27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

De enige verplichte inenting voor een reis naar Egypte is die tegen Gele Koorts, deze is echter alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Egypte betreedt in een ‘Gele Koorts’-gebied bent geweest (Nederland zelf valt daar niet onder). Aangeraden worden verder de inentingen tegen DTP en Hepatitis A. Bij een langer verblijf ook voor Hepatitis B en rabiës. Laat je van tevoren adviseren door de GGD.

Egypte is een land in Afrika dus de hygiënevoorschriften en normen en waarden zijn anders dan in Europa. Zo is het kraanwater niet drinkbaar door de grote hoeveelheden chloor. Ziekenhuizen en klinieken in het hele land zijn geschikt om kleine tot ernstige zaken op te lossen, maar voor extreme zaken kun je het beste terugkeren naar Nederland of België. Als dat niet mogelijk is, kun je het beste terecht in het ziekenhuis van de grotere steden als Caïro en Alexandrië.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Egypte specialisten

TUI

TUI

Via TUI boek je jouw zon-, duik-, all inclusive- of familievakantie naar Egypte. Het aanbod bestaat voornamelijk uit hotels van drie sterren en meer.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

Prijswinnend online-reisbureau met breed aanbod aan goedkope Egypte-vakanties, met vertrek van diverse vliegvelden (ook buiten Nederland!).
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser is ooit begonnen met het aanbieden van reizen in Egypte en is nog steeds gespecialiseerd in rondreizen in dit land.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Egypte

TUI
1. TUI

Zon-, duik-, all inclusive- en familievakanties.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Egypte rondreizen
Vanaf €598 incl. vliegticket

Vliegtickets Egypte

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Egypte
V.a. 212
t>