27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn voor Zweden geen intentingen verplicht. Wanneer je tussen maart en november gaat wandelen en/of kamperen in het zuiden van Zweden wordt alleen een vaccinatie tegen Teken Encefalitis aanbevolen.

De hygiënevoorschriften en normen en waarden in Zweden zijn redelijk gelijk aan die van Nederland. Kraanwater kan gewoon gedronken worden. Groente, fruit, vis en vlees kan zonder risico’s gegeten worden.

De kwaliteit van ziekenhuizen en de medische zorg in Zweden is erg goed. In heel het land kun je terecht voor zowel kleine als extreme ongevallen. Voor kleine ongevallen ga je naar het gezondheidscentrum (Vardcentral) en voor grotere problemen ga je naar de eerste hulp van een ziekenhuis (Akuttmottagning). De meeste hotels en andere accommodaties hebben contact met een arts in de buurt die in geval van nood snel ter plaatse kan zijn.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Zweden specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Specialist BBI is al sinds 1968 thuis in reizen naar Scandinavië, met volop persoonlijke ervaringen. In het Zweden-aanbod auto- en camperrondreizen, flydrives, actieve familievakanties en verblijf in traditionele stuga’s.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt meerdere samengestelde rondreizen, geschikt voor de hele familie. Ook hebben ze complete Stockholm-citytrips en diverse losse accommodaties, vakantieparken en campings.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB en gespecialiseerd in autovakanties & campings. Ze hebben talloze Zweden-autorondreizen, waaronder ook combinaties met Denemarken en Noorwegen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19
t>