• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Moezel ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Moezel reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

67%

Wel oké

17%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Lody op 15-05-2024

    “Ik vind de Moezel geweldig , oude dorpjes. ”

    Ik kom al 25 jaar aan de Moezel , na dat mijn vrouw is overleden ben ik op de gok naar de Moezel gereden en daar gekeken waar ik kon slapen. Langs de Moezel gereden en als het later in middag werd gekeken voor een slaapplaats , dat gaf af en toe wel hele gekke omstandigheden . Nu kom ik al 15 jaar in de buurt van Nehren-,Neef-, en Ediger-Eller , wel besproken bij B&B's en particuliere mensen waar ik nu al 10 jaar kom.

  • Nikki Janssen op 03-02-2021

    “Mooie plek om even weg te zijn”

    Niet gedacht dat het zo goed zou bevallen. Misschien hoorden we er wel bij de jongere bezoekers, maar wat een mooie streek is dit!! Prachtige wijnranken, glooiend over de heuvels. Veel te doen, zowel lekker wijntjes proeven, leuke stadjes te bezoeken of mooie wandelingen maken door de natuur.
    Zo bezochten wij de Geierlay hangbrug. Toeristisch, maar een bezoekje waard. Wel even goed opletten met de route als je de wandeling erbij doet, want wij, en we waren niet de enige, raakten de weg kwijt, waardoor we extra kilometers maakten.

  • Jacqueline Westerhoff op 22-01-2021

    “Valleien met romantische wijndorpjes en historische steden”

    De Moezel is een heerlijk rustgevend stukje Duitsland. Deels dichtbij de Luxemburgse grens en dit zie je ook zeker in het landschap terug. De prachtige natuur is gevarieerd van weelderige wijn valleien tot wat ruigere rotsgebergten. Daarin verscholen liggen veel pittoreske dorpjes en enkele historische steden. Een rivier of meer(tje) is bijna altijd nabij.

    Cochem is een oud wijnstadje met een historisch centrum, vakwerkhuizen, middeleeuwse torens en stadspoorten, romantische kerkjes en idyllische oevers langs de Moezel met kades van waar de rondvaartboten vertrekken. Een rondvaart over de Moezel is wel erg toeristisch maar desondanks een ervaring die je niet kunt en wilt missen. Net buiten de stad ligt op een heuvel het middeleeuwse kasteel de Reichsburg. Het uitzicht hierop is heel indrukwekkend en het totaalplaatje is uitermate fotogeniek. Iets verderop in de Moezelvallei vind je de resten van een ander middeleeuws kasteel, namelijk de Burgruine Winneburg. Voor een mooi uitzicht over Cochem maak je een ritje in de stoeltjeslift. Let op, deze is alleen in het toeristisch seizoen in werking.

    Wanneer je in de Moezelstreek bent, dan mag een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland, absoluut niet ontbreken. De stad stamt uit de Romeinse tijd waar onder andere de stadspoort, de Porta Nigra en het Romeinse amfitheater de nog bestaande bewijzen van zijn. Momenteel is Trier niet alleen een komen en gaan van de vele dagjestoeristen maar ook een ware studentenstad en omdat het zo dicht bij Luxemburg ligt, komen veel van de studenten daar vandaan. In Trier vind je ook prachtige kerken en kathedralen, waar de Dom van Trier en de Onze Lieve Vrouwekerk in ieder geval de bekendste, maar wellicht ook de meest indrukwekkende, van zijn. Verder wordt het straatbeeld vooral bepaald door vakwerkhuizen en bruggetjes over kronkelende riviertjes en daarbij overwegend met mooie bloemen opgesierd. Al zul je het bijna niet verwachten, in Trier kun je ook nog leuk shoppen, de uitverkoop biedt vaak unieke mode deals.

    Dichtbij de Moezel regio en de Franse grens ligt aan de rivier de Saar Saarbrücken, de hoofdstad van Saarland en deze stad lijkt op het eerste gezicht een goed gemiddelde van Cochem en Trier maar oogt wel wat moderner. Echter vind je in de omgeving wijndorpjes die net wat compacter en gemoedelijker zijn, bij het kneuterige af. Hier tref je nog veel kleinschalige familiehotelletjes waar de plaatselijke bevolking op zaterdagavond samenkomt in het inpandige dorpscafé. Wie niet van kleinschalige accommodaties houdt, die heeft de keuze uit de grotere hotels van de bekende ketens in alle klassen en voorzien van geen tot de meest uitgebreide faciliteiten. Dit laatste geldt ook voor campings en bungalowparken. De natuur in de Moezel is namelijk heel uitnodigend als het om een huisje in de natuur of kamperen gaat.

    Wat alle wijnsteden en -dorpen gemeen hebben, is dat je er overal de befaamde Moezelwijn kunt proeven, drinken en kopen, van traditioneel wijnlokaal tot chique bar. Wijn per fles kopen doe je overigens het beste in de wijnvallei bij een van de vele wijnboeren langs de weg. Moezelwijn is overwegend zoet, maar de meest bekende druivensoort Riesling smaakt vooral lekker fris en fruitig.

  • San V op 10-01-2021

    “Wijntjes drinken, leuke plaatsjes en lekker eten”

    Aan de Moezel zijn veel leuke plaatsjes om een paar dagen te verblijven. Wij waren in Zeltingen-Rachtig. Rondom het dorpje zijn veel wijnvelden en overal kun je de moezelwijnen proeven. Je kunt een stukje met de boot naar Bernkastel, veel vakwerkhuizen en natuurlijk het kasteel. Ga niet te lang op de boot, want dat gaat vervelen. Je kunt een bezoekje brengen aan het klooster, waar je ook lekker kunt eten. Verder kun je er ook prima paragliden (aan beide kanten van de Moezel is een startplaats) of mountainbiken.

  • Laura op 24-05-2019

    “Prachtige gebied”

    Nog een leuke gebied in Duitsland naast Eifel en Rein waas Nederlanders hoeven niet heel lang in de auto te zittem om naar een leuke gebied te komen. Het is niet alleen een wijnstreek, maar ook heel leuke wandelgebied. Ik kan aanraden de Klettersteeg in Bremm als je geen hoogdevrees heb. Wij hebben ook een paar nachten in Cochem geslapen en de Zeitsprung gelopen - wat heel mooi was in het voorjaar. Ook een paar etappes van de Eifelsteeg gaat nier langs en als je tijd heb - doen. Tijdens onze wandelingen hebben wij ontmoet een paar mensen met hoogdecrees die vonden sommige stukken niet zo fijn, dus houd er rekening mee.

  • Sylvia Bouwknegt op 10-05-2019

    “Trier”

    Naast de stad Trier hebben we onze camper op een camperplaats kunnen plaatsen voor een nacht. Vanaf deze camperplaats was de stad op loopafstand. Langs het water had je een mooie wandeltocht om vervolgens te kunnen gaan winkelen in de mooie stad Trier.

  • Steven Tielen op 30-04-2019

    “Senheim's Schinkenkeller!”

    Via Luxemburg naar de Moezel gereden. Lekker goedkoop getankt, het Europees monument aangedaan en toen door naar de wijnstreek. Lekker toeren langs wijnboeren en -gaarden. Lekker schnitzel eten in de Schinkenkeller in Senheim en daar heerlijk verbleven in een B&B. Mooie streek om een keer terug naar toe te gaan!

  • Mirjam Duijmelinck op 28-04-2019

    “De Moezel”

    Het gebied rondom de moezel is heerlijk om tot rust te komen. Je kan er veel wandelen, fietsen of boottochten maken. Je kan er op terrasjes zitten en genieten van een heerlijk biertje of van het lekkere duitse eten. Ik vind dit gebied niet echt iets voor jongeren omdat ik vind dat er niet echt iets voor de jeugd te doen is.

  • Leslie Rutten op 15-04-2019

    “Heerlijk zomers”

    In het zomer kan je hier lekker vertoeven. De moezel is een mooi gebied, waar je je goed kan vermaken. Het is heerlijk om te wandelen maar ook om lekker op het terras te zitten en wat te eten en/ of te drinken!

  • Daphne Smit op 13-04-2019

    “Rustgevende plaats”

    Het gebied rondom de Moezel is een heerlijke plek om te ontspannen, te fietsen en wandelen. In de leuke dorpjes kun je lekker ronddwalen en genieten van heerlijke gerechten en ijs. Vooral in de zomer zie je in Duitsland ijssalons waar ze unieke ijscoupes maken.
    Het kasteel maakt het voor mij af tot een een echt Duits gebied, dat hoort er voor mij gewoon bij.

Moezel vakantie boeken – tips!

Deel jouw Moezel reiservaring en tips!

Ben jij in Moezel geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief