Côte d’Azur ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Côte d’Azur reiservaringen en tips

Geweldig

19%

Tof

71%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Bianca Akkermans
    op 29-12-2020
    13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Heerlijke bestemming in de zon”

    Als je van prachtige baaien en stranden houdt moet je hier naar toe. Wij zaten op camping La Baume - La Palmeraie in Frejus. De camping is echt een aanrader. Het is wel een grote camping, met ook veel andere accommodaties, dus daar moet je wel van houden. We zaten buiten het hoogseizoen dus we hadden het geluk dat het nog niet zo druk was. Ik kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen misschien wel tè druk zou kunnen zijn.

    De omgeving maakt echter veel goed. Er zijn veel leuke dingen te doen en te zien in de omgeving. Zo vonden wij de dierentuin 'Parc Zoologique de Frejus' een aanrader. Het park is niet te groot, waardoor het ook voor kinderen goed te lopen is.

    Maar ook de plaatsen als St Tropez, Nice en Monaco zijn prima te doen vanuit Frejus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 14-05-2019
    18 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Heerlijke vakantie”

    De zomer van 2018 doorgebracht op de camping in het franse plaatsje Frejus. Wat een ideale ligging heeft dit plaatsje, de leuke en interessante steden op korte afstand. Zo ligt Nice, Saint Tropez, Monaco op gemiddeld een uur rijden. Het plaatsje Frejus heeft mooie stranden, waar het op de dag echt goed vertoeven is met diverse strandtenten. De stranden zijn lang niet zo vol als hier in in NEderland. In de buurt ook meerdere grotere supermarkten, waar het leuk boodschappen doen is! Elke avond is er een markt op de boulevard (zo 2 km lang), regelmatig vuurwerk en veel gezelligheid. St. Rapheal ligt tegen Frejus aan en heeft een heel leuk en gezellig centrum.

    Tip: Parkeer de auto niet aan de weg langs het strand, maar aan de overkant van die weg (alleen weg even oversteken), scheelt een heel hoop geld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 12-05-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Het ene plekje nog leuker dan de andere”

    De CA heeft echt ongelooflijk veel te bieden. Er zijn veel chique badplaatsen zoals Saint-Tropez en Cannes. Maar eigenlijk moet je deze vermijden en op zoek naar de kleine strandjes. Dat zijn de echte parels in dit mooie gebied van Frankrijk. Daarna kun je ook nog heerlijk naar de fijne stad Nice en het unieke Monaco. Je kan hier meerdere weken zoet zijn met veel relaxen en de omgeving verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Wisse
    op 12-05-2019
    29 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Blauw, zo blauw! ”

    Aan de cote d'Azur vind je parels van stranden, vlakbij schattige dorpjes waar je heerlijke 'plat du jour's kan bemachtigen. Het is genieten van het uitzicht, het koele water en de rust als je eenmaal de parels hebt gevonden. Nadeel is dat je vaak moet zoeken naar deze parels tussen de fabrieken en industriële zooi...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Risoul: Pitoresk en vooral onontdekt.”

    Risoul, waarschijnlijk niet de meest verwachte recentie op 27vakantiedagen. Toch vind ik dit een aanrader voor mensen die van bergen houden en wintersport! Wat een super pistes en gezelligheid.

    Het dorp is klein, zeer klein zelfs. Dit maakt het wel erg gezellig! Risoul kent veel zondagen en dit maakt het een top wintersport gebied. Vooral voor gezinnen is het leuk om te skiën/snowboarden of te wandelen. Lekker eten in overvloed (raclette, fondue), en beginners pistes voor de kinderen.

    Ook wordt er in de vakanties veel gedaan om het dorpje gezellig te maken voor gezinnen. Elke vrijdag is er markt en ook zijn er dagelijks leuke dingen te zien en te doen voor de kinderen. Ook kan er gerodeld worden, op een husky slee gereden worden en genoten worden in een rum-bar.

    Niet alleen in de winter is Risoul een leuk dorp, ook in de zomer. Hoewel ik er zelf niet in de zomer ben geweest, heb ik mooie wandelroutes gezien en een adventure park! Zowel zomer's als in de winter kan er ook geziplined worden, een avontuurlijke ervaring!

    Let wel op waar je je verblijf boekt. Risoul staat ook vooral bekend bij de studenten, de Yeti bar draagt hier goed aan bij! Ben je geen student dan wordt aangeraden buiten de studenten appartementen te boeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hein van Wijngaarden
    op 01-05-2019
    27 reviews • 32 waarderingen
    4

    “Chique, zomers erg druk, mooie stranden.”

    Mooie streek, zomers wel erg druk en duur. Als je goed zoekt zijn er prima campings of kleine B&B's te vinden. Zoek niet de drukke gebieden op in de zomer. Bormes les Mimosas is een aanrader, mooi bloemendorpje in de bergen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 28-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Een geweldig stukje frankrijk”

    De Cote D'Azur is een ontzettend mooi stukje Frankrijk. Er zijn zoveel fijne strandjes aan deze kustlijn zoals Beaulieu-sur-mer, Cap d'ail, Roquebrune Cap-Martin etc. Bovendien is Nice een leuke stad om een dagje te bezoeken en kan Monaco ook niet ontbreken als een dagtripje. Voor 10 euro kun je de hele dag met de trein reizen langs de kust. Hiermee kun je bij elk strand uitstappen en zo meerdere stranden op een dag bezoeken. Dat is een heel goed idee als het warm is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 26-04-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Prachtige baaien en chique badplaatsen”

    Een week is eigenlijk te kort voor de Côte d’Azur, want er is zoveel te zien. Wij zaten op het Pierre & Vacances vakantiepark Les Restanques du Golfe de St. Tropez en dat was heerlijk vertoeven. In het voorjaar waren de prijzen nog vriendelijk voor onze portemonnee.

    Wij waren er tijdens de meivakantie en we hebben alleen maar mooi weer gehad. Hierdoor hebben we vrij veel aan het prachtige zwembad op het park gelegen, maar zeker ook uitstapjes in de omgeving gemaakt. Natuurlijk naar het chique St. Tropez en het tot verbeelding sprekende Monaco.

    Tip:

    In Frankrijk kun je prima de verschillende bestemmingen met elkaar combineren. Toen wij aan de Côte d'Azur waren, hadden we de luxe van 2,5 weken schoolvakantie, waardoor we de week ervoor lekker landelijk in de Ardèche konden verblijven en op de terugreis hebben we onze vakantie kunnen afsluiten met een paar dagen Parijs, om niet ineens het hele stuk van Zuid-Frankrijk terug naar huis te hoeven rijden.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel dinuccia
    op 21-04-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Nice”

    nice heeft alles wat je hoopt te zien als je een franse stad bezoekt.
    En schitterende kustlijn, een schattig oud centrum met pastelkleurige huisjes, smalle steegjes en de complete chaos van een grote stad.
    Enige nadeel zijn de Fransen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 10-04-2019
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “mooie kustlijn”

    De Côte d'Azur is echt een prachtige plaats om een weekje door te brengen. Wij kampeerden er. Wij bezochten Cannes, Grasse , Nice, ... Een aanrader is het rijden van de Grande Corniche. Een mooie autoroute met prachtige uitzichten. Wij bezochten ook de Gorge du Verdon leuk om rond te rijden (zeker langs de route dus Crêtes) en te wandelen. Een ander leuk uitstapje is een dagje Monaco.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Côte d’Azur vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Côte d’Azur vakantie aanbieders

Deel jouw Côte d’Azur reiservaring en tips!

Ben jij in Côte d’Azur geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?