27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Zuid-Afrika is in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen een land waar hygiëne en medische zorg goed geregeld zijn. Iedere grote stad beschikt over een ziekenhuis met vaak goed gekwalificeerd personeel en westerse apparatuur. Op het platteland zijn medische voorzieningen echter vaak ver te zoeken. Voor een bezoek aan Zuid-Afrika is het belangrijk informatie over inentingen in te winnen. Een inenting tegen DTP is voor iedereen aan te raden. Afhankelijk van de duur van de reis, de geplande route en de al dan niet primitieve omstandigheden van de reis, worden inentingen tegen hepatitis A en B, buiktyfus, gele koorts, mazelen en hondsdolheid aangeraden. In het oosten van Zuid-Afrika komt van oktober tot en met mei malaria voor. Om deze ziekte tegen te gaan, kunnen er malariapillen worden voorgeschreven. Zorg tevens voor voldoende antimuggenspray en bedekkende kleding om zo muggensteken te voorkomen.

De hygiëne bij het bereiden van voedsel is in Zuid-Afrika vaak anders dan thuis. Het is daarom aan te raden diarreeremmers en anti-uitdrogingszakjes mee te nemen. In stedelijke gebieden is het mogelijk om water uit de kraan te drinken. Op het platteland en voor reizigers met een zwakke maag is het kopen van flessen water aan te raden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

TUI

TUI

Nederlands grootste en bekendste reisorganisatie heeft een ruim aanbod aan Zuid-Afrika rondreizen, zowel individueel als in groepen. Inclusief flydrives met huurauto én Kids reizen!
Bezoek website


Riksja Zuid-Afrika

Riksja Zuid-Afrika

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Zuid-Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis. Met ook kampeerrondreizen én familiereizen!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

TUI
1. TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Riksja Zuid-Afrika
2. Riksja Zuid-Afrika

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €110 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398
t>