Amalfikust ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Amalfikust reiservaringen en tips

Geweldig

56%

Tof

44%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Leonie de Groot
    op 21-01-2021
    32 landen bezocht • 31 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Super mooie kustlijn ”

    De Amalfikust is prachtig. Je kunt er heel gemakkelijk komen met de Circumvesuviana, een trein die vanuit Napels naar o.a. Sorrento gaat. Vanuit daar kun je naar de verschillende dorpjes. Ook vanuit Salerno kun je de dorpjes bezoeken, neem dan de boot en geniet van het prachtige uitzicht.
    Een echte aanrader is het pad van de Goden. Een wandelpad in de hoogte met prachtige uitzichten en aan het einde bij Positano een welverdiende citroenlimonade, een koel drankje op het strand en een prachtige zonsondergang. Het pad begint in de hoogte maar je kunt er komen met een bus vanuit Amalfi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    op 12-05-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Geweldig mooie kustlijn”

    De Amalfikust is werkelijk prachtig. De steile kustlijn waarlangs de gekleurde huisje tegen de berg aan lijken geplakt is indrukwekkend. Verwacht geen stranden, want vanwege de rotsachtige kust is de zee niet goed bereikbaar. Tip: neem vanaf Sorrento de bus naar Salerno, dit is gewoon een comfortabele touringcar. Deze is (in ieder geval een paar jaar geleden) maar een paar euro en je maakt een prachtige rit langs de steile kust, door de kleine dorpjes en met prachtige uitzichten. Niet voor als je hoogtevrees hebt en de je moet de buschauffeur maar goed vertrouwen. Onderweg kan je uitstappen, maar in Amalfi moet je sowieso overstappen en Amalfi zelf is een zeer leuk plaatsje om rond te wandelen door de doolhofstraatjes. Vanaf Amalfi loop er een route met pittig steile trappen naar Ravello. Deze is, mits je conditie in orde is, zeker aan te raden! Vanaf daar kan je met de bus terug naar Amalfi om je bustocht te vervolgen. Napels is een prima uitvