• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Dresden ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Dresden reiservaringen en tips

Geweldig

29%

Tof

71%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Monique Gijse op 28-12-2020

  “Omgeving Dresden, Bastei en Lohmen”

  Als je met de auto naar Dresden gaat is een uitstapje naar de Bastei een mooie afwisseling.
  Je rijdt langs de Elbe richting Tsjechië via Lohmen naar de Parkeerplaats. Dan is het nog een klein stukje naar de Bastei brug. Je kunt er ook voor kiezen om beneden langs het water te parkeren en de vele trappen omhoog te nemen. Op de terugweg kun je via Slot Königstein terug naar Dresden rijden, of door de heuvels via wasserfall Lochmuhle.

 • José op 28-12-2020

  “De tweede stad in Oost Duitsland”

  Een combi-reis Berlijn - Dresden is ideaal voor weekje weg. Dresden is minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Het centrum is na compleet verwoest te zijn opgebouwd zoals het voor de bombardementen zou zijn geweest, de Frauenkirche laat dit nog duidelijk zien (stenen zijn hergebruikt). De Furstenzug aan de Augustusstrasse mag niet ontbreken aan de trip, veel langer dan ik had verwacht nadat ik hiervan fotos had gezien. Op vrijdag is het Dresdenmuseum gratis, anders zou dit niet de mooite waard zijn geweest. Met het openbaar vervoer reis je makkelijk naar het nieuwe deel om naar de koppelstones te vinden en de kunst te bezoeken. Een leuke historische stad om in 2 dagen te bezichtigen.

 • Robin op 28-11-2017

  “Oud - Nieuw”

  Een stad met een enorm contrast tussen het oude en het nieuwe deel. Sommige delen zijn volledig opgeknapt, anderen half. In eerste instantie dwaalden we maar wat rond, je mist hierdoor best flink wat details. Uiteindelijk hebben we voor een gids gekozen, hierdoor kregen we een stuk meer mee van de wederopbouw van de stad en leuke details met beelden op gebouwen etc. Dus tip als je echt iets te weten wilt komen: ga over voor een gids of lees je in met een verdraaid goede reisgids.

  De middag hebben we voornamelijk doorgebracht in een modern winkelcentrum en bij een uitstekende ijszaak (sorry weet de naam niet meer). Dresden is een combinatie van historie (wederopbouw) en een mooi nieuw winkelcentrum. Perfect (wat ons betreft).

 • Roos op 28-11-2017

  “De Stad van de wederopbouw”

  Een stad met een heftige geschiedenis die hard aan haar eigen wederopbouw heeft gewerkt. Mijn favoriete wijk is Neustad. De wijk van de creatievelingen en de plek waar alle smaken samenkomen, Je vindt er een heleboel hippe winkeltjes, leuke cafe's, zeer betaalbare restaurants en leuke podia.
  Tip: In het weekend zul je vele mensen zien die hun vrijgezellenfeest vieren en het is de traditie dat de bruid/bruidegom to be allemaal leuke en beschamende opdrachten moet moet uitvoeren.

 • Jaap van der Smissen op 24-11-2017

  “Bijzondere geschiedenis”

  Dresden heeft in de geschiedenis veel te voortduren gehad en dat is terug te zien in het straatbeeld. Veel oude gebouwen zijn verwoest geweest en wel weer (deels) terug opgebouwd). Wij hadden een citytour genomen met gids en dit is zeer aan te raden om te doen. Het vooroorlogse, naoorlogse(DDR) en het hedendaagse Dresden zijn zo verschillend dat je je dat bijna niet kan voorstellen. Hele bijzondere stad waar je zeker een keer geweest moet zijn.

 • Therese Hoppenbrouwer op 22-11-2017

  “Ga vooral ook even door naar Saksisch Zwitserland”

  Over Dresden hoef ik denk ik niet al teveel te vertellen, het is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Er is een groot nieuw winkelcentrum in de stad waar je prima een middag kunt winkelen.
  Mijn tip is om ook door te rijden naar Saksisch Zwitserland, je vindt hier spectaculaire rotsformaties vlakbij de grens met Tsjechië.

 • Aniek de Kort op 16-11-2017

  “Historie & Street Art”

  Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Dresden. Het historisch stadscentrum dat tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest werd is weer in ere hersteld, met de Frauenkirche als hoogtepunt. Tegenovergesteld aan deze historie is de wijk Neustadt aan de andere kant van de Elbe. Dit deel is rauwer, hier vind je leuke restaurants, cafés en veel street art. Leuk voor een weekendje weg, maar langer wanneer je het combineert met een bezoek aan de prachtige omgeving zoals het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Dresden citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw Dresden reiservaring en tips!

Ben jij in Dresden geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief