Nuwara Eliya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Nuwara Eliya reiservaringen en tips

Geweldig

31%

Tof

50%

Wel oké

13%

Niet zo

6%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annette
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Prachtig groen”

    Het plaatsje Nuwara Eliya zelf stelt weinig en er is weinig te doen maar de natuur eromheen is fascinerend. Alles is prachtig groen en de theeplantages en watervallen zijn hier schitterend. Proef hier heerlijke thee of klets gezellig met de bevolking.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Ga naar Haputale”

    Nuwara Eliya vonden wij niet zo heel bijzonder. We hebben lekker gegeten en een lokaal marktje bezocht, wat we heel leuk vonden. Als je voor de theevelden gaat, kun je beter naar Haputale. De rit er naartoe is fantastisch mooi, zeker als je je eigen TukTuk hebt en overal lekker kunt stoppen om mooie foto's te maken. De theevelden zijn het mooiste daar en zonsopgang kijken bij Lipton's Seat is een aanrader! Van het dorpje zelf moet je verder niet veel verwachten, maar slapen bij een local is bijzonder.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Groener dan groen”

    Wij hebben 2 heerlijke dagen gehad rondrijdend door de groene theeplantages en vele watervallen in Nuwara Eliya. Het is ontzettend mooi en er zijn heel veel verstopte watervallen waar de lokale bevolking zich staat te wassen en kinderen spelen. Je mag er gewoon bij en de uitzichten tijdens de ritjes door de bergen zijn echt spectaculair. Je hoeft hier geen dagen te blijven want er is niet veel te doen, maar er door heen rijden en af en toe uitstappen voor een mooie waterval is zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    2

    “Sla maar over.”

    Als je alleen voor 'het einde van de wereld' en de theeplantages komt, zou ik het afraden. Misschien komt het ook wel, omdat wij erg slecht weer hadden en hierdoor niet konden genieten van het eventuele uitzicht.
    De treinreis is overigens wel erg mooi, maar dat hoef je niet perse naar of vanaf deze plaats te plannen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 24-04-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Goed alternatief: Ramboda”

    Wij zijn naar Ramboda geweest en hebben hier 1 nacht geslapen. Het uizicht is werkelijk onvoorstelbaar. Ramboda was voor ons een betere keus dan Nuwara Eliya omdat in Ramboda veel watervallen te zien zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 21-04-2019
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Het uitzicht!”

    Wat een prachtige omgeving is dit! Na een spectaculaire treinrit van Ella 1 nacht ergens in een bergvallei verbleven. Heerlijk om in wat koelere temperaturen te vertoeven. Ik heb voor een vrij rustig hotel met een waanzinnig uitzicht gekozen en heb ik vooral niets gedaan, gewoon staren uit het raam naar het bijzondere uitzicht is alleen al de moeite waard. Het rondje gelopen door het stadje, wat boodschapjes gedaan, maar vond dat verder niet heel bijzonder. In de buurt een rondleiding gekregen door theefabriek, dat was echt gericht op toeristen en geld verdienen, viel wat tegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 15-04-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Even afkoelen”

    Met name het klimaat was in Nuware Eliya echt fantastisch. Lekker zonnetje en niet warmer dan een graad of 22. Neem dus zeker een vestje mee als je vroeg op pad gaat. Vanuit hier wat theevelden bezocht en gestart met onze tuktuk reis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    op 25-11-2017
    51 landen bezocht • 26 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Heerlijk hoog gelegen en koel”

    Prachtig gelegen in een gebied vol theeplantages. Helaas helaas hadden wij de trein vanuit Kandy pas einde middag waardoor we laat aan kwamen in dit plaatsje en de volgende dag al weer door moesten. Ik heb daar veel spijt van, had hier echt zo graag wat langer gebleven. Het is echt een plaatje om even heerlijk tot rust te komen. Er zijn fijne restaurants, je kunt er door de plantages wandelen en ...het is er heerlijk koel na alle overdadige hitte in de rest van Sri Lanka. Het schijnt er ook wel regenachtig te kunnen zijn, daar hadden wij geen last van gelukkig. Er zijn veel Engelse landhuizen en exclusieve clubs, leuk om je daar ook een keer naar binnen te bluffen en even rond te kijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 12-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur”

    De stad zelf is niet zo heel interessant. Het is niet zo groot, je kunt wel naar een leuke markt gaan. De natuur daarentegen is echt prachtig. Vlakbij de stad liggen theevelden, waar je heel mooi kunt wandelen. Wij hebben de Lovers Leap gelopen, een route van ongeveer vijf kilometer. De start is bij een fabriek en daar krijg je uitleg over het maken van thee. Er zijn hele mooie watervallen. Die liggen wel een stuk buiten de stad, maar echt de moeite. De waterval heet St Claire. We hadden gehoord dat er meer watervallen in de buurt zijn, maar daar zijn wij verder niet geweest.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Caroline van der Hoek
    op 08-11-2017
    26 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Worlds End in koude ochtendglorie”

    De tip hier is op tijd op staan (lees: heeeel erg vroeg) en een wandeltocht maken naar Worlds End. Een mooie wandeling door de bergen en het bos om vervolgens te genieten van zonsopkomst met uitzicht op het einde van de wereld. Hoog in de bergen kun je kijken tot het oneindige en dat is adembenemend. Op de terugweg kom je als het goed is ook nog langs een mooie waterval.
    Let er wel op dat het in Nuwara Eliya erg koud is, een trui en jas zijn hier geen overbodige luxe. Zeker niet zo vroeg in de ochtend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Nuwara Eliya reiservaring en tips!

Ben jij in Nuwara Eliya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?