• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Bremen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

1 Bremen reiservaring

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Esmee op 21-05-2022

  “Simpelweg fantastisch!”

  Voor mijn studie heb ik hier vijf maanden lang gewoond en wat heb ik het hier naar mijn zin gehad! Je hebt in Bremen in principe aan een weekendje genoeg om alle highlights te bekijken. De binnenstad is heel compact, waardoor bijna alles wel op loopafstand ligt. Aanraders zijn de St. Petridom, Böttcherstrasse, Schnoorviertel, Rathaus, Bremer Roland en de Bremer Stadtmusikanten, Marktplatz, Schlachte, Wallanlagen en de Weser. In de zomer kun je heerlijk vertoeven of picknicken langs de Weser. In de Dom van Bremen kun je trouwens mummies bekijken!

  Qua eten heb ik twee favoriete plekjes waar ik minimaal een keer per week te vinden was. Mijn favoriete eettent is Café & Bar Celona. In Bremen zijn hier twee locaties van te vinden; eentje aan de Schlachte en een aan het Unser Lieben Frauen Kirchhof. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en drankjes (cocktails). Op bepaalde tijdstippen heb je hier ook happy hours. Dan zijn de cocktails in de aanbieding voor een paar euro minder. Een ander restaurant waar ik graag naartoe ging was Restaurant Akropolis. Deze ligt wat verder uit de stad, maar is prima te bereiken met het tramsysteem van Bremen. Mocht je een avond willen stappen, dan is Club Discotheque La Viva een aanrader. Daarnaast kun je in KONO bar terecht voor karaoke avonden.

  Vanuit Bremen kun je leuke uitstapjes maken naar o.a. Hamburg, Bremerhaven, Hannover, Hameln, Lüneburg. Deze plekken zijn prima bereikbaar met de trein of met de bus. Het is ook een aanrader Bremen te bezoeken tijdens de jaarlijkse Freimarkt (Ischa Freimaak) of de kerstmarkt!

  Houd er wel rekening mee dat op sommige plekken in noord-Duitsland, dus ook Bremen, buitenlandse pinpassen niet worden geaccepteerd. Wat dat betreft ga je wel een beetje terug in de tijd in dit gebied. Zorg er dus voor dat je altijd wat cash op zak hebt. Verder spreken de meeste Duitsers in Bremen erg goed Engels, waaronder ook de mensen op leeftijd!

Bremen stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Bremen reiservaring en tips!

Ben jij in Bremen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief