27 Vakantiedagen

Reizen binnen Zuid-Afrika – openbaar vervoer & transport

De infrastructuur in Zuid-Afrika is over het algemeen goed. Wegen, spoorwegen en vliegvelden worden vaak goed onderhouden.

Bussen

Tussen alle grote plaatsen bestaan regelmatige busdiensten. Bekende lange-afstandsbusmaatschappijen zijn Intercape, Greyhound, Translux en City to City. Prijzen zijn redelijk, al kunnen deze erg toenemen in het hoogseizoen. Denk aan €30 tot €80 voor een enkeltje Johannesburg – Kaapstad.

De Bazbus is een bus service speciaal voor reizigers. Vanwege het ‘hop on hop off’ systeem en de vele populaire bestemmingen is deze maatschappij aan te raden voor rondreizen per bus. De bus dropt je voor je hostel of hotel en op de door jou gekozen dag wordt je weer opgehaald. Nadeel hiervan is dat het enkel mogelijk is om één bepaalde kant op te reizen.

Vliegen

De vliegvelden van Kaapstad en Johannesburg zijn de grootste en bekendste van het land. Echter heeft iedere grote stad wel een luchthaven. Binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika kunnen erg verschillen in prijs afhankelijk van met welke maatschappij wordt gevlogen. Een enkeltje Johannesburg – Kaapstad varieert bijvoorbeeld van €40 tot €200. South African Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij. SA Airlink, SA Express en Comair voeren veel goedverzorgde binnenlandse vluchten uit. Mango en Kulula kunnen worden gezien als budgetmaatschappijen.

Treinen

Tussen grote steden is het vaak mogelijk per trein te reizen. Treintickets zijn vaak goedkoop, bijvoorbeeld €40 voor een enkeltje JohannesburgKaapstad. Houdt er rekening mee dat treinen geregeld later vertrekken en onderweg vertraging oplopen. De snelste manier van reizen is dit dus niet.

Auto & motor

Twee-derde van alle wegen in Zuid-Afrika is geasfalteerd en goed tot redelijk onderhouden; de overige wegen zijn zand- of gravel wegen. Houdt er rekening mee dat men hier links rijdt. Een auto huren is redelijk betaalbaar en kan op de meeste vliegvelden en in veel steden. Het is populair om van de ene kant van het land naar de andere kant te reizen per auto. Wanneer een huurauto echter niet op dezelfde locatie wordt opgehaald en ingeleverd zijn hier vaak extra kosten aan verbonden. Bezit van een internationaal rijbewijs is verplicht in Zuid-Afrika. Dit rijbewijs is op te halen bij de ANWB.

Lokaal vervoer

Grote steden beschikken over lokaal busvervoer dat diverse wijken met elkaar verbindt. Daarnaast rijden in het gehele land minibusjes die meestal een vaste route afleggen en overal stoppen om passagiers in en uit te laten stappen. Deze busjes kennen behalve het vertrek- en eindpunt geen vaste haltes en ze hebben ook geen vaste vertrektijden. De busjes vertrekken pas al ze vol zijn. Dit is een typisch Afrikaanse manier van reizen.

Lokaal vervoer per minibus

Lokaal vervoer per minibus.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

TUI

TUI

Nederlands grootste en bekendste reisorganisatie heeft een ruim aanbod aan Zuid-Afrika rondreizen, zowel individueel als in groepen. Inclusief flydrives met huurauto én Kids reizen!
Bezoek website


Riksja Zuid-Afrika

Riksja Zuid-Afrika

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Zuid-Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis. Met ook kampeerrondreizen én familiereizen!
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Natuur & wandelreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

TUI
1. TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Riksja Zuid-Afrika
2. Riksja Zuid-Afrika

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €110 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398