• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Helsinki ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Helsinki reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

36%

Wel oké

45%

Niet zo

18%

Vreselijk

0%

  • Profiel Roxanne Vroegindeweij
    Roxanne Vroegindeweij op 07-05-2019
    32 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuke, levendige stad zelfs in de winter”

    Helsinki is een hele leuke stad met Russische invloeden in de architectuur. Wij waren hier net voor kerst en dat is leuk want de hele stad is versierd en op sonate square heb je een grote kerstmarkt met allerlei leuke Finse spulletjes. De old market hal is ook echt een aanrader. Dit is een grote overdekte hal waar ze heel veel lekkere eettentjes hebben. Waar wij echt fan van waren was het tentje hierbinnen waar je een groot bord soep kan krijgen en onbeperkt brood staat op de tafels. Het leuke hiervan is dat je bij iedereen aan tafel kan aanschuiven. Daarnaast is Cafe Regatta een toeristisch, maar heel schattig tentje om iets te gaan drinken.
    Ook is het een leuke ervaring om naar een ijshockey wedstrijd te gaan als je hier bent. Ook als je er, net als wij, geen verstand van hebt is het tof om de sfeer te proeven en te zien hoe mega-snel die puk (en de spelers) over het ijs vliegt.
    Als je van wandelen houdt dan staan er in de lonely planet of op deze website https://www.lonelyplanet.com/finland/helsinki/in-location/self-guided-tours/a/nar/da979776-b9c8-48ff-9b6e-5cb8f8526204/359153 nog 3 leuke wandelen waarvan "green helsinki" echt heel leuk is!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stijn Lamers
    Stijn Lamers op 29-04-2019
    22 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Helsinki: Must-visit stedentrip”

    Finland is qua land erg op zichzelf en minder gastvrij, maar het is niet voor niets dat de mensen tot de gelukkigste op aarde zijn uitgeroepen. De stad is erg mooi en modern, met een aantal mooie musea en een leuk stadscentrum. De stadstour is zeker aan te raden, aangezien je hier langs de mooiste dingen komt.

    Het eten is verder niet erg apart, maar door de moderne ketens is er voor iedereen wel wat lekkers te verkrijgen. Ik ben er zowel in de zomer als winter geweest en kan beide reizen aanraden. Door de warmte kun je heerlijk vertoeven in de haven, terwijl de kou en sneeuw ook wel zijn charmes heeft.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leslie Rutten
    Leslie Rutten op 15-04-2019
    29 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Lekker rond gefietst! ”

    Met de City Bikes lekker door de stad gefietst, dit was een ideale manier om de stad gemakkelijk en snel te verkennen. Op verschillende punten kan je de fiets ophalen en inleveren, dit maakte het makkelijk en goedkoop om helsinki te ontdekken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    Pieter Jaspers op 13-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Slaapstad in de winter”

    Helsinki bezocht ik in de winter. Het is een kleine hoofdstad, en ik kreeg het idee dat het een beetje een slapende stad was. Suomenlinna was wel de moeite om te bezoeken per boot. Deze eilandjes waren onderdeel van verdedigingswerken van de stad, tegen vloten die eventueel wilden binnenvallen. Het is, zoals de rest van Scandinavië, ook duur om te eten en te overnachten, zelfs in een hostel. Ik nam vanuit Helsinki de veerboot 's nachts naar Sint Petersburg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    Mariska op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Niet de leukste Europese stad”

    Helsinki viel me toch wat tegen. Ten opzichte van andere Scandinavische steden als Stockholm en Oslo vond ik er weinig te beleven. Er zijn een paar mooie kerken om te bezichtigen, waaronder eentje ingebouwd in een rots, maar voor de rest heb je het er wel snel gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    J. Jaspers op 29-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    3

    “Rustige stad, leuk voor een paar dagen.”

    Ik kwam hier eind november 2015, en het is vooral een compacte, rustige stad. Plan hoogstens een dag of 3. Hoogtepunt was voor mij de eilanden aan de kust van Helsinki, Suomenlinna, waar je vroegere verdedigingswerken van de stad kunt bekijken. Sla dit niet over. Bootjes gaan regelmatig van dichtbij de markt. Minpunt: wellicht iets té rustige en slaperige stad. Mensen gaan vanuit hier vaker naar Riga om te feesten. Tip: neem vanuit hier de nachtboot naar Sint-Petersburg. Als de visumregels nog niet zijn veranderd kun je hier een aantal dagen visumvrij spenderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Aniek de Kort
    Aniek de Kort op 21-11-2017
    31 landen bezocht • 17 reviews • 12 waarderingen
    2

    “Grauwe stad”

    Ik heb Helsinki bezoekt als dagtrip vanuit Tallinn. Op een zondag in november. Misschien komt het daardoor, maar ik vond het een grauwe en saaie stad, waar bijna niemand over straat liep en ook weinig spectaculaire bezienswaardigheden waren. Ik kan me voorstellen dat de stad leuker is in de zomer, maar de steden in de omliggende landen zijn meer de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    Kay Roedelof op 17-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 29 waarderingen
    3

    “Bijzonder”

    Helsinki is een bijzondere ervaring. Ben er in maart 2011 geweest, stad is nog helemaal in de ban van de winter, de wateren voor Helsinki liggen nog vol met ijs. Ik vond het een redelijk sfeervolle stad, bevolking is wel op zichzelf, en had het idee dat er best een groot alcoholprobleem is. Ik vond het een mooie stad, maar vind de andere Scandinavische steden interessanter en mooier (Stockholm, Oslo, Kopenhagen etc.)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Piet
    Piet op 13-11-2017
    25 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    2

    “OK maar niet fantastisch”

    Ik heb 2 dagen doorgebracht in Helsinki als onderdeel van een rondreis door Scandinavië en Rusland. Deze 2 dagen waren eigenlijk meer dan genoeg. Er is vrij weinig te zien, het eten was matig en de mensen redelijk afstandelijk.
    Het centrale plein was zeker mooi, maar daar ben je snel op uitgekeken. De orthodoxe kerken vond ik wel heel indrukwekkend, maar deze vind je ook in andere oost-Europese landen terug.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jón Jonker
    Jón Jonker op 10-11-2017
    38 landen bezocht • 27 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Leuke stad voor een niet alledaagse city trip”

    Moe van Londen, Parijs of Barcelona? Ga eens op avontuur naar de andere kant van Europa. Helsinki is zeer geschikt voor een geweldige city trip. Een zeer goede stad om heerlijk te winkelen, lekker te eten en in contact te komen met scandinavie. Neem de boot vanuit de haven van Helsinki naar Suomenlinna, een vesting eiland gelegen aan de kust van de hoofdstad. Hier kan je heerlijk wandelen, een lekkere koffie drinken en de oude vesting muren beklimmen. In de avond raad ik aan om eens naar de top van de Torni toren te gaan voor een heerlijke cocktail in de kleine kunstbar van dit hotel. Je bent verzekerd van een geweldig uitzicht over de stad. Kortom, helsinki is een gegarandeerd succes voor een korte city trip.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Stedentrip Helsinki boeken – onze tips!

Deel jouw Helsinki reiservaring en tips!

Ben jij in Helsinki geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief