Baskenland & Cantabrië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Baskenland & Cantabrië reiservaringen en tips

Geweldig

75%

Tof

25%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Hele eigen cultuur”

    Totaal ander land dan de rest van Spanje. Het heeft zo veel unieke trekjes dat het bijna niet te vergelijken is. Mooie gebieden en leuke steden. Vooral Bilboa en San Sebastian (Donostia) zijn een aanraden. Geweldige plaatsen met heel veel mooie dingen te zien!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Prachtig!”

    Barcelona is echt heel leuk! Doordat het klimaat hier goed is leven de mensen veel op straat waardoor het savonds erg gezellig is op de terrasjes. Daarnaast is cultuur goed te combineren met het stadstrand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leslie Rutten
    op 15-04-2019
    29 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Picos de Europa”

    Zeker een aanrader om met de kabelbaan 'Fuenta-Dé' naar boven (1850 meter hoogte) te gaan en daarna weer naar beneden te wandelen. Boven op de berg was het een stuk koeler, dus dit maakte het wandelen aangenaam, hierdoor kon je genieten van de mooie natuur. Wij hebben ongeveer 4 à 5 uur gelopen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Buster
    op 12-04-2019
    35 landen bezocht • 39 reviews • 26 waarderingen
    5

    “"Een van de ruigste gebieden in Europa" ”

    Ik heb ooit geroepen dat ik nooit twee keer naar de zelfde plek zou gaan in dit leven. Er is een uitzondering die ik heb gemaakt en dat is Spaans Baskenland. Supervriendelijke mensen die je een kaas en fles wijn met brood meegeven voor de rest van de vakantie.
    Gieren die over de hoogvlaktes heencirkqlen en rustig op 50 meter aan een koe staan te knabbelen. Rotsformaties, niemand om je heen, kristalheldere beekjes om in te dippen. Verborgen valleitjes, uitzichtpunten, en dan altijd die wijn en kaas. Oh Oh . Voor een bourgondische Brabander met teveel kilo's is dat dan het enige minpuntje !

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen Osinga
    op 10-04-2019
    17 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Sfeervolle vissersdorpen en mondaine badplaatsen”

    Waarschijnlijk is dit het groenste deel van Spanje, dus dan komen we ook gelijk bij een nadeel: neem een paraplu mee. Als je de kans op regen even negeert, is dit echt een spectaculaire regio. San Sebastián is een ontzettend boeiende kuststad, met prachtige 19e en 20e eeuwse villa's rond de Playa de la Concha. Iets verder richting Bilbao liggen leuke vissersplaatsen waar je de Baskische cultuur goed kunt proeven (Ondárroa & Lequeitio, onder andere). Verder het binnenland in is Vitoria niet die saaie hoofdstad van Baskenland: vooral het centrum vol huizen met gevels van glas is een bezoek waard.

    Cantabrië is misschien wat lieflijker. Ik ken alleen de regio ten westen van Santander: Santillana del Mar is een ontzettend fraai historisch stadje, waar het alleen wel heeeel druk kan zijn. Ga dus niet in het weekend bijvoorbeeld! Je kunt hier en in de stadjes in de omgeving veel lekkernijen kopen, zoals gebak, kazen, cider en nog veel meer. Ook heel leuk is El Capricho in Comillas, een buitenhuis dat is ontworpen door Gaudí: een goedkopere entree dan de paleizen in Barcelona en een goede uitleg van de gids maken dit tot een leuk uitstapje. Comillas zelf is net als San Sebastián een stadje vol enorme villa's, waar vroeger de rijken vakantie vierden. Nog iets verder naar het westen ligt de kleurrijke vissershaven van San Vicente de la Barquera, met een fenomenaal uitzicht op de bergen van de Picos de Europa.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 04-11-2017
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Prachtige gebieden met imposante kusten”

    Dit zijn twee prachtige provinciën in Spanje! De grote steden die hier liggen zijn San Sebastian en Bibao. San Sebastian vond ik niet heel erg veel voorstellen. Wel is het leuk om hier even door heen te lopen en pintxos te proberen. Hier staat de stad immers om bekend. Bibao heeft veel meer allure. Er is veel cultuur in de stad te zien.
    Verder zijn de plaatsten Zumaia en Zarautz de moeite waard om naar toe te rijden. Je hebt hier prachtige kusten! Ook San Juan de Gazteluqatxe is ontzettend mooi. Dit kleine schiereilandje is te zien in Game of Thrones.
    Ook Santillana del Mar en Comillas zijn leuke plekjes. Santillana del Mar is prachtig stadje met klinkertjes. Alles is nog in Middeleeuwse stijl. Comillas is een leuke plek om naar toe te gaan als je een Gaudi fan bent. Hier kan het wel heel druk zijn!

