27 Vakantiedagen

Het klimaat van Zweden

Zweden is een langwerpig land met vier klimaatsoorten. Het zuiden kent een zeeklimaat, net als Nederland. Er valt het hele jaar wel af en toe regen, de winters zijn mild tot koud en de zomers zijn zacht. In de zomer is het tussen de 18 en de 25 graden Celsius. De 30 graden Celsius kan ook aangetikt worden op hele goede dagen. Ook de winter in zuid-Zweden is vergelijkbaar met die in Nederland.

Het midden van het land wordt gekenmerkt door een gematigd landklimaat. Dit betekent dat er grote temperatuursverschillen zijn tussen de zomer en de winter. ’s Zomers wordt het hier gemiddeld rond de 22 graden Celsius en in de winter daalt de temperatuur tot -10 graden Celsius.

Het noorden van Zweden heeft een koel landklimaat, waarbij er in de bergen een hooggebergteklimaat heerst (al is er niet echt sprake van hooggebergte). Bij het koele landklimaat is het ’s zomers gemiddeld niet warmer dan 18 graden Celsius. De temperatuur kan hier in de winter dalen tot -20 graden Celsius. In de berglandschappen van Zweden valt er het hele jaar neerslag, voornamelijk in de vorm van sneeuw. De temperatuur is hier dus altijd onder of rond de 0 graden Celsius. De grond is vrijwel altijd bevroren waardoor er geen planten kunnen groeien.

Lees verder: Beste reistijd >

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19