27 Vakantiedagen

Vliegen naar Vietnam

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Vietnam via:

Het langgerekte Vietnam kent drie grote internationale luchthavens die vluchten uit andere landen ontvangen, waarvan twee met ook intercontinentale vluchten: het internationale vliegveld van Ho Chi Minh City in het zuiden en dat van hoofdstad Hanoi in het noorden. Rechtstreekse vluchten van en naar Nederland zijn er niet. Er dient altijd een tussenstop gemaakt te worden, bijvoorbeeld in Parijs, Kuala Lumpur of Bangkok. Een retourticket naar Vietnam is er al voor €500. Maar moet je voor een Vietnam-reis nou op Ho Chi Min City vliegen of kun je beter op Hanoi vliegen? Allebei! De meest logische variant als je een complete Vietnam-reis wil maken, is heenvliegen op de een, en terugvliegen van de ander. Dit kost hooguit €100 meer. Vluchten worden o.a. verzorgd door KLM, Singapore Airlines, Aeroflot, Malaysia Airlines en Air France. Een vlucht duurt, inclusief overstap, minimaal 14 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Vietnam

  • Probeer of er verschil zit in prijs met het aanvliegen op Ho Chi Minh City of Hanoi, in sommige maanden maakt het qua weer niet uit of je in het noorden of in het zuiden begint.
  • Check of het scheelt wanneer je een apart retourticket naar bijvoorbeeld Kuala Lumpur of Bangkok en één of twee losse vluchten naar Vietnam boekt (bijvoorbeeld een retour Bangkok-Hanoi of twee enkeltjes Bangkok-Hanoi en Ho Chi Minh City-Bangkok met Air Asia!).
  • Boek een retourticket naar één stad en vlieg, wanneer je in noord- of zuid-Vietnam bent, met een binnenlandse vlucht terug naar de stad van waaruit je naar Nederland terugvliegt.

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Een Vietnam reis valt heel goed te combineren met andere Aziatische landen. Vanuit de omliggende landen is het mogelijk om vanaf alle grotere (hoofd)steden direct naar Vietnam te vliegen. Non-stop vluchten naar Ho Chi Mi City of Hanoi zijn er vanuit o.a. Australië, Cambodja, China, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, de , Singapore, Thailand, Taiwan en Indonesië. Er zijn veel vluchten met Vietnam Airlines, maar kijk ook bij Aziatische budgetairlines als Air Asia, Vietjet Air, Jetstar Airlines en VASCO.

Vliegen binnen Vietnam

Omdat Vietnam een langgerekt land is, is het handig om een binnenlandse vlucht te nemen wanneer je niet het hele land kunt of wilt ontdekken in korte tijd. De grootste vliegmaatschappijen die binnen Vietnam vliegen zijn Air Asia, Vietjet Air, Jetstar Airlines, VASCO en Vietnam Airlines. Het is binnen Vietnam mogelijk om te vliegen naar de volgende bestemmingen: Phu Quoc Island, Con Dao Archipel, Ho Chi Minh City, Dalat, Nha Trang, Da Nang (Hoi An), Hue, Hanoi en Hai Phong (Halong Bay). Een enkele vliegticket van bijvoorbeeld Hanoi naar Da Nang (bij Hoi An en Hue) kost met Air Asia maar €35 en naar Ho Chi Minh City kost maar €60.

Ho Chi Minh City International Airport (Tan Son Nhat International Airport)

De internationale luchthaven ligt 6 km van het centrum van Ho Chi Minh City vandaan. Dit vliegveld wordt alleen gebruikt voor internationale vluchten.

Ho Chi Minh City Domestic Airport

Het vliegveld voor binnenlandse vluchten ligt naast het internationale vliegveld, ongeveer 5 minuten lopen er vandaan. Wanneer je met de taxi vanuit de stad komt, kun je aan de chauffeur aangeven dat je naar het ‘domestic airport’ wilt. Dan word je voor de deur afgezet. Vanaf hier is het mogelijk om naar alle luchthavens in Vietnam te vliegen.

Da Nang International Airport

De internationale luchthaven van Da Nang ligt 2 km van de stad verwijderd. Vanuit Da Nang International Airport is het mogelijk om te vliegen naar o.a. Singapore, Seoul en Kuala Lumpur.

Da Nang Domestic Airport

Het vliegveld voor binnenlandse vluchten vanuit Da Nang ligt naast het internationale vliegveld. Vanuit Da Nang is het mogelijk om te vliegen naar Ho Chi Minh City, Hanoi, Nha Trang, Hai Phong en Dalat.

Hanoi international Airport (Noi Bai International Airport)

Het internationale vliegveld van Hanoi ligt 45 km verwijderd van het centrum. Het is vanaf dit vliegveld mogelijk om een bus naar het centrum te nemen. Maar er gaat ook een pendelbus die elk uur pas vertrekt als het hele busje vol zit. Informeer bij je hostel of hotel over de exacte tijden. Let er op, wanneer je gebruik maakt van deze pendelbus, dat je uitstapt bij het goede vliegveld. Ze stoppen eerst op het vliegveld voor binnenlandse vluchten, daarna pas bij de internationale luchthaven.

Hanoi Domestic Airport

Het vliegveld voor binnenlandse vluchten ligt naast het internationale vliegveld, maar is te voet niet eenvoudig te bereiken. Zorg er daarom voor dat je bij het juiste vliegveld wordt afgezet.

Vliegtickets naar Vietnam boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Vietnam boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Vietnam niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Vietnam vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Vietnam via:

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

ANWB
1. ANWB

Groeps- en privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek website

333 Travel
3. 333 Travel

Individuele reizen.
Bezoek websiteBekijk Vietnam rondreizen
Vanaf €113 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Volg ons op Facebook