Tortuguero ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Tortuguero reiservaringen en tips

Geweldig

65%

Tof

30%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Charlotte de Vries
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Tortuguero”

    In september zijn er een aantal dagen (avonden) waarop alle schildpadden hun eieren komen leggen op het zwarte strand van Tortuguero. Het zijn er misschien wel honderden! Daar kun je bij zijn, uiteraard samen met een gids en strenge regels. (Dat is maar goed ook.) Hele bijzondere ervaring! Ook een nachtwandeling door de jungle daar is heel erg aan te raden samen met een gids. Je ziet zo veel bijzondere dieren, echt geweldig als je van natuur houd! In deze periode is er wel veel regen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon Bijster
    op 12-04-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt van de reis”

    Je kan de reis naar Costa Rica niet beter afsluiten dan naar Tortuguero te gaan. Ook al ga je buiten het broedseizoen van de schildpadden, er is genoeg wild te spotten: krokodillen, leguanen, luiaards, toekans etc. Er zijn verschillende resorts gelegen in de jungle van Tortuguero, die met een bootje te bereiken zijn. Puur genieten! Een aantal zijn ook via booking.com te boeken, waarbij de reis van en terug naar San Jose inbegrepen zit. Echt een aanrader! 's Ochtends vroeg in een bootje met gids dieren spotten was voor ons hét vakantiegevoel!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 08-04-2019
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Waanzinnig park - absolute must! ”

    Dit is echt een van de hoogtepunten van een reis door costa Rica. Het feit dat je best wel even je best moest doen om er te komen (busreis, boottocht etc), maakt het een bijzondere sfeer. Het feit dat je je alleen met een bootje kunt verplaatsen is bijzonder. De duizenden kleuren groen, de bijzondere vogels, krokodillen en natuurlijk luiaards maken boottochtjes fantastisch. In de avond in donkere kleding het strand op om de schildpadden eieren te zien leggen was een unieke ervaring en een avontuur op zich! Naast de prachtige natuur waren het ook erg gezellige avondjes vertoeven op het resort. Het dorpje zelf is niet echt de moeite waard, leuk om even door heen te wandelen en een ijsje te eten, maar niet echt bijzonder. Door de vele regen die 's ochtends viel konden we niet altijd op pad, maar regen die met pakken uit de hemel komt vallen in deze prachtige natuur is ook iets waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Susanne
    op 06-04-2019
    13 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur met vriendelijke locals”

    De boottocht naar Tortugureo is al prachtig op zichzelf. Wij zijn vanaf Moin gegaan. Onderweg hebben we al vele dieren gespot. Op het eiland zelf hangt een relaxte sfeer. De mensen zijn uitermate vriendelijk en laten je graag het eiland zien. Het is wel jammer dat je niet in de zee mag zwemmen (te ruig). Een aanrader is de canotour in de ochtend. Hier vertrokken we om 05.30 uur om allerlei beesten te spotten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 27-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Prachtig nationaal park”

    Torteguero is een geweldig nationaal park waar je je enkel met de boot kunt verplaatsen. Jammer hieraan is dus wel dat je niks op eigen houtje kunt doen. De natuur is prachtig en er leven veel dieren, zoals krokodillen, verschillende soorten apen, schildpadden, toekans en luiaarden. In de ochtend werden we wakker van het geluid van een brulaap. Een unieke ervaring. Het hoogtepunt hier was om 's nachts naar het strand te gaan om zeeschildpadden eieren te zien leggen. Dit is een geweldige ervaring. Het is fijn om te zien hoe goed ze hier met de natuur omgaan, maar dat geldt eigenlijk voor heel Costa Rica.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 26-11-2017
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Knus en prettig plaatsje”

    Naar Tortuquero kan je alleen per boot komen. Als je van dieren houdt is het zeker de moeite waard om de lange boottocht over de Tortugero Kanaal te nemen richting het eiland. Je zult een hoop dieren spotten. Tortuguero is een klein stadje, daardoor heel knus en prettig. Er is één straat waar je eigenlijk alles vindt. Aan te raden is de nachttour, waarbij je gegarandeerd wordt op het spotten van de Red Eyed Leaf Frog! De tour is niet alleen leuk voor deze kikker, maar is in het algemeen een ervaring en zeker de moeite waard. Het Tortuquero NP hebben wij op eigen gelegenheid gedaan. Helaas hebben we niet zoveel dieren gespot en wij vonden het ook geen heel bijzonder park. Dit zeker in vergelijking met andere parken van het land. Tip, mocht het heel slecht weer zijn geweest, huur dan echt de laarzen bij de ingang, dit scheelt een hoop!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolijn Tang
    op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt!!”

