• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Loirestreek ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Loirestreek reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

75%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Daphne Smit
  Daphne Smit op 13-04-2019
  28 landen bezocht • 52 reviews • 27 waarderingen
  4

  “Heerlijk weer, lekker relaxen”

  De omgeving van de Loire is prachtig. We hebben vooral veel tijd doorgebracht aan de rand van de rivier, heerlijk genieten van het koele water op de hete dagen en aan het einde van de dag lekker terug naar de camping en genieten van de barbecue.
  Ook op het gebied van cultuur is hier genoeg te beleven er zijn veel kastelen, wij vonden het na 2 kastelen wel genoeg. Ook is dit een mooi gebied om te wandelen.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Peter Buster
  Peter Buster op 12-04-2019
  35 landen bezocht • 39 reviews • 31 waarderingen
  4

  “Op zoek naar mijn verloren wijntje”

  Om een week er tussenuit te gaan en om even te dromen om een kasteelheer te zijn is de Loire altijd een leuke plek. wel in de zomer. Mooi weer is een must have voor deze regio. dan kom je helemaal tot rust. Sommige kastelen verhuren kamers en sommige zijn al te koop voor een kleine half miljoen. Niet Chambord natuurlijk. De combinatie van kastelen, wijn, landgoederen, kleine dorpjes waar de pachters woonden zorgen voor een relaxte omgeving waar achter iedere boom weer een nieuw klein avontuur loert. Probeer de Jasnieres eens, een van de kleinste wijngaardjes in deze streek. Bezoek de zomermarkten en probeer dan maar eens zonder iets thuis te komen.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Simone Drenth
  Simone Drenth op 02-08-2018
  1 review • 1 waardering
  5

  “Loirestreek, het was iedere dag genieten!!”

  In juni van dit jaar zijn wij richting de Loirestreek gegaan om daar wederom een stukje Frankrijk te bekijken. Op een camping in Mesland een chalet gehuurd. Mooie camping, mooi plekje! De fietsen waren ook mee, omdat er over het "platte land" werd gesproken in de verschillende verhaaltjes over de streek, die ik opzocht. Nou, dat platteland was toch niet zo plat als we dachten, het landschap, heel prachtig, ging wel op en af. Maar we hadden E-bikes, dus moest lukken en dat deed het ook. De eerste de best rit van ca 50 km één accu volledig leeg gereden en dat was vanaf Mesland lopen naar de camping in de brandende zon, afzien. Toen later bleek, dat we de opladers thuis hadden laten liggen was het, naar wij dachten gedaan met de fietspret. Maar onze dochter heeft er voor gezorgd dat wij de opladers 2 dagen later konden ophalen bij de receptie, opgestuurd via de post. Meerdere prachtige tochten gemaakt langs de Loire, wat wel een beetje wennen was. Frankrijk kent vrijwel geen fietspaden en dan rijdt je op wegen, waar men rustig 80 tot 100 km rijdt. Later, toen we wat bekender werden met de omgeving zochten we de rustigere wegen op. De rivier de Loire is prachtig, de omgeving ook, maar vooral de drie kastelen, die we hebben bezocht: Chateau Chambord, chateau Chenonceau en chateau Chamont sur Loire zijn een onvergetelijke ervaring. Waar we ook erg van hebben genoten, temeer omdat ik een fotofanaat ben zijn de prachtige oude huisjes, vaak al bouwvallen. De mensen daar storen zich niet aan de bouwvalletjes, ze blijven rustig staan, waar ze altijd al stonden. Zijn daarom zo sfeer bepalend . Het was prachtig!!

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Mariëlle Plug
  Mariëlle Plug op 19-11-2017
  26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
  4

  “Kastelen in Loiregebied”

  Als je van oude kastelen houdt met een rijke geschiedenis dan is het Loire gebied een mooie bestemming om heek te gaan. In het gebied liggen tientallen kastelen die stuk voor stuk prachtig zijn. Vooral het kasteel van tintin (Kuifje) is erg leuk! Tevens is in het Loire gebied de grootste dierentuin van heel Europa te vinden!

  4 waarderingen

  • Marieke van Leeuwen
   0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 01 augustus 2018 13:24

   Hoi Marielle,welke dierentuin in de Loirestreek?

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Loire vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Loirestreek reiservaring en tips!

Ben jij in Loirestreek geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief