27 Vakantiedagen

Eten & drinken

De basis van een traditionele Zweedse maaltijd bestaat voornamelijk uit vlees of vis met aardappelen: niet heel anders dan bij ons in Nederland. Zweden staat natuurlijk ook bekend om zijn originele gehaktballetjes. Qua vis wordt er veel haring, zalm en garnaal gegeten. Een ander traditioneel gerecht is pytt i panna, een éénpansgerecht dat bestaat uit aardappelblokjes, ui en vlees met daar bovenop een gebakken ei. Elke regio in Zweden heeft weer zijn eigen specialiteit. In het noorden van het land wordt voornamelijk met wild gekookt, zoals rendier, eland, patrijs en forel. Voor wat betreft drinken verschilt Zweden niet veel van Nederland en België. De prijzen verschillen echter wel: hoe meer alcohol er in de drank zit, hoe duurder het is. Over het algemeen wordt er mede daarom het meeste lichte pilsener bier gedronken. Zo duur als in Noorwegen is de alchohol in Zweden echter niet.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Zweden specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Specialist BBI is al sinds 1968 thuis in reizen naar Scandinavië, met volop persoonlijke ervaringen. In het Zweden-aanbod auto- en camperrondreizen, flydrives, actieve familievakanties en verblijf in traditionele stuga’s.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt meerdere samengestelde rondreizen, geschikt voor de hele familie. Ook hebben ze complete Stockholm-citytrips en diverse losse accommodaties, vakantieparken en campings.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB en gespecialiseerd in autovakanties & campings. Ze hebben talloze Zweden-autorondreizen, waaronder ook combinaties met Denemarken en Noorwegen.
Bezoek website

Meer Zweden reisorganisaties

Prijsvrijs
De Jong Intra

Rondreizen & vakantieparken.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek website

Natuurhuisje.nl
Natuurhuisje.nl

Huisjes en stuga’s in de natuur
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Actieve Scandinavië vakanties.
Bezoek website

Voigt Travel
Voigt Travel

Fly & drive rondreizen Noord-Scandinavië.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19