• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Peloponnesos ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Peloponnesos reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Ellen op 09-01-2021

  “Prachtig schiereiland”

  Meerdere keren de peloponessos bezocht en blijf het er prachtig vinden,het gezellige Stoupa het romantische plaatsje Kardamillia,de burcht van Methoni met het goud gele zandstrand.De prachtige stad Naplion met zijn burcht en sfeervolle pleintjes en straatjes nodigen uit om een terrasje te pikken...en daarna door naar Tolo om een duik te nemen in zee.

 • Jacqueline Westerhoff op 20-11-2017

  “Goede mix van cultuur, natuur en strand”

  In het eerste deel van onze Griekenland-reis van totaal bijna vier weken hadden wij drie bestemmingen op de Peloponnesos opgenomen en wij waren erg verrast over de veelzijdigheid wat dit deel van Griekenland biedt: voornamelijk cultuur in Olympia, natuur in Dimitsana en strand in Tolo.

  In Olympia had ons hotel een gezellig buitenterras en een heerlijk zwembad, wat erg prettig is als je met kinderen reist. Must-visit is uiteraard Ancient Olympia met een kijkje in de Olympische Spelen uit de oudheid. Zorg dat je hier ’s ochtends al bent op het moment dat de site opengaat, om te voorkomen dat je onder de voet gelopen wordt door de vele dagjes mensen die hier in de ene na de andere touringcar aankomen. Bovendien ontloop je hiermee in het hoogseizoen ook de ergste hitte. Ook leuk in de omgeving van Olympia is de biologische winkel en wijnmakerij van Boer Dimitris. De wijnen en andere biologische producten kun je hier niet alleen kopen, je kunt ze zelfs proeven tijdens een heerlijke lunch op het boerenerf.

  Op de Peloponnesos heeft het verblijf in Dimitsana ons het meest verrast. Dit authentieke dorpje ligt midden in een prachtig berglandschap waar je nog heuse schaapherders tegenkomt. Je moet dan ook regelmatig even stoppen voor een kudde schapen als je over de rondslingerende bergweggetjes van de ene naar de andere bestemming rijdt. Must-visits zijn het iets verderop gelegen en soortgelijke dorpje Stemnista en de Lousios River waar je langs de rivier door de kloof naar een hooggelegen klooster kunt wandelen. Een stuk verder rijden, maar zeker ook de moeite waard is een bezoek aan de tempel van Apollo Epicurius in Vassès.

  Naast heel veel cultuur en natuur zijn er ook voldoende stranden op de Peloponnesos te vinden. Een relaxte badplaats die nog niet overspoeld wordt door toeristen, is Tolo. Je vindt hier knusse hotels aan de boulevard met directe toegang tot het strand en soms zelfs de aanlegsteiger voor bootjes waarmee je de zee kunt opvaren. Op korte vaarafstand liggen een aantal onbewoonde eilandjes die perfect zijn voor een relax-dagje zon, zand en zee. Wil je niet zelf varen, dan kun je zelfs een kapitein huren die met je meegaat. Meer vertier en cultuur tref je aan in de wat verderop gelegen badplaats Nafplio. De boulevard is hier groter en levendiger en zo ontmoet je af en toe wel een verkoper van allerlei souvenirs en prullaria aan jouw loungestoel op het terras. Must-see is hier het Bourtzi kasteel dat op een klein eilandje op korte vaarafstand van de kust ligt. Een snel veerbootje brengt je.

  Een perfect vervolg op de Peloponnesos was voor ons een kort verblijf op het kleine eiland Agisitri, dat relatief snel te bereiken is vanuit de haven van Athene. Dit eiland is vooral bedoeld om te relaxen aan het strand. Verder zijn er diverse watersporten mogelijk, kun je er boottochtjes maken, gaan paardrijden of een tochtje over het eiland maken met het treintje dat er rijdt. Een wit kerkje met een blauwe koepel is vrijwel de enige bezienswaardigheid op het eiland.

  Was de Rio-Antirrio brug een hoogtepunt toen we de Peloponnesos opreden, dan was het Kanaal van Korinthe dit wel toen we hier weer vertrokken. Beide hebben een grote indruk op ons gemaakr.

 • Sieneke de Wit op 15-11-2017

  “Gythion: het pareltje aan de zuidkust vande pelops”

  Authentiek haven stadje waar de tijd soms stil lijkt te staan. Leuke campings en prachtige beeldschone omgeving. Tip: maak een dagtrip naar de Mani en ontdek het andere Griekenland (ruig en rustig).

 • Eri op 25-10-2017

  “Het echte Griekenland”

  Vele jaren geleden met een trouwgezelschap aansluitend een tour gedaan over de Peloponnesos. Een schitterend stukje Griekenland met een zeer rustgevende omgeving en mooie vergezichten. Zeer mooie en goede herinneringen aan deze goede oude tijd.

Peloponnesos vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Peloponnesos reiservaring en tips!

Ben jij in Peloponnesos geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief