In centraal Vietnam, iets ten noorden van Hoi An, ligt de keizerstad Hué, bij toeristen populair om zijn citadel en ‘Verboden Purperen Stad’. De oorspronkelijke Vietnamese cultuur kent hier zijn oorsprong.

Reizigers over Hué

 • “Minder bekende stad in Vietnam”

  Sieneke de Wit

 • “Cultureel hoogtepunt”

  Piet

 • “Fijne stad om veel trips te doen”

  Paul H.

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Hué bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 32 Hué reiservaringen

Hué

Hué is de stad van de dichters, filosofen en musici. De stad ademt hierdoor veel sfeer en is een lust voor het oog. Hué staat bekend om de architectonische hoogstandjes en de schattige riviertjes die door de stad stromen.

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Overnachten in Hué

Vergelijk alle hotels in Hué
Bekijk hotels

Geschiedenis van Hué

Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie, de laatste keizerlijke dynastie van Vietnam. Hué heeft ook een grote rol gespeeld in de recente geschiedenis. Tijdens de Vietnamoorlog is het centrum van Hué compleet verwoest door bombardementen. Veel keizerlijke gebouwen zijn niet bewaard gebleven. De gevechten die daarop volgden kostten 10.000 mensen het leven. Deze mensen zijn in massagraven rondom de stad begraven. In 1993 werd Hué opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De keizerlijke citadel

De citadel aan de noordkant van de Parfumrivier

De citadel aan de noordkant van de Parfumrivier.

De keizerlijke citadel of de Hoang Thanh van Hué is gelegen in het noorden van de stad, aan de oever van de Parfum-rivier. De citadel wordt omringd door tien kilometer muur waarin tien poorten zitten. Binnen de citadel vind je tempels, pagodes, paleizen en oorlogsmonumenten. Binnen de stad is in het zuiden de ´verboden stad´ te vinden, omringd door 2,5 kilometer muur. De ´verboden stad´ was het verblijf van de keizerlijke familie. Tussen 1947 en 1968 is dit complex grotendeels verwoest, toch zijn er vele interessante overblijfselen te bekijken en kun je hier wel een paar uur doorbrengen.

De Hien Lam Pavilion Gate

De Hien Lam Pavilion Gate, een van de toegangspoorten tot de citadel.

Een van de tempels in de keizerlijke citadel

Een van de tempels in de keizerlijke citadel.

Parfum-rivier

Hué wordt door de Parfum-rivier, oftwel Song Huong rivier, in tweeën gesplitst. De rivier dankt zijn naam aan de geurige wouden die er omheen liggen. De geuren uit deze wouden werden door de stroming meegenomen naar de stad. Tijdens een riviertocht zijn toegang tot de Thien Mu Tempel en een bezoek aan een keizerlijk graf inbegrepen.

Parfum-rivier

De Parfumrivier.

De Thien Mu Tempel

De Thien Mu Tempel is de oudste en bekendste tempel van Hué. De tempel is gebouwd in 1601 door Nguyen Hoang en ligt op zes kilometer afstand van de stad op de Ha Khe heuvel. In 1963 kwam de tempel internationaal in het nieuws, nadat een priester van deze tempel uit protest, tegen de beslissingen van het regime, zichzelf verbrandde. De gebeurtenis heeft een speciaal monument in de tempel gekregen. Bij een tour over de Parfum-rivier is toegang tot deze tempel vrijwel altijd inbegrepen, dus het is een redelijk toeristische bestemming, maar alsnog de moeite waard. Het is ook mogelijk de tempel (zelf) per fiets te bereiken.

Thien Mu Tempel

De Thien Mu Tempel.

De graftombes van de keizers

Rondom Hué, in de vallei van de parfum-rivier, heeft de Nguyen-familie graftombes gebouwd. Elke keizer heeft zijn eigen tombe op een berg. Alle tombes bestaan uit drie dezelfde soort delen: een hoofdtempel, een handvat en de tombe. De tombes zijn gedurende het leven van de keizers gebouwd. Hierdoor zijn alle tombes anders en gepersonaliseerd. De bekendste keizerlijke graven zijn die van Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang. De tombes zijn het best te bezoeken in combinatie met een Parfum-riviertocht. Het is ook mogelijk om naar de tombes toe te fietsen.

Reizen naar Hué – hoe kom je er?

Hué heeft een vliegveld. Hierdoor is het gemakkelijk om vanuit andere grote steden in Vietnam te vliegen naar Hué. De shuttlebus van Vietnam Airlines brengt je, na aankomst, voor een paar euro naar het centrum. Het is ook mogelijk om vanuit verschillende steden in Vietnam per (nacht)bus of (nacht)trein naar Hué te reizen. Een busrit vanuit bijvoorbeeld Hanoi kost gemiddeld €17 en duurt 14 uur.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Hué

De beste reistijd om naar Hué te gaan is tijdens de wintermaanden, van december t/m maart. Als je in deze maanden naar de stad reist, vermijd je de moessonperiode.

Vietnam rondreis aanbiedingen

32 Hué reiservaringen en tips • 24 landen bezocht
  39 reviews
  7 waarderingen

  “Fijne stad om veel trips te doen”

  Geplaatst 12-05-2019

  Hué was voor ons een van de hoogtepunten. Je kunt er zowel de oude cultuur en geschiedenis ervaren, door de keizerlijke paleizen en graftombes te bezoek, maar ook de recentere geschiedenis loopt door Hué heen. We hebben van hieruit een trip gedaan met een Vietnam veteraan welke aan de kant van de Amerikanen had gevochten. Een indrukwekkende dag welke je weer wat meer leert over de mens. Hué is echt het bezoeken waard en een paar dagen in te spenderen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  40 reviews
  5 waarderingen

  “Culturele topper”

  Geplaatst 21-04-2019

  Hué was voor mij een van de hoogtepunten van Vietnam. Een stad vol cultuur en geschiedenis, waar je wel een paar dagen nodig hebt. Mijn persoonlijke highlights:
  - varen over de perfume River en de keizerlijke graftombes bezoeken
  - tour met Vietnam veteraan langs belangrijke punten uit de Vietnam oorlog (indrukwekkend en confronterend)
  - Citadel

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Oude keizerstad waar veel te zien is”

  Geplaatst 13-04-2019

  In deze oude keizerstad kwam ik in de stromende regen aan en zo is het de rest van mijn verblijf geweest. Ik heb me er niet door laten weerhouden om de oude keizerlijke stad te zien: heel indrukwekkend en zeker de moeite waard! Tijdens een droge middag heb ik de fiets gepakt en in de omgeving oa graftombes bezocht. Ik heb alles zelf gedaan en met een gids was misschien wel fijner geweest voor wat meer uitleg. Gezien de regenval was het niet altijd handig om telefoon of reisgids erbij te pakken ;-)

  Het verlaten waterpark vond ik ook erg tof. Neem een taxi of de fiets hierheen, liefste met een groepje. Er loopt een local rond die doet alsof hij security is, maar voor een klein bedrag (5000 dong? geloof ik) laat hij je rondlopen daar. Heel tof om te ontdekken. Bij het restaurantje Chay kun je voor echt heel weinig geld lokaal, vegetarisch en lekker eten. Aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  17 reviews
  5 waarderingen

  “Hue”

  Geplaatst 10-04-2019

  Helaas voor ons maar 2 sterren. Bezocht tijdens het regenseizoen en daardoor het koninklijk paleis in de stromende regen gezien. Sowieso vonden we dit koninklijk paleis wat tegenvallen. Voor ons geen must do Vietnam.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Keizerlijke stad”

  Geplaatst 09-04-2019

  Het enige leuke om te doen in deze stad is het bezoeken van het Hue Imperial. Verder hebben wij deze stad gebruikt om een scooter te huren en zelf via de Hai van pas naar Hoi an te rijden. Er zijn hier verschillende verhuur bedrijven die je backpack voor je naar je volgende accommodatie brengen zodat je alle ruimte heb op de scooter. Dit is prachtig om te doen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 54 landen bezocht
  74 reviews
  9 waarderingen

  “Tombes en Citadel”

  Geplaatst 05-04-2019

  De stad zelf is niet zo bijzonder, maar de keizerlijke tombes (wij bezochten Minh Mang en Khai Dinh) en de Citadel zijn zeker een bezoek waard. Een gids is wel een aanrader, anders loop je toch een beetje verloren rond en mis je de achtergrond en leuke anekdotes.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Hué”

  Geplaatst 29-11-2017

  Vanuit Thailand vlogen we op Hué. Vlakbij Hué kun je best een grote en oude tempel vinden, die wel leuk is om te zien. Wat we het leukste vonden, was een complex met graftombes, iets buiten Hué. Dat is een plek om best wel even rond te lopen. Na een dag of twee is het wel een goed plan om verder te trekken, want Vietnam heeft wel mooiere plekken te bieden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Aantal leuke bezienswaardigheden, maar geen hoogtepunt”

  Geplaatst 26-11-2017

  Hué is zeker niet het hoogtepunt van Vietnam, maar de stad kent wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Één daarvan is de Verboden stad. Hier vind je de paleizen waarin de keizers leefden. Ga hier in de ochtend heen, want in de middag kan het nogal warm worden en je kunt hier wel even rondlopen. Een must do als je in Hué bent is een boottocht per drakenboot. Dit is een unieke ervaring om een aantal bezienswaardigheden buiten het centrum te bereiken. Je bezoekt dan onder andere een van de keizersgraven en de Thien Mu pagoda. Hué is vanaf Hanoi te bereiken met een nachtbus (12 uur lang!). Wij hebben vanaf Hué een scooter gehuurd en zijn naar Hoi An gereden. Je kunt dan een scooter voor een one way huren. Je rijdt dan langs een geweldige kustweg; de Hai van Pass. Dit is een slingerende weg langs de kust met prachtige uitzichten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  31 reviews
  22 waarderingen

  “Niet heel bijzonder”

  Geplaatst 25-11-2017

  Hué is een makkelijk 'doorreisstadje' maar is niet heel boeiend. De Verboden Stad is erg mooi en de moeite waard en is heel goed te bewandelen. Uiteindelijk hebben wij van 2 nachten, 1 nacht gemaakt en dat was meer dan voldoende.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  14 waarderingen

  “Verboden stad”

  Geplaatst 25-11-2017

  Hué is zelf niet heel bijzonder, maar ik zou het bij een rondreis door Vietnam toch niet overslaan. Het is leuk om een dagje naartoe te gaan en dan in het bijzonder om natuurlijk de Verboden Stad te bezoeken. Hier kun je zien hoe de keizerlijke familie vroeger woonde. Het is open voor publiek dus je kunt je voor even een keizer of keizerin voelen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Hué reiservaring en tips!

Ben jij in Hué geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333Travel
333Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk 220 Vietnam rondreizen
Vanaf €749 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Volg ons op Facebook

Volg ons op Pinterest