    De tocht ernaartoe, vanaf Moin, is echt prachtig. Onderweg zagen we heel veel dieren, zoals krokodillen, apen, papegaaien en andere vogels. Tortuguero voelt als een soort woonwijk. Er is eigenlijk één grote straat, waaraan alle restaurantjes en winkels liggen. Verder kun je gemakkelijk zelf het nationale park inlopen. Een klein nadeel daarvan is dat je niet rond kunt, maar heen en terug moet. Overal in Tortuguero zie je papegaaien, apen en luiaards, zo tof. Dit was echt een ultiem moment! Ga zeker vroeg in de ochtend met een bootje door het water, waarbij de gids je gave dieren laat zien. Tortuguero is een plek om tot rust te komen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    op 21-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Heerlijke, afgelegen plek vol natuur”

    Het plaatsje Tortuguero ligt in Nationaal park Tortuguero en is slechts per boot te bereiken. Deze tocht alleen is al genieten van de mooie jungle om je heen!
    Wij verbleven in La Baula Lodge. Dit zit aan de andere kant van de rivier dan waar het "centrum" is (centrum zet ik tussen haakjes, want groot is het in dit plaatsje niet). Hierdoor was het helaas niet mogelijk om op eigen gelegenheid even rond te struinen of langs het strand te lopen. Daarvoor moest je eerst met een boot naar de overkant. Dat was jammer.

    In Tortuguero draait het voornamelijk om het omliggende natuurgebied en zoals de naam van het plaatsje al doet vermoeden; zeeschildpadden! Er is hier een project waar je als vrijwilliger aan de slag kan om mee te helpen bij het beschermen van de schildpadden. Dit wordt gedaan door middel van educatie (toeristen hebben de mogelijkheid het bezoekerscentrum te bezoeken, informatie te lezen en een video te zien), bescherming van de nesten en bescherming van de volwassen schildpadden gedurende het leggen van de eieren. Een mooi project. Al hoop ik dat het toenemende toerisme niet ten koste gaat van de rust van de schildpadden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maaike
    op 08-11-2017
    34 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Bijzondere plek”

    Ik vond mijn bezoek aan Tortuguero heel bijzonder. Het dorp is redelijk primitief, wat bijzonder is om te zien. Grootste trekpleisters zijn het nationale park en de mogelijkheid tot het zien van de schildpadden die eieren leggen op het strand 's avonds. Echt een wonder om dit zo te mogen zien! Al voelt het toch ook wel wat dubbel: Moeten we die schildpadden niet gewoon met rust laten? Ik weet het nog niet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Verduyn
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 14 reviews • 1 waardering
    5

    “Bomvol natuur”

    Tortuguero was onze eerste kennismaking met Costa Rica en was perfect. Tortuguero kan je alleen per boot bereiken en dat zorgt ervoor dat je echt even ver weg voelt van alles. Alleen de route naar Tortuguero is al prachtig over de rivier door de jungle. Het voelt als de amazone in het klein. Het dorpje in Tortuguero voelt wat toeristisch aan, maar maakt het zeker niet minder de moeite waard. Wij sliepen in een accommodatie aan het strand waardoor je wakker werd met het geluid van de zee. In Tortuguero ben je echt even één met de natuur. In het nationale park kan je met een bootje door de Jungle met een gids die je op alle bijzondere dieren in het park kan wijzen. Wij zagen gelukkig veel dieren. Als je in Costa Rica bent zou ik deze plek zeker niet overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & singlereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Tortuguero reiservaring en tips!

Ben jij in Tortuguero geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?