27 Vakantiedagen

Reizen binnen Egypte – openbaar vervoer & transport

De wegen in Egypte zijn geasfalteerd en verkeren in prima conditie. Langs de Middellandse Zee loopt een vierbaans snelweg die aansluit op het dichte net van autowegen in de Nijldelta tussen Caïro en Alexandrië. Wegen die naar de woestijn leiden zijn vaak minder goed onderhouden en alleen toegankelijk met terreinvoertuigen. Het openbaar vervoer tussen steden en toeristische plaatsen bestaat voornamelijk uit bussen en treinen. Toch is het niet makkelijk om met het openbaar vervoer te reizen in Egypte, omdat het voornamelijk op locals is gericht.

Bussen & treinen

Tussen steden en toeristische plaatsen rijden comfortabele touringcars uitgerust met airconditioning. Lokaal busvervoer is iets lastiger aangezien dat voornamelijk op lokale Egyptenaren is gericht. Hetzelfde geldt voor de trein. De slaaptrein tussen Caïro, Luxor en Aswan is een ander verhaal. De reis tussen Caïro en Luxor duurt ongeveer tien uur. Doorreizen naar Aswan maakt het dertien uur. Het diner en ontbijt is inbegrepen.

Vliegen

EgyptAir is de luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse vluchten in Egypte. Binnenlandse vluchten zijn niet per se goedkoop in Egypte en voor een enkeltje ben je al gauw €70 kwijt.

Auto & motor

Het verkeer in Egypte is druk en chaotisch. Het huren van een auto of een motor wordt alleen aangeraden als je bekend bent met de verkeersregels en je thuis voelt in het verkeer van Egypte. Ook is het huren van een auto of motor een stuk duurder dan het openbaar vervoer. Kijk hier bij Sunny Cars voor de mogelijkheden en prijzen.

Fietsen

Fietstoerisme in Egypte is vanwege de hitte en lange afstanden niet gebruikelijk.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Egypte specialisten

TUI

TUI

Via TUI boek je jouw zon-, duik-, all inclusive- of familievakantie naar Egypte. Het aanbod bestaat voornamelijk uit hotels van drie sterren en meer.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

Prijswinnend online-reisbureau met breed aanbod aan goedkope Egypte-vakanties, met vertrek van diverse vliegvelden (ook buiten Nederland!).
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser is ooit begonnen met het aanbieden van reizen in Egypte en is nog steeds gespecialiseerd in rondreizen in dit land.
Bezoek website

Meer Egypte reisorganisaties

Corendon
Corendon

Hotels & cruises.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Zonvakanties, cruises & rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Voordelige groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. meerdere familiereizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels & appartementen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Egypte

TUI
1. TUI

Zon-, duik-, all inclusive- en familievakanties.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Egypte rondreizen
Vanaf €598 incl. vliegticket

Vliegtickets Egypte

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Egypte
V.a. 212