Galle ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

28 Galle reiservaringen en tips

Geweldig

7%

Tof

54%

Wel oké

29%

Niet zo

7%

Vreselijk

4%

  • Profiel Robert
    op 21-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Leuke voor een dagtocht”

    Galle is een prachtige stad omringd door een Nederlands fort. Je kunt er lekker door de straatjes struinen en over de muren van het fort lopen. Het is er echter wel heel erg warm waardoor het slenteren erg vermoeiend is. Een dagtocht vanuit bijvoorbeeld Hikkaduwa is goed te doen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Hollandse oudheid”

    Galle kwam op mij als een toeristisch stadje over. Er zijn hier nog allerlei gebouwen en kerkjes in de Nederlandse stijl van vroeger. Ook is er een fort waarbij op de muren gelopen kan worden. Overal hier is het erg toeristisch en naar mijn idee was alles lang niet zo denderend mooi zoals op de rest van Sri Lanka.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Nederlands tripje”

    Leuk stadje met veel Nederlandse invloeden. Het is gezellig om hier lekker doorheen te lopen en wat winkeltjes te kijken. Ook is het heel mooi om de zonsondergang op het fort te bekijken. Zeker niet overslaan, maar ook niet te lang blijven hangen. Een middag vonden wij genoeg!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Veel Nederlandse invloeden”

    Galle is een kuststad met veel oud-Nederlandse invloeden vanuit het VOC tijdperk. Bezoek het Galle Fort wat door de Nederlandse ontdekkingsreizigers werd gebruikt als uitvalsbasis. Geniet ook van de stranden en als het meezit kun je ook een snorkeltrip boeken! Kijk wel goed of er wat te zien valt onder water, want in de westerse zomer is het water er erg troebel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Stad met Nederlandse invloeden”

    Waan je in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en bezoek de Sri Lankaanse kuststad Galle. Deze stad heeft erg veel Nederlandse invloeden gekend en dat is heden ten dage nog steeds te merken. Bezoek het Galle Fort bijvoorbeeld en ook het treinstation is erg mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    2

    “Geen aanrader”

    In Galle is helaas dus echt helemaal niets te doen. 2 uurtjes waren voor ons genoeg om deze plek gezien te hebben. Dus als je op door reis bent zou ik hier een korte stop maken om te lunchen of iets dergelijks, maar ik zou er zeker geen dag of 2 dagen blijven. Er is niets te doen en het fort is ook binnen een paar minuten gezien. Over de fortmuren lopen levert wel een mooi uitzicht op, maar daar heb je het ook wel mee gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eva van Kempen
    op 22-04-2019
    21 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Positief verbaasd!”

    Galle heeft me positief verrast! Er is veel nog in tact en voor 2 dagen is er genoeg te doen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hoger zijn dan in de rest van Sri Lanka (vooral voor hostels). Loop tijdens zonsondergang over de fortmuren!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen
    op 21-04-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Galle”

    Galle heeft een prachtige stadskern dat geheel ommuurd is. Galle is een stadje dat door de tsunami niet echt geraakt is vanwege de hoge muren. De vuurtoren die hier staat, is er dan ook nog steeds. Galle heeft veel Nederlandse invloeden.

    Pas op met de verkopers van munten. Ze zullen aangeven dat ze oud de voc tijd zijn en ze ze uit oude schepen hebben opgedoken. Niets is minder waar. Deze munten worden gewoon gedrukt en zijn niets waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 21-04-2019
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Schattig!”

    Mijn eerste stop in Sri Lanka en ik vond het een fijne plek om te vertoeven na een lange vlucht. Ik ben niet een enorm strandmens, dus dit was een fijne plek. Het oude fort heeft een gezellige uitstraling en leuke eetplekjes. Het is leuk om te verblijven, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het een leuke dagtrip is vanuit een van de naast gelegen strandbestemmingen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 15-04-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Leuk voor 1 dag”

    Hier een nacht verbleven aangezien we op doorreis waren. Echter ook prima om bijvoorbeeld als dagtocht te doen vanuit bijvoorbeeld Mirissa of Hikkaduwa. Het is, vooral 's avonds, erg leuk om door de oude straatjes te lopen en een drankje te scoren. Leuk om de Nederlandse invloeden te zien en een bezoek te brengen aan de Nederlands hervormde kerk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Galle reiservaring en tips!

Ben jij in Galle geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?