• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Bretagne ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Bretagne reiservaringen en tips

Geweldig

56%

Tof

22%

Wel oké

22%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Leonie de Groot
    Leonie de Groot op 21-01-2021
    32 landen bezocht • 31 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Prachtige kust”

    Wat een heerlijke provincie is Bretagne. De kustlijn is prachtig met ruige rotsen (bijvoorbeeld bij Kaap Fréhel en Kaap d'Erguy) en comfortabele stranden (zoals bijvoorbeeld bij Carnac). Schilderachtige dorpjes en middeleeuwste steden maken de provincie erg afwisselend. Sla ook zeker Dinan niet over, deze stad vol met vakwerkhuisjes is echt de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob Arnoldus
    Bob Arnoldus op 08-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Bretagne”

    Dit is een gebied in frankrijk wat een mooie natuur kent. Echter vond ik het vergeleken met de rest van europa niet zo indrukwekkend. Italië vind ik met toscane meer de moeite waard op basis van mooiheid. Ook vind ik het vervelend dat veel fransen geen engels kunnen en je niet snel willen helpen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tom Reijers
    Tom Reijers op 27-11-2017
    7 landen bezocht • 14 reviews • 16 waarderingen
    3

    “Rennes”

    Rennes is een typisch Frans stadje, met prachtige architectuur, maar als je in een van de buitenwijken komt is die charme zo verdwenen en wordt je geconfronteerd met de Franse mentaliteit. De natuur is ook prachtig om de stad heen en de snelweg biedt prachtige vergezichten. Rennes en Bretagne zijn prachtig, totdat je iets met de Franse bevolking tegen komt, dit is echt jammer.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjon de Melker
    Marjon de Melker op 24-11-2017
    11 landen bezocht • 13 reviews • 59 waarderingen
    5

    “Bretagne, land van mythes en legenden”

    Bretagne is een prachtige provincie in West-Frankrijk met een afwisselend landschap, prachtige steden en een ruige kust. Wij hebben op de gemeentecamping van Lézardrieux een idyllisch plekje gevonden om onze tent neer te zetten aan de riviermonding van de Trieux. Na Cavalière aan de Côte d'Azur, is de omgeving van Lézardrieux onze favoriete vakantiebestemming. De Côte du Granit Rose, Grand Site Naturel de Ploumanac'h, Sentier des douaniers, Cap Fréhel, het eiland Bréhat, Finistère...wat natuur betreft raak je in Bretagne niet snel uitgekeken. Van de steden vonden wij Tréguier en Dinard erg mooi.

    8 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 18-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Vis, vis en vis”

    Als je van vis houdt zit je in Bretagne goed. Langs de hele kust kan je aan het einde van de dag verse vis halen. De visafslag is een levendige plek en het levert zulke leuke plaatjes op. Ook kan je gaan zeevissen, een aanrader! Een heerlijke plek is Trinite-sur-mer. Hier komen de vissers om 17 uur aan met de boot. Ga even kijken, de mannen zijn ervaren en druk bezig. Erg leuk om te zien. Eet een ijsje aan de boulevard. Bretagne is bekend om zijn caramel-au-beurre-sale. Dit is als ijs echt heerlijk! Probeer ook de crepes, kleine pannenkoekjes.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise van der Oord
    Denise van der Oord op 02-11-2017
    30 landen bezocht • 45 reviews • 58 waarderingen
    3

    “Vergeten stukje Frankrijk ”

    Bretagne is een rustig stukje Frankrijk met een heel eigen karakter, ze spreken er zelfs een eigen taal , dat van oorsprong een Keltische taal is en Bretons genoemd wordt, je weet waneer je in Bretagne bent wanneer de verkeersborden , straatnamen enzovoort zowel in het Frans en Bretons staan aangegeven erg leuk om te zien!

    Vergis je niet in de afstand als je met de auto komt!

    Wat je absoluut niet mag missen in deze regio is de Mont Saint-Michel, eigenlijk ligt het net in Normandië maar vanuit bretagne heel dichtbij en makkelijk te bezoeken. Wij hebben Normandië en Bretagne ook gecombineerd, bereid je in de zomer voor op veel toeristen bij le Mont Saint-Michel, maar de afwisseling met het rustige Bretagne kan erg leuk zijn.

    Bretagne heeft een ruige kust, het is een aanrader de graniet rotsen te gaan bekijken. Deze regio is ook beroemd om de heerlijke oesters die hier uit de zee komen en je zeker moet proeven als je hier bent!


    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemiek Snaphaan
    Annemiek Snaphaan op 29-10-2017
    43 landen bezocht • 18 reviews • 10 waarderingen
    5

    “het schiereiland Quiberon”

    Bretagne is mooi, fris en robuust. Maar vooral het schiereiland Quiberon aan de zuidkust is voor mij een favoriete vakantiebestemming. Als je het schiereiland oprijdt zie je hoe de stormen het land teisteren: de bomen staan allemaal dezelfde kant op flink scheef. Maar in de zomer is Quiberon een gezellige badplaats gelegen aan een baai met een prachtig breed strand. Op de punt, vlak voordat je de hoek opdraait naar de ruige Cote Sauvage, staat een bijzonder kasteeltje, dat mijn fantasie altijd behoorlijk prikkelt. Van wie is het? Wie woont hier? zal het niet niet vreselijk spoken als de winterstormen tekeer gaan? Het leukst is om in de plaats Quiberon zelf een huisje of appartement te huren. Dan ben je vrij en je kunt te voet of met de fiets vrijwel alles doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Lamber
    Anne Lamber op 26-10-2017
    25 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Een mooie camperreis door het prachtige Bretagne”

    Met mijn ouders en broer ben ik met de camper in Bretagne geweest. Het leuke daaraan is dat je lekker op de bonnefooi op vakantie kunt en in Frankrijk zijn heel veel leuke en mooie campings. Je kunt vaak ook bij de boer blijven slapen die wat plek over heeft waar mensen met hun camper, caravan of tentje kunnen overnachten, dat is zeker een aanrader. In Bretagne zijn veel dorpjes nog in de authentieke bouwstijl bewaard gebleven, sommigen dateren nog van de middeleeuwen. Heerlijk om lekker rustig door te slenteren. Daarbij is Bretagne geen plek waar massatoerisme is zoals bijvoorbeeld plekken aan de Middellandse zee, dus als je geluk hebt heb je het gevoel dat je het hele dorp voor je alleen hebt!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Van Zoest - Besuijen
    Anne Van Zoest - Besuijen op 26-10-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Bretagen <3”

    Voor het weer hoef je er niet naartoe, maar de kustlijn, de schattige dorpjes en de mooie kastelen zijn geweldig. Als kind kwam ik er al regelmatig en gingen we vaak wandelen over het strand op zoek naar mooie schelpen. Vooral het klimmen van de rotsen was geweldig. Later met mijn vriend er ook nog naartoe geweest en toen vooral aandacht besteed aan stadjes als St. Malo en Le Mont st. Michel. Wel iets toeristischer, maar echt een hele mooie regio!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Bretagne vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Bretagne reiservaring en tips!

Ben jij in Bretagne geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief