Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Zuid-Afrika is in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen een land waar hygiëne en medische zorg goed geregeld zijn. Iedere grote stad beschikt over een ziekenhuis met vaak goed gekwalificeerd personeel en westerse apparatuur. Op het platteland zijn medische voorzieningen echter vaak ver te zoeken. Voor een bezoek aan Zuid-Afrika is het belangrijk informatie over inentingen in te winnen. Een inenting tegen DTP is voor iedereen aan te raden. Afhankelijk van de duur van de reis, de geplande route en de al dan niet primitieve omstandigheden van de reis, worden inentingen tegen hepatitis A en B, buiktyfus, gele koorts, mazelen en hondsdolheid aangeraden. In het oosten van Zuid-Afrika komt van oktober tot en met mei malaria voor. Om deze ziekte tegen te gaan, kunnen er malariapillen worden voorgeschreven. Zorg tevens voor voldoende antimuggenspray en bedekkende kleding om zo muggensteken te voorkomen.

De hygiëne bij het bereiden van voedsel is in Zuid-Afrika vaak anders dan thuis. Het is daarom aan te raden diarreeremmers en anti-uitdrogingszakjes mee te nemen. In stedelijke gebieden is het mogelijk om water uit de kraan te drinken. Op het platteland en voor reizigers met een zwakke maag is het kopen van flessen water aan te raden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €1099 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398
t>