    10 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MC Houtepen
    op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Prachtige kust, torenhoge bergen en heerlijk eten.”

    Naast bekende steden als Bilbao en San Sebastian hebben deze 2 regio's nog veel meer te bieden. Santanilla del Mar is bijvoorbeeld een van de leukste stadjes die ik ooit bezocht heb. Het is nog bijna helemaal in Middeleeuwse staat en dat straalt zeker 's avonds een ongekende gezelligheid uit. Daarnaast is de Picos de Europa een berggebied wat je niet mag missen. Je kunt er vanuit Fuenta Dé (prachtige camping daar ook) een kabelbaan nemen naar 1900 meter hoogte die je op de top van een berg brengt boven het wolkendek uit (zie mijn omslagfoto voor het uitzicht). Je kunt vervolgens een wandeling van 4,5 uur maken al afdalende door het wolkendek heen weer naar Fuenta Dé. Het uitzicht is magisch evenals de wandeling naar beneden. Lekker eten kun je overal in Spanje, maar in deze regio's vind je vooral veel heerlijke pinchos barretjes.

    11 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ferry Pariury
    op 08-04-2017
    28 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Een heilige route die de moeite waard is.”

    2009 - Iberisch schiereiland is een prachtig stuk Europa, wat weer totaal anders is dan andere zuid Europese landen. Aantal jaren geleden was helaas dit stukje van Spanje negatief in het nieuws vanwege de aanslagen van de vrijheidsbeweging in Baskenland. Maar laat je niet daardoor tegenhouden, sinds 2011 zijn geweldadige activiteiten definitief stop gezet. Maar genoeg hierover.

    Als je vanuit Frankrijk de grens over gaat, kom je eerst San Sebastian tegen waarna je west-waards Bilbao, Santander, Gijon (Xixxon), Oviedo en uiteindelijk Satiago de Compastella. De gehele Costa Verde is wonderschoon en het is meer dan alleen Baskenland en Cantabrie, je hebt namelijk nog Asturias en Galicia. Pelgrims vanuit heel Europa maken deze Caminos de Stantiago jaarlijks om als eindbestemming Satiago de Compastella te bereiken.

    - Surfliefhebbers kunnen hun skills vertonen, de gehele kust is ruig en kent sterke stromingen. San Sebastian is onder andere bekend door surfvakanties voor jongeren. Een chille vibe heerst hier alom.
    - Ben je hierin niet geinteresseerd en sla je dit liever over dan biedt Bilbao zijn wereldberoemde Guggenheimmuseum. Hier hangen moderne en hedendaagse kunst van oa Chagall, Picasso en Appel. - Heb je het hier ook gezien, dan is de volgende kustplaats Santader. Bezoek de Magdalena Peninsula, en zijn paleis. Vergeet niet de gotische Cathedral de Santander en de wereldberoemde Menendez Pelayo bibliotheek.
    - Onderweg naar het westen kom je nog Oviedo en Gijon tegen. Oviedo ligt niet aan de kust, maar heeft niet minder charme. Kijk maar naar het centrum met prachtige straten en pleinen. Als je toch in Oviedo bent, dan kun je ook Gijon bezoeken. Hier ligt de grootste haven van Noord Spanje. Maar je kunt ook je strandlaken hier stallen en uitruste van de reis.
    - Uiteindelijk kom je aan in Santiago de Compastella. Volgens gelovigen ligt hier Jakobus de apostel hier begraven. Feestdag van St. Jacobus is op 25 juli, let er op dat het erg druk kan zijn. Je kunt niet om El Cathedral heen. Als je die wilt bezoeken, bedek uit respect je armen en benen en draag vooral geen pet.

    Neem je tijd om de tocht te maken en geniet vooralmvan de rust en omgeving. Het is uitgestrekt glooiend en buiten de grote steden dunbevolkt. Let er wel op dat het baskisch een tweede officiele taal is, en welicht verwarring kan ontstaan. Verder moet je gewoon genieten !

    9 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Baskenland & Cantabrië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Baskenland & Cantabrië reiservaring en tips!

Ben jij in Baskenland & Cantabrië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?