27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan China wordt een inenting tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Afhankelijk van de duur van de reis, de gebieden op de route en de aard van de reis kunnen inentingen tegen Hepatitis B, BMR, gele koorts, hondsdolheid en buiktyfus ook worden aanbevolen.

In sommige delen van het land komt malaria voor, vandaar dat het verkrijgen van een gepast reisadvies voor vertrek aan te raden is. Indien er naar een malariagebied gereisd wordt, dan kunnen er pillen tegen deze ziekte worden geslikt. Tevens is het aan te raden om ’s avonds bedekkende kleding te dragen en DEET te gebruiken tegen het steken van de muggen.

De hygiëne in China is anders dan thuis en hierdoor is de kans om tijdens een reis ziek te worden groter. Neem daarom altijd diarreeremmers en anti-uitdrogingszakjes mee. In de Himalaya is het mogelijk om vanwege de hoogte van dit gebied hoogteziekte op te lopen. Het is raadzaam om voor vertrek pillen tegen hoogteziekte bij de dokter te halen. Daarnaast is voldoende water drinken tevens erg belangrijk om zowel hoogteziekte als uitdroging tegen te gaan. Het is in China niet mogelijk om water uit de kraan te drinken, dus neem waterzuiveringstabletten mee of koop flessen water ter plaatse. De gezondheidszorg in China is in de grote steden vrij goed geregeld en modern. Op het platteland gelooft men vaak nog in de alternatieve geneeskracht in plaats van in de traditionele geneeskracht. Indien een doktersbezoek hier noodzakelijk is, dan is het aan te raden om vooraf uit te zoeken of het een alternatieve of traditionele dokter betreft.

Lees verder: Geografie >

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek websiteBekijk China rondreizen
Vanaf €118 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 397
t>