27 Vakantiedagen

Reizen binnen Zweden – openbaar vervoer & transport

Zweden beschikt over een erg goed wegennetwerk. De belangrijkste autowegen zijn verhard en er zijn bijna nooit files, enkele wegen rondom Stockholm en Malmö uitgezonderd. Zweden heeft in vergelijking met Nederland en België een stuk minder wegen. De meeste wegen vind je in het zuiden en langs de oostelijke kust. In het noorden en westen is het landschap een stuk ruiger en dicht bebost. Hier bevinden zich dus minder doorgaande wegen. Het openbaar vervoer in Zweden bestaat voornamelijk uit treinen en lokale bussen.

Auto & motor

Het huren van een auto is een van de makkelijkste manieren om het land te verkennen. Vanuit Nederland en België kun je zelfs je eigen auto meenemen. Je bereikt het land via de Öresundsbrug: de tolbrug/tunnel tussen Denemarken en Zweden. Je kunt ook met de veerboot vanuit Denemarken, Duitsland, Polen, Estland of Finland. Als je liever een auto huurt, kun je op de vliegvelden van Stockholm en Göteborg terecht bij de autoverhuurbureaus. Reserveren vooraf kan o.a. bij Sunny Cars.

Fietsen

Zweden is een goed fietsland. De meeste steden zijn voorzien van fietspaden. Het vrij platte zuiden is geschikter om te fietsen dan het midden en noorden, omdat het landschap daar ruiger en bergachtiger is.

Treinen

Als je geen eigen auto hebt, is de trein het makkelijkste vervoersmiddel. Zowel voor korte als lange afstanden. De Zweedse spoorwegen heten Statens Järnvägar. Hieronder valt ook de hogesnelheidslijn X2000. Deze snelle treinen rijden vanuit Stockholm onder andere naar Malmö, Göteborg, Östersund en Kiruna.

Bussen

In elke grote stad, en in kleinere steden en gemeentes, rijden de Länstravik bussen. Deze nette, moderne bussen zijn perfect ingespeeld op het treinvervoer door Zweden. Vanaf veel treinstations kunnen lokale bussen je verder landinwaarts brengen.

Vliegen

Zweden kent 30 regionale vliegvelden. Deze zijn allemaal bereikbaar via de grotere, internationale luchthavens van Stockholm, Malmö en Göteborg. Lees hier meer over vliegen naar Zweden.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Zweden specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Specialist BBI is al sinds 1968 thuis in reizen naar Scandinavië, met volop persoonlijke ervaringen. In het Zweden-aanbod auto- en camperrondreizen, flydrives, actieve familievakanties en verblijf in traditionele stuga’s.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt meerdere samengestelde rondreizen, geschikt voor de hele familie. Ook hebben ze complete Stockholm-citytrips en diverse losse accommodaties, vakantieparken en campings.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB en gespecialiseerd in autovakanties & campings. Ze hebben talloze Zweden-autorondreizen, waaronder ook combinaties met Denemarken en Noorwegen.
Bezoek website

Meer Zweden reisorganisaties

Prijsvrijs
De Jong Intra

Rondreizen & vakantieparken.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek website

Natuurhuisje.nl
Natuurhuisje.nl

Huisjes en stuga’s in de natuur
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Actieve Scandinavië vakanties.
Bezoek website

Voigt Travel
Voigt Travel

Fly & drive rondreizen Noord-Scandinavië.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19