In Hué geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 26 Hué reiservaringen

Hué

Hué is de stad van de dichters, filosofen en musici. De stad ademt hierdoor veel sfeer uit en is een lust voor het oog. Hué staat bekend om de architectonische hoogstandjes en de schattige riviertjes die door de stad stromen.

Vliegtickets Hanoi

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Hanoi
V.a. 552 Meer over vliegen naar Vietnam

Overnachten in Hué

Vergelijk alle hotels in Hué
Bekijk hotels

Geschiedenis van Hué

Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie, de laatste keizerlijke dynastie van Vietnam. Hué heeft ook een grote rol gespeeld in de recente geschiedenis. Tijdens de Vietnamoorlog is het centrum van Hué compleet verwoest door bombardementen. Veel keizerlijke gebouwen zijn niet bewaard gebleven. De gevechten die daarop volgden kostten 10.000 mensen het leven. Deze mensen zijn in massagraven rondom de stad begraven. In 1993 werd Hué opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De keizerlijke citadel

De citadel aan de noordkant van de Parfumrivier

De citadel aan de noordkant van de Parfumrivier.

De keizerlijke citadel of de Hoang Thanh van Hué is gelegen in het noorden van de stad, aan de oever van de Parfum-rivier. De citadel wordt omringd door tien kilometer muur waarin tien poorten zitten. Binnen de citadel vind je tempels, pagodes, paleizen en oorlogsmonumenten. Binnen de stad is in het zuiden de ´verboden stad´ te vinden, omringd door 2,5 kilometer muur. De ´verboden stad´ was het verblijf van de keizerlijke familie. Tussen 1947 en 1968 is dit complex grotendeels verwoest, toch zijn er vele interessante overblijfselen te bekijken.

De Hien Lam Pavilion Gate

De Hien Lam Pavilion Gate, een van de toegangspoorten tot de citadel.

Een van de tempels in de keizerlijke citadel

Een van de tempels in de keizerlijke citadel.

Parfum-rivier

Hué wordt door de Parfum-rivier, oftwel Song Huong rivier, in tweeën gesplitst. De rivier heeft deze naam gekregen, omdat rondom de rivier geurige wouden te vinden zijn. De geuren uit deze wouden werden door de stroming meegenomen naar de stad. Tijdens een riviertocht zijn toegang tot de Thien Mu Tempel en een bezoek aan een keizerlijk graf inbegrepen.

Parfum-rivier

De Parfumrivier.

De Thien Mu Tempel

De Thien Mu Tempel is de oudste en bekendste tempel van Hué. De tempel is gebouwd in 1601 door Nguyen Hoang en ligt op zes kilometer afstand van de stad op de Ha Khe heuvel. In 1963 kwam de tempel internationaal in het nieuws omdat een priester van deze tempel uit protest, tegen de beslissingen van het regime, zichzelf verbrandde. De gebeurtenis heeft een speciaal monument in de tempel gekregen. Bij een tour over de Parfum-rivier is toegang tot deze tempel vrijwel altijd inbegrepen. Het is ook mogelijk de tempel (zelf) per fiets te bereiken.

Thien Mu Tempel

De Thien Mu Tempel.

De graftombes van de keizers

Rondom Hué, in de vallei van de parfum-rivier, heeft de Nguyen-familie graftombes gebouwd. Elke keizer heeft zijn eigen tombe op een berg. Alle tombes bestaan uit drie dezelfde soort delen: een hoofdtempel, een handvat en de tombe. De tombes zijn gedurende het leven van de keizers gebouwd. Hierdoor zijn alle tombes anders en gepersonaliseerd. De bekendste keizerlijke graven zijn die van Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang. De tombes zijn het best te bezoeken in combinatie met een Parfum-riviertocht. Het is ook mogelijk om naar de tombes toe te fietsen.

Reizen naar Hué – hoe kom je er?

Hué heeft een vliegveld. Hierdoor is het gemakkelijk om vanuit andere grote steden in Vietnam te vliegen naar Hué. De shuttlebus van Vietnam Airlines brengt je, na aankomst, voor een paar euro naar het centrum van Hué. Het is ook mogelijk om vanuit verschillende steden in Vietnam per (nacht)bus of (nacht)trein naar Hué te reizen. Een busrit vanuit bijvoorbeeld Hanoi kost gemiddeld €15 en duurt 16 uur.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Hué

De beste reistijd om naar Hué te gaan is tijdens de wintermaanden, van december t/m maart. Als je in deze maanden naar de stad reist, vermijd je de moessonperiode.

Reisinspiratie

Alle Vietnam artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Vietnam

Bekijk de top 10 Vietnam rondreizen

26 Hué reiservaringen en tips • 24 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Hué”

  Geplaatst 29-11-2017

  Vanuit Thailand vlogen we op Hué. Vlakbij Hué kun je best een grote en oude tempel vinden, die wel leuk is om te zien. Wat we het leukste vonden, was een complex met graftombes, iets buiten Hué. Dat is een plek om best wel even rond te lopen. Na een dag of twee is het wel een goed plan om verder te trekken, want Vietnam heeft wel mooiere plekken te bieden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Aantal leuke bezienswaardigheden, maar geen hoogtepunt”

  Geplaatst 26-11-2017

  Hué is zeker niet het hoogtepunt van Vietnam, maar de stad kent wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Één daarvan is de Verboden stad. Hier vind je de paleizen waarin de keizers leefden. Ga hier in de ochtend heen, want in de middag kan het nogal warm worden en je kunt hier wel even rondlopen. Een must do als je in Hué bent is een boottocht per drakenboot. Dit is een unieke ervaring om een aantal bezienswaardigheden buiten het centrum te bereiken. Je bezoekt dan onder andere een van de keizersgraven en de Thien Mu pagoda. Hué is vanaf Hanoi te bereiken met een nachtbus (12 uur lang!). Wij hebben vanaf Hué een scooter gehuurd en zijn naar Hoi An gereden. Je kunt dan een scooter voor een one way huren. Je rijdt dan langs een geweldige kustweg; de Hai van Pass. Dit is een slingerende weg langs de kust met prachtige uitzichten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  31 reviews
  15 waarderingen

  “Niet heel bijzonder”

  Geplaatst 25-11-2017

  Hué is een makkelijk 'doorreisstadje' maar is niet heel boeiend. De Verboden Stad is erg mooi en de moeite waard en is heel goed te bewandelen. Uiteindelijk hebben wij van 2 nachten, 1 nacht gemaakt en dat was meer dan voldoende.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  11 waarderingen

  “Verboden stad”

  Geplaatst 25-11-2017

  Hué is zelf niet heel bijzonder, maar ik zou het bij een rondreis door Vietnam toch niet overslaan. Het is leuk om een dagje naartoe te gaan en dan in het bijzonder om natuurlijk de Verboden Stad te bezoeken. Hier kun je zien hoe de keizerlijke familie vroeger woonde. Het is open voor publiek dus je kunt je voor even een keizer of keizerin voelen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  27 reviews
  17 waarderingen

  “De oude hoofdstad Hue”

  Geplaatst 22-11-2017

  Tijdens het verblijf in Hue de oude keizerlijke tempels bezocht welke na de oorlog volledig gerestaureerd is. Hue is een mooie stad voor een dag en een mooi vertrekpunt voor de route richting Hoi an richting natuurlijk de Hai van pas!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  26 reviews
  5 waarderingen

  “Niet bijzonder veel te doen, wel leuk”

  Geplaatst 20-11-2017

  Het is leuk om hier een dagje te zijn, maar omdat er niet bijzonder veel te doen is zou ik hier niet te lang blijven. Ik raad aan om in de korte tijd dat je er bent een fiets te huren, om zo toch zoveel mogelijk te kunnen zien. Het is wel bijzonder om de Verboden Stad te zien, maar dit kan prima binnen een dag.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Hue: Leuk voor een dagje”

  Geplaatst 18-11-2017

  Hue is leuk om een dagje rond te kijken en wat cultuur om te snuiven. Verder hebben wij vanuit Hue de DMZ (Dimilitarized Zone)- tour geboekt omdat hier de scheiding was tussen Noord en Zuid Vietnam. Een interessante tour waarin je meer hoort over de geschiedenis van Vietnam en ook tunnels bezoekt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Minder bekende stad in Vietnam”

  Geplaatst 15-11-2017

  Hue is een stadje die je haast automatisch aandoet tijdens een reis door Vietnam. Maar verkijk je er niet op, Hue heeft echt veel te beiden aan natuurschoon, tempels, sfeer. Een fiets huren en in een dag alles gaan zien is de manier om de stad te ervaren.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  27 reviews
  4 waarderingen

  “Cultureel hoogtepunt”

  Geplaatst 14-11-2017

  Voor mij was Hué het culturele hoogtepunt van Vietnam. Er is veel te bezichtigen in deze stad. De Citadel vond ik erg mooi en hier krijg je wel een paar uurtjes om. Een tocht over de parfumrivier is ook heel leuk. Per boot stop je een aantal keren langs de rivier om verschillende tempels te bezoeken. Daarna keer je met de bus terug naar Hué. Tot slot hebben wij ook vanuit Hué een tour gedaan met een oorlogsveteraan. Je komt langs verschillende belangrijke punten uit de Vietnamoorlog. Indien je van geschiedenis houdt is dit ook absoluut een aanrader.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Van Hué naar Hoi An op de motor”

  Geplaatst 14-11-2017

  Wil je in Vietnam met de motor op stap maar wil je niet zelf rijden? Ga dan mee met de Easy Riders. Deze chauffeurs hebben heel veel ervaring en vinden het leuk om je het land te laten zien. Vanuit Hué ben ik met een van de Easy Riders op pad gegaan richting Hoi An. Onderweg kom je langs de Hai Van pass waar je echt een prachtig uitzicht hebt. Tevens kwamen we langs Marble Mountains waar ik de tijd kreeg om deze te ontdekken. Ook voor koffie en lunchstops is gezorgd en je kunt altijd aangeven dat je ergens wilt stoppen of even wilt rusten.
  Ik vond het best een beetje spannend om achter op de motor te stappen maar de rider was super aardig en stelde me goed op mijn gemak. Ik werd netjes afgezet bij mijn hotel in Hoi An. Echt een super leuke trip met mooie uitzichtpunten!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Hué reiservaring en tips!

Ben jij in Hué geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig Vietnam.
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je Vietnam reis op maat.
Bezoek website

Evaneos
Evaneos

Lokale specialisten.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Meer over vliegen naar Vietnam

Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Vietnam rondreizen


Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 552 Meer over vliegen naar Vietnam