• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Normandië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Normandië reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

57%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Esmee op 03-08-2019

    “Moet je gezien hebben.”

    Normandië staat natuurlijk bekend om de geschiedenis tijdens de tweede wereldoorlog. Vandaar heb ik Normandië ook bezocht. De toeristische attracties en attracties die te maken hebben met de oorlog zijn geweldig om te zien. Verder vond ik Normandië niet heel geweldig. Hoogtepunten waren Arromanches en de landingsstranden. Met name Omaha Beach is een aanrader. Arromanches kun je het best bezichtigen met eb: dan kun je namelijk over het strand lopen, pal naast de pontons van Mulberry Harbour. Op de stranden kun je super mooie schelpen vinden, trouwens! Als je wil kun je ook de Amerikaanse, Canadese en Duitse begraafplaatsen bezoeken. Honfleur is een mooi stadje om te bezoeken, maar wel duur als je hier op een terrasje iets besteld. Ook de kliffen van Etretat zijn een bezoekje waard. de Batterijen van Longues-Sur-Mer zijn ook de moeite waard. Pointe du Hoc en Sainte-Mère-Église ook. Het eten in Frankrijk vind ik persoonlijk totaal niet lekker en de mensen zijn ook niet allemaal even aardig. Maar over het algemeen is een bezoek aan Normandië zeker een keer de moeite waard.

  • Robert op 19-05-2019

    “Speciale plek vol geschiedenis ”

    Normandië is natuurlijk bekend om de stranden waar de geallieerden aankwamen op 6 juni 1944. Als de 2e wereld oorlog je interesseert dan is dit zeker een must see. Erg bijzonder om op die plek aanwezig te zijn. Normandië heeft echter meer dan alleen het bekende strand. Het heeft vele leuke (haven) stadjes om te bezoeken.

  • Jaron op 12-05-2019

    “Aan de zee”

    Zeker voor ouders met kinderen is dit een bestemming voor een top vakantie!
    Normandië ligt tegen de zee aan en in de zomer dus heerlijk om een duik in te nemen. Zelf vonden ik en mijn broertjes het leuk om te kijken en te leren hoe eb & vloed werkt. Dit zie je namelijk veel in Normandië.
    De terasjes zitten ook vaak vol en zijn erg gezellig!
    Ook heeft Normandië veel overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en maakt dit Normandië ook interessant voor liefhebbers van geschiedenis.

  • Elena op 06-05-2019

    “Indrukwekkend”

    Liever de rust op zoeken tijdens een vakantie? De streek Normandië biedt mooie wandelroutes langs ongerepte natuur met prachtige vergezichten. Ook erg leuk dus om de hond mee te nemen. Verder zijn de stranden van D-Day een aanrader om te bezoeken en de badplaats Honfleur. Hier kun je heerlijk uit eten als je toch 's avonds de drukte wil opzoeken.

  • Cedric Van der Ploeg op 25-04-2019

    “Prachtige kliffen en heerlijk eten”

    Deze regio is een van de fijnste van Frankrijk. Het klimaat is aangenaam (niet zo heet als in het zuiden), al kan het af en toe heel slecht zijn. Steden als Rouen, Dieppe en Le Havre hebben middeleeuwse historie en de mosselen en vis komen rechtstreeks uit de zee!

  • Sanne op 11-04-2019

    “Gevarieerd Normandië”

    Normandië is gevarieerd en zeker prachtig, het wandelen over het strand en in staan bij de kliffen is prachtig. Het zeewater vond ik in de zomervakantie niet lekker warm, voor een echte zon/strandvakantie zou ik een andere locatie kiezen.
    De Amerikaanse begraafplaats vond ik heel indrukwekkend, ook sainte mere eglise is bijzonder om te zien. Mont Saint Michel is overigens prachtig, naar mijn mening is dit het mooiste van Normandië. Het is even een klim (er zijn heel veel trappen) maar er is genoeg afleiding om je heen zodat het leuk blijft.

  • Tessa Figeland op 06-01-2019

    “Normandië vakantie Varengeville sur met 2018”

    Afgelopen zomer van 30 juni tot 14 juli op vakantie geweest. Helaas begon het bij mij niet goed op de heenreis heb ik een gebroken pols opgelopen 's avonds naar het ziekenhuis in Dieppe blijkt dus een moeilijke breuk te zijn de volgende dag geopereerd en gelukkig mocht ik 's avonds na een nachtje geslapen te hebben in het ziekenhuis weer terug naar de gîte. Op thuiszorg en controle bezoeken in het ziekenhuis na hebben we heel erg genoten. Super mooi weer en heel veel plaatsen bezocht. Naar Mont Saint Michel, Rouen door de stad gelopen, Lê Treport, Arromanches, Dieppe, Bourlogne sur met Naautica de grootste visaquarium en nog 2 tuinen bezocht, langs de kust gereden en nog heel veel meer. De leukste was de grote markt in Dieppe er is zoveel keus daar je ķijkt je ogen uit

  • Dienke Cazemier op 02-01-2018

    “Normandië”

    Veelzijdige grote provincie met de indrukwekkende kustlijn, de tuinen van Monet, Rouen, Bayeux, tot aan Mont St. Michel, maar ook het vriendelijke en onbekende binnenland (dat b.v. uitstekend beschreven wordt in de gids 'Natuurlijk Normandië' van uitgeverij Edicola. Mooie stadjes als Bernay, Orbec, Sées en het geweldige Haras du Pin. Veel te zien en veel te beleven!

  • Evert Kwakkel op 02-12-2017

    “Normandië ,geweldig mooi en indrukwekkend !”

    Zomer 2017 hebben we 4 weken langs de westkust gereisd begonnen in Brugge en geëindigd in de vendee .
    We hebben genoten van de krijtrotsen ,mooie stranden,en natuurlijk de invasie stranden in en bij de stad Bayeux .
    Ook hebben we een bezoek gebracht aan Les Machines de L'ile in Nantes.

  • Helena op 29-11-2017

    “Kliffen, dorpjes en invasiestranden”

    Normandië is een erg mooie regio van Frankrijk. De indrukwekkende krijtrotsen bij Tréport zijn de hoogste van Europa. Hier kun je goed wandelen en heb je prachtige uitzichten over de kliffen. De funiculaire (liftje) brengt je gratis omlaag naar het dorp. De dorpjes met vakwerkhuisjes doen hier erg Engels aan. Naast de mooie kliffen was voor ons het havenplaatsje Honfleur een hoogtepunt. Een schattig vissersdorpje met oude vissersboten en authentieke huisjes. Verder zijn de invasiestranden een aanrader om te bezoeken. Bij Omaha Beach vind je het zeer goed onderhouden Normandy American Cemetry, erg indrukwekkend om te zien. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid is Le Mont-Saint-Michel. Deze burcht ligt geheel in het water en is via een toegangsbrug te bereiken met de bus, met de auto kun je niet tot hier komen.

Normandië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Normandië reiservaring en tips!

Ben jij in Normandië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief