• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Eifel ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Eifel reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

60%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Nikki Janssen
    Nikki Janssen op 03-02-2021
    32 landen bezocht • 31 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Dichtbij, maar zo anders”

    Een weekendje met vrienden naar de Eifel. Een erg mooie omgeving om even te genieten. We verbleven in Landal park Eifeler Tor, wat een aanrader zou zijn. Mooie huisjes in een mooie omgeving. Vanuit het park hebben we een leuke wandeling naar een abdij in de buurt gemaakt. En verder nog een middagje Monschau bezocht. Een leuk plaatsje om een keer geweest te zijn. Het geeft je het gevoel van echt even in het buitenland en weg zijn. Naast jezelf, ook zeker veel andere toeristen te vinden. Maar als je lekker op het marktplein zit en een welverdiende apfelstrudel eet, dan maakt de rest niet meer uit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 22-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    4

    “ Keizersteden, ansichtkaart-dorpjes en weelderige natuur”

    Doordat de Eifel net over de grens bij Zuid-Limburg al begint, lijkt het zo dichtbij en voelt het zo vertrouwd. Echter verandert het rustige natuur landschap langzaamaan in stukken ruigere natuur naarmate je verder van de grens vandaan rijdt.

    Vanwege de diversiteit in het landschap leent de natuur in de Eifel zich uitstekend voor allerlei outdoor sporten, van ontspannen wandelingen tot stevige hikes en van fietsen tot mountainbiken en wielrennen. De Duitse Eifel is min of meer vergelijkbaar met de Belgische Ardennen, echter is het weer er over het algemeen beter. Dit alles maakt het dat deze regio bij uitstek geschikt is om te kamperen. Campings, van basic tot voorzien van de meest uitgebreide faciliteiten zijn er dan ook genoeg. Daarnaast zijn er ook vakantieparken in overvloed, elke (bekende) keten is er minstens een keer vertegenwoordigd. Wie liever in een hotel verblijft, heeft ook keuze genoeg. Naast de bekende ketens met hotels in alle klassen, al dan niet uitgerust met eenvoudige tot de meest uitgebreide faciliteiten. Daarnaast is er ook een leuk aanbod aan gemoedelijke familie hotels en bed and breakfasts.

    Aachen staat bekend als keizerstad en ligt net over de grens bij het drielandenpunt in Vaals waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. De stad is verdeeld in een nieuw en oud gedeelte. Het nieuwe stadscentrum bestaat uit woonwijken met winkelstraten waar traditionele en modernere speciaalzaken overheersen. Het historische stadscentrum is relatief compact en de Dom is hier een van de belangrijkste toeristische attracties. Deze is ooit in opdracht van Karel de Grote gebouwd, een standbeeld verderop in de stad refereert hier aan. De Dom van Aachen is in Gotische bouwstijl uitgevoerd en zowel van binnen als buiten erg indrukwekkend. Wanneer je eromheen of doorheen wandelt, dan snap je meteen waarom het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Voor wie van geschiedenis houdt is de schatkamer interessant om te bezoeken. Rondom de Dom zijn leuke terrasjes waar je alle indrukken op je kunt laten inwerken.

    Aan het grote marktplein staat het stadhuis van Aachen. Aan de buitenkant valt de historische gevel meteen op, binnen zijn het de vloeren uit lang vervlogen tijden die in het oog springen. De paleis-aula laat historische figuren als Karel de Grote en Paus Leo III als het ware weer tot leven komen. Rondom het marktplein bevinden zich gezellige terrasjes waar je genietend van een drankje en / of hapje het dagelijkse leven van Aachen kunt aanschouwen. Een adresje voor bijzondere koffie en lunchgerechten is Leni liebt Kaffee. Er zitten twee vestingen in het oude centrum. Aachen is een goede optie om vanuit Zuid-Limburg te bezoeken, zeker nu er sinds enige tijd eens per uur een Arriva sprinter tussen Maastricht Centraal en Aachen Hauptbahnhof rijdt.

    Aachen beschikt ook over een compacte dierentuin die vooral leuk is om met wat kleinere kinderen te bezoeken. Deze grenst zowel aan een woonwijk als een bosrijke omgeving. Naast de dierentuin vind je een restaurant waar je zomers onder bomen kunt nagenieten van je bezoek aan de dieren. Er worden hier zelfs Nederlandse kindermenu´s geserveerd zoals frites met kroket of frikandel.

    Iets verder naar beneden aan de Belgische grens ligt Monschau, een pitoresk stadje met veel vakwerkhuizen en romantische bruggetjes over kronkelende riviertjes. Het voelt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. In de winter is het grote plein in het centrum omgebouwd tot een schaatsbaan en kun je hierover uitkijken vanuit de bovenverdieping van een aangrenzend restaurant.

    Vlak naast de Eifel ligt Keulen, een andere grote en interessante stad. Het is een echte modestad en heeft op dit, maar ook op allerlei ander gebied, goede winkelmogelijkheden. Verder domineert de Kölner Dom de binnenstad. Deze is gebouwd in neo-gotische stijl en het meer dan waard om zowel van binnen als van buiten te bezoeken. Het oude stadscentrum biedt vele mogelijkheden om sightseeing of shoppen af te wisselen met een hapje of drankje. Er is een ruime keuze aan cafeetjes, restaurants en terrasjes, authentiek tot hip en alles wat daar tussenin zit.

    Iets verderop ligt Bonn, de gewezen hoofdstad van de voormalige Bondsrepubliek West-Duitsland. Deze stad is wat compacter en de straatjes en pleintjes ogen wat gemoedelijker dan in Keulen. Beide steden voeren buiten corona-tijd gedurende adventstijd een gezellige kerstmarkt. In Keulen is deze het grootst en over meerdere delen van de stad verdeeld. Er rijdt een hop on - hop off bus om bezoekers van het ene naar het andere gedeelte te brengen. Daarnaast zet een transferbus een ieder dit het wil na afloop buiten het uiterste stadscentrum.

    Keulen en Bonn liggen beide aan de Rijn. Vanuit beide steden varen rondvaartboten. Er is onder andere een vaarroute over de Rijn naar Königswinter. Heel toeristisch, maar wel een geweldige ervaring omdat je tijdens de tocht allerlei fotogenieke stukjes passeert.

    Nog iets verderop, in Bruhl, kun je naar Phantasialand. Dit attractiepark is vooral met wat oudere kinderen leuk om te bezoeken, al zijn er ook attracties die voor kleinere kinderen geschikt zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ika te Nijenhuis
    Ika te Nijenhuis op 17-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Zo anders en toch zo dichtbij”

    Omdat we er toch even uit wilden na de eerste corona lockdown zijn we in de zomer van 2020 een weekje net over de grens in de Eifel geweest. Een echte last minute, we kwamen terecht op een eenvoudig huisje midden in het bos van het plaatsje Brandscheid. Maar tijdens de reis er naartoe viel het ons al op dat je dicht bij huis dus echt in een andere omgeving terecht komt. We zijn een gezin met twee tienermeiden dus we wilden wel de omgeving wat verkennen. Helaas was zondag daar alles dicht dat was wel even een domper, maar we hebben wel even gekeken waar we onze boodschappen konden halen en wat er verder nog in de buurt zat. Trier stond op het programma dus met mondkapjes op zijn we de stad gaan verkennen. Het was gelukkig gezellig druk dus geen slecht gevoel dat we in de massa waren beland. We hebben er heerlijk gegeten ben helaas de naam vergeten van het restaurant. Het volgende uitstapje was in de natuur we hebben heerlijk door de bossen en langs het water met grote keien gelopen. Met tieners op vakantie dan kan natuurlijk een pretpark niet ontbreken. We hoopten er op dat het wat rustiger was i.v.m. corona maar echt rustig was het niet. Met mondkapjes op hebben we ons prima vermaakt in Phantasialand een knus pretpark waar je ook gezellig door heen kan lopen. We zijn die week verder nog naar een roofvogel en uilen park geweest en door het warme weer hebben we ons ook prima vermaakt in het dichtbij zijnde meer. Ja wij hebben genoten van de Eifel voor een weekje ben je er echt even uit. Zeer verrassend.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca Akkermans
    Bianca Akkermans op 29-12-2020
    13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Eifel”

    Vlak over de Nederlandse grens heb je de Eifel. Een gebied met prachtige natuur. Een aanrader vind ik Monschau, een prachtig dorp met allemaal gekleurde huizen met houten balken. Alleen dat aangezicht heeft al iets idyllisch. Verder kun je hier ook heerlijk wandelen. Er zijn genoeg mooie routes te vinden, in verschillende lengtes.

    Een andere leuke stad vind ik Cochem. Leuke straatjes, gezellige kroegjes waar je ook als je alleen gaat zitten rondkijken al genoeg leuke dingen ziet. Maar er is nog zoveel meer. Je kunt hier makkelijk met de liftjes de berg op, en hebt dan een prachtig uitzicht over de gehele stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Gijse
    Monique Gijse op 28-12-2020
    5 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Mooie vulkaaneiffel, dichtbij Nederland ”

    De vulkaaneiffel is een gebied met mooie natuur. Wij raden de volgende plaatsen aan.
    Waterval Dreimühlen. Het schilderachtige dorpje Monchau. Wandelen in de krater van de vulkaan Arensberg is ook erg indrukwekkend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esther Otten
    Esther Otten op 03-02-2020
    1 review • 1 waardering
    5

    “De Eifel”

    Heel mooi gebied, met name de vulkaareifel is erg mooi. We gaan er graag heen, lekker wandelen in de geweldige bossen met onze hond en van de mooie dorpjes genieten. Er zijn ook mooie dierenparken. Ik kom echt tot rust hier.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    Laura op 24-05-2019
    36 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Mooie natuur, geellige stadjes dicht bij Nederland”

    Wij zijn meerere keer in de Eifel geweest om te wandelen. Misschien komt het dat ik van de Duitse huisjes met houten balken hou, maar Monschau is een aanrader. Het is een leuke stad, niet groot, maar leuk om rond te wandelen, eten en slapen en er zijn veel leuke wandelroutes in de beurt. En nog iets leuks - je hoeft niet heel ver te rijden.
    Als je van langere wandelingen houdt, dan in de omgeving van Monschau kan je 2-3 van de eerste etappes van Efelsteeg wandelen en ook Wilternispad. Op sommige plekken is er geen grote verschil tussen de twee routes - de ene gaat boven op de berg/heuvel, de andere - beneden. Als man niet genoeg tijd heb, zou ik 2e en 3e etappe van Wildernispad doen. Het is ook makkelijk om een route af te snijden en een ondje te lopen in geval als man terug naar de auto of hotel moet.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Schaeks
    Simone Schaeks op 03-05-2019
    13 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuk in de winter en rond de Kerstperiode!”

    De kerstmarkt van Monschau is een absolute aanrader. Althans, ik vind het één van de leukste kerstmarkten die ik tot nu toe gezien heb. Heel veel kraampjes. Alles lekker dicht op elkaar. De sneeuw maakt het helemaal af. Daarnaast kun je er ook erg mooi wandelen en zijn er veel leuke kleine winkeltjes met handwerk. We verbleven in een huisje van Landal in Stadtkyll.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    J. Jaspers op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    3

    “Wandelen en een bezoek aan Vogelsang.”

    De Eifel is een prachtig natuurgebiedje net over de grens van Duitsland. Ik bezocht het met de auto en een tent. Heimbach is een mooie uitvalsbasis.
    Een persoonlijke tip is een bezoek aan Vogelsang, een voormalig opleidingscentrum voor de SS. Het is een gigantisch complex, met prachtige sportcentra. Vanuit daar kun je ook prachtig wandelen, bijvoorbeeld naar de Urfttalsperre, een prachtig gelegen dam, en het verlaten dorpje Wollseifen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Susanne
    Susanne op 06-04-2019
    13 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Mooie natuur met leuke stadjes”

    Ik raad vooral Cochem aan, een oud stadje met gezellige cafeetjes. Hier kun je mooi wandelen. Vanaf de liftjes kun je makkelijk de berg op waar een prachtig uitzicht is over de stad. Daarna kun je een lekkere kop koffie drinken in de cafés in de buurt.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Eifel vakantie boeken – tips!

Deel jouw Eifel reiservaring en tips!

Ben jij in Eifel geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief