• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Dubai ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Dubai reiservaringen en tips

Geweldig

48%

Tof

38%

Wel oké

5%

Niet zo

10%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sander Ouwehand
    Sander Ouwehand op 28-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Indrukwekkend maar zielloos”

    Groot, groter, grootst. Dubai heeft een soort van obsessie om overal het mooiste, beste, grootste van te hebben. En juist daardoor voelt de stad zielloos en leeg aan.
    Natuurlijk is een gebouw als de burj Khalifa, met zijn 830 meter hoogte, erg indrukwekkend. Net als het gigantische aquarium in het reusachtige shopping mall er naast... ook heel indrukwekkend... maar is allemaal zo gemaakt, in your face, dat het meer kitsch is dan kunst.
    Leuker voor een dag of 2 op doorreis dan echt een bestemming om heen te gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Poel
    Stefan Poel op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 24 waarderingen
    2

    “Luxe en Hitte”

    Dubai is een bijzondere stad waarbij ik het gevoel kreeg dat ik New York liep. De Dubai mall is indrukwekkend met name het aquarium is geweldig. De gastvrijheid vond ik zelf wat minder. Maar al met al een prima stad voor een dag of 3. De Burj Khalifa is wel een aanrader om te bezoeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    Jeffrey op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 26 waarderingen
    4

    “Heet!”

    Dubai is een toffe stad, maar ontzetten heet in het hoogseizoen. Gelukkig zijn in alle gebouwen airco aanwezig en dat maakt je trip in Dubai dragelijker. Er zijn twee metrolijnen in Dubai wat rondreizen erg gemakkelijk maakt. Binnen een paar minuten kan je de hele stad doorreizen en is veel goedkoper dan een taxi. Een dagpas kost rond de 5 euro.

    Naast Burj Khalifa en de fontein is Dubai Mall ook erg indrukwekkend met de watervallen en het grootste aquarium van de wereld.

    Rond een uur of 6/7 in de avond is het prima te doen buiten, maar daarvoor wil je liever niet een half uur bij je zwembad vandaan zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 26-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    5

    “Luxe stad en strand in de woestijn”

    Als er één bestemming is die totaal anders bleek te zijn dan dat wij ons deze hadden voorgesteld, dan is het Dubai wel. Dit emiraat is echt veel meer dan woestijn, over the top shopping malls, wolkenkrabbers, luxe hotels en waanzinnig mooie stranden. Je vindt het er allemaal wel, maar Dubai is zoveel meer dan dat…

    Onze trip naar de Verenigde Arabische Emiraten was eigenlijk een extraatje, want de retourtickets naar Dubai met Emirates waren gewonnen en zo konden wij de koude najaarstemperaturen in Nederland voor zo'n twee weken ontvluchten. In Dubai was het nog steeds erg heet – minimaal 37 ˚C – en dit was ook meteen het enige minpuntje van onze reis: die extreme hitte. Wij hadden gelukkig een hostel met zwembad en de luxe van anderhalve week de tijd om Dubai te ontdekken; dit gaf ons de mogelijkheid om een halve tot driekwart dag op ‘excursie’ te gaan en de resterende uren bij het zwembad door te brengen.

    De bevolking van Dubai bestaat voor het overgrote deel uit Westerse zakenmensen en Aziatische gastarbeiders die in goede harmonie lijken samen te leven met de Arabieren. Vrouwen hebben speciale 'rechten'. Zo zijn er onder meer in de metro wagons waar alleen vrouwen (en kinderen) toegang hebben. Ze mogen echter wel in de algemene wagons komen. Doe je dit als vrouw, dan wordt er meestal onmiddellijk plaats voor je gemaakt. Zorg wel dat je gepast gekleed gaat: houd schouders en knieën bedekt en beperk het dragen van strand- en badkleding ook echt tot op het strand en aan het zwembad.

    De bezienswaardigheden in Dubai liggen ver uit elkaar. De beste manier om ze te bezoeken is met de metro, deze is van airco voorzien en de dienstregeling is heel goed. Ook de hop on – hop off bus is een goede optie voor het afvinken van de high-lights van Dubai. Wil je ook een bezoek aan de andere emiraten brengen, dan kun je gebruik maken van lijnbussen of een auto huren; beide is in de Verenigde Arabische Emiraten efficiënt en veilig.

    Wie van wandelen houdt kan veel van Dubai zien met een aantal wandelroutes, al zal je de metro alsnog nodig hebben om het beginpunt te bereiken of vanaf het eindpunt weer bij je hotel te komen. Je kunt wandelen van de Dubai Creek tot de Gold Soukh: je ziet onder andere de ouderwetse houten boten in de Creek, de super moderne Twin (Rolex) Towers, de Spice Soukh waar je ook heerlijke vruchtensapjes kunt kopen en het Heritage House. Een andere wandeling gaat van Heritage Village naar Bastakiya. Hier kun je zelf met een houten boot - abra - van de ene naar de andere kant van de Creek varen. Tijdens deze wandeling kun je het Dubai Museum bezoeken en dit is zeker aan te raden: je leert er heel veel over de geschiedenis van Dubai. Uiteindelijk bereik je de Gold Soukh waar je onder andere de grootste ring ter wereld kunt bewonderen. Weer een andere wandeling leidt je over The Walk, waar je via de Dubai Marina over de boulevard langs het strand loopt. Je kunt kiezen uit shoppen of het strand… of allebei. Aan The Walk liggen naast winkels ook veel restaurants en loungebars. Het strand is semi-openbaar. De toegang is vrij, maar je moet wel betalen voor een strandbed, strandlaken en douchefaciliteiten.

    Nummer 1 attractie in Dubai is de Burj Khalifa. Boek je tickets hiervoor online en minimaal enkele dagen voordat je erin wilt, want ter plekke zijn de kaartjes meestal uitverkocht. Vanaf het observation deck is het uitzicht over Dubai onbeschrijfelijk mooi. De ingang van de Burj Khalifa ligt in de Dubai Mall, waardoor je op dezelfde dag ook kunt winkelen in dit over the top winkelcentrum. Wie met kinderen reist mag een bezoek aan het Aquarium hierbij niet overslaan. In de Dubai Mall is ook een Rain Forest Cafe gevestigd, waar uit eten een unieke ervaring is, voor jong en oud. Andere must sees zijn het 7-sterren surf hotel de Burj Al Arab, Jumeirah Mosque en het Palmeneiland met het Atlantis Hotel The Palm.

    Een vakantie in Dubai hoeft helemaal niet duur te zijn. Uiteraard is de prijs voor het Burj Khalifa ticket erg hoog en betaal je voor een diner op The Walk ook behoorlijk, maar de entreeprijs voor het Dubai Museum is relatief laag en de boottransfers over de Creek kosten bijna niets. Ook vind je er goedkoper(e) supermarkten en onder andere bij metrostation Stadium bevindt zich een food court waar je voor rond de 5 euro per persoon een eenvoudige avondmaaltijd met drankje kunt scoren. Je hebt er de keuze uit fast-food, Indiaas en vegetarisch. Naast strandclubs en semi-openbare stranden zijn er ook publieke stranden - bijvoorbeeld bij Jumeirah - waar je helemaal nergens voor hoeft te betalen, maar je moet dan wel je eigen handdoekje meenemen.

    Wij komen graag nog eens terug naar de Verenigde Arabische Emiraten om naast Dubai ook de andere emiraten te leren kennen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Brouwer
    Sarah Brouwer op 23-11-2017
    30 landen bezocht • 30 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Land getrokken door de migrant ”

    Dubai heeft mij enorm verbaasd. Niet zozeer door de skihal in het shopping center (met echte pinguïns), of het feit dat het je bijna onmogelijk wordt gemaakt om buiten te lopen. Nee, Dubai heeft mij verbaasd omdat het hele land wordt getrokken door migranten, ofwel expats. Je ziet geen Emirati in de winkels, als chauffeur of binnen de hotels. Het zijn allemaal mensen van buitenaf die deze stad maken tot wat het is in al hun positiviteit. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik hierzelf nu van vind. Het was interessant om een samenleving als deze te mogen aanschouwen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    Therese Hoppenbrouwer op 22-11-2017
    51 landen bezocht • 24 reviews • 36 waarderingen
    5

    “Wereldstad”

    Heel bijzonder om te zien hoe mensen vanuit de hele wereld hier samen leven. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn eigen specialisme; de taxichauffeurs komen uit Pakistan, de baggeraars uit Nederland, de bouwvakkers uit India, de bagagedragers uit Afrika etc. Ga, nadat je je aan de stad hebt vergaapt, vooral ook eens de woestijn in voor een spectaculaire dune-bashing en een diner. Temperatuur in januari was lekker om dingen te bekijken, voor zwemmen en strand net wat te koel. Avonden in de woestijn zijn koud!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    M. op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Alles over de top”

    Dubai heeft alles in de overtreffende trap. Het hoogste gebouw van de wereld, gi-gan-ti-sche winkelmals, een ongelooflijk groot aquarium en ga zo maar door. Alles in dubai is groot. Het contrast tussen de oosterse sferen in de stuks en de enorme (westers uitziende) winkelmals is erg groot. Verder heb je de goudsouk: winkels met etalages vol met goud. Een aangename, maar noodzakelijke voorziening is de airconditioning, die werkelijk waar overal aanwezig is (zelfs in de kleinste bushokjes).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    Kay Roedelof op 17-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Spectaculair”

    Mijn eerste bestemming buiten Europa, stapte uit bij de metro in de 'oude' stad van Dubai. Meteen een kleine cultuurshock te pakken. Zijn hier geen vrouwen? Liepen alleen maar Hindoestaans uitziende mannen. Blijkbaar veel import ivm werk en te kort aan autochtonen. Maar wat een indrukwekkende stad. Zowel het oude als nieuwe deel van Dubai imponeert. Waar het oude deel van Dubai je in Oosterse sferen brengt, overtuigt het nieuwe gedeelte juist met de meest spectaculaire gebouwen, die ik tot nu toe nergens anders zo spectaculair heb gezien. Afstanden binnen Dubai vond ik vrij groot, het is natuurlijk een uitgerekte stad. Verschillende hoogtepunten gezien, de ene nog hoger en groter als de ander. Ook nog op het strand gelopen, hier hangt juist weer een hele relaxte vakantiesfeer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    Dick op 14-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Te gekke stad”

    Te gekke stad waar je het zo gek niet kunt bedenken of je ziet het er. Je kunt je makkelijk 2 weken verblijven en je geen moment vervelen. De malls zijn zo groot, als je alle winkels wilt bezoeken heb je alleen al een paar dagen nodig. Je hebt er ook een ski-hal of groot aquarium bijvoorbeeld. Verder kan je ook naar het observatieplatform in de hoogste toren van Dubai gaan. De toren is meer dan 800 meter hoog maar het uitkijkpunt bevindt zich ergens op 500 meter. Het is dus niet helemaal bovenin, maar wel hoog! En je hebt dus uiteraard een prachtig uitzicht over heel dubai en de fonteinen onder de toren. Vanaf s’avonds 18.00uur is er om het half uur een supergrote fonteinshow op muziek.
    Verder kun je ook nog de woestijn in gaan om naar een kamelenfarm te gaan, of met een 4WD gaan crossen door de woestijn. Echt leuk. Daarnaast kan ik ook Souk Medinat aanbevelen, hier is ook een markt in nieuw gebouw in traditionele stijl, er zijn ook allemaal restaurantjes en kanaaltjes, beetje venetië-achtig. Ik zou niet midden in de zomer naar Dubai gaan omdat het dan extreem heet is (50 graden is geen uitzondering), maar ga lekker in de winter.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Verduyn
    Joyce Verduyn op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 14 reviews • 1 waardering
    5

    “Heerlijk!”

    Ik vond Dubai gewoon heerlijk. Soms moet je je zelf weleens verwennen en daarvoor was Dubai voor mij een absolute topper. Alles is wat over de top en dat maakt het ook wel weer leuk. Hoge gebouwen, gigantische shoppingmalls, allerlei soorten eettentjes, stranden en een top uitgaansleven. Wij vonden Dubai echt Leuk en vergeet vooral geen tripje te doen naar de Moskee in Abu Dhabi: Sheikh Zayed Grand Mosque. Deze moskee is echt supermooi en daarnaast krijg je ook wat mee van de cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Dubai vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Dubai reiservaring en tips!

Ben jij in Dubai geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief