Culturele Driehoek ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Culturele Driehoek reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

50%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annette
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Must see!”

    In een woord: prachtig!! Bezoek in de Culturele Driehoek de prachtige grottempels van Dambulla. Achter een immense boeddha kan je hier omhoog klimmen via een lange trap en bovenaan zijn prachtige, witte tempels te vinden onder de wanden van de berg. Met de tuktuk kom je hier gemakkelijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Dambulla”

    Dambulla is erg bijzonder, vooral omdat het er erg heet is (boek een hotel/guesthouse met een zwembad zodat je lekker kan afkoelen na een dag cultuur snuiven). Ga in Dambulla naar de Gouden Buddha en de grottempels. De weg hier naartoe is erg leuk omdat het er stikt van de aapjes. Boek ook een dagtrip naar de Piddurangala Rock en kijk uit over de indrukwekkende Sigirya rots.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Dambulla”

    Dambulla is snikheet, maar zeker de moeite waard. Zoek een hotel met zwembad en je zit perfect! Ga er op uit naar de tempels die verscholen liggen in de grotten en naar de gouden Buddha. Neem lekker de tuk-tuk, dit kost namelijk heel weinig. Kijk wel uit dat je 's nachts alleen officiële tuk-tuks neemt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 24-04-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Dambulla is een goede uitrustplaats”

    Dambulla is een mooie stad met ook veel cultuur, zoals de tempels in de grotten. Het is ook erg lekker om een hotel met zwembad te zoeken aangezien het erg heet kan zijn in Dambulla. Wij vonden het erg fijn om veel te zwemmen na al het cultuur snuiven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 01-11-2017
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Anuradhapura, Pollonaruwa, Kandy ”

    Binnen de culturele driehoek valt de rotstempel in Dambulla, ondanks dat ik al heel erg veel tempels heb gezien was dit zeker een hele ervaring. Niet alleen was de tempel erg mooi, het uitzicht en de aapjes maakte het alleen maar beter.

    Erg bekend in Sigirya is de Lion Rock. Wij hebben ervoor gekozen om niet de Lion Rock te beklimmen maar de naastgelegen Pidurangala Rock. Vanaf deze rots heb je een heel mooi uitzicht op de Lion Rock en dat voor maar een dubbeltje van wat je normaal betaald voor de Lion Rock. De klim is echter wel wat moeilijker, je moet echt klauteren tussen een paar rotsen door.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patricia
    op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Cultuur”

    Stoepa’s, stoepa’s en nog meer stoepa’s. De ene nog groter dan de ander. Ook heel veel oude tempels, onze privé gids heeft ons heel veel vertelt over het gebied. Bezoek ook de Leeuwenrots. Het is een hele klim maar het uitzicht maakt het helemaal goed.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lies Schmitz
    op 28-10-2017
    10 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    5

    “culturele driehoek vol cultuur”

    Heel erg mooi hier, vanuit Sigirya kun je de leeuwenrots beklimmen maar wat wellicht nog leuker is is om de rots er naast te beklimmen. deze is zelfs wat goedkoper dan de leeuwenrots zelf en eenmaal op de rots heb je een super uitzicht inclusief de leeuwenrots. echt een foto momentje. met een tuktuk kom je overal voor weinig geld.
    ook de tempel van de tand is zeker een bezoek waard tijdens je reis door sri lanka.
    Er is veel cultuur in het midden van het land, ga je wat zuidelijker dan heb je de nationale parken en vervolgens kun je dan heerlijk afsluiten aan de stranden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Wil van Tongeren
    op 26-10-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “De culturele driehoek gaat je hart stelen!”

    Anuradhapura was de eerste plek die ik in Sri Lanka bezocht, en ik had er makkelijk drie weken kunnen blijven. De stad is heerlijk! Lieve mensen, relaxte sfeer en heel veel bijzondere plekken. Veel mensen gaan met de tuktuk door het oude centrum, maar sommige delen zijn ook zeker te lopen! En dan zie je écht de schatten van de stad die je in de tuktuk of op de fiets niet ziet.
    Als je in Anuradhapura bent, mag een bezoek aan Mihintale niet ontbreken. Vooral tijdens zonsondergang is het hier prachtig!
    Mijn hoteleigenaar gaf als tip om naar Nellikulama Temple te gaan. Deze tempel is vrij nieuw en staat daardoor nog niet in de reisgidsen. Ik was hier dus ook de enige toerist. En wauw, misschien is dit wel de mooiste tempel die ik heb gezien!

    Ook Polonnaruwa mag niet op je lijst ontbreken. Ook dit is een heerlijke stad met een prachtige geschiedenis. Regel een fiets in je hotel of hostel en fiets van plaats naar plaats. Vertrek 's ochtends vroeg, want dan is het nog uit te houden met de warmte.
    Tip: slaap in Tishan Holiday Resort. Hier hebben ze heerlijke eten, fijne kamers en een perfect zwembad om na je fietstocht in af te koelen!

    Dambulla vond ik zelf niet zo bijzonder. De gouden Buddha is zeer indrukwekkend, maar de grotten vond ik persoonlijk tegenvallen. Natuurlijk is het een bijzondere plek en is het bijzonder dat het zo goed bewaard is gebleven, maar dit is een plek die je makkelijk kunt overslaan als je niet zo veel tijd hebt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hanny Durkstra
    op 22-03-2017
    47 landen bezocht • 23 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Fietsen in Anuradhapura”

    Het gebied rondom de stad Anuradhapura staat bezaait met stupa's. Je betaalt $ 25 voor een bezoek aan het gebied. Reis je met een klein budget, huur dan een fiets en koop geen kaartje. Er zijn namelijk voldoende stupa's die je kunt bezoeken zonder een toegangskaart. Je zult weinig toeristen op de fiets tegenkomen. Maar ik vond het een geweldige ervaring. De wegen zijn goed en breed, dus niet gevaarlijk om te fietsen. Je zult wel veel bekijks hebben. Neem een hoedje mee tegen de zon en een grote sjaal om je hoofd en blote armen te bedekken voordat je een tempel ingaat. En heb je last van zachte voetjes, dan zijn sokken een aanrader. De tegels rondom de tempels kunnen heet zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dénise Kleinekoort
    op 04-03-2016
    4 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Terug in de tijd”

    Sigirya, Polonnaruwa en Anuradhapura zijn toch de mooiste plekken in Sri Lanka die je gezien moet hebben. Prachtige geschiedenis van dit prachtige land.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Culturele Driehoek reiservaring en tips!

Ben jij in Culturele Driehoek geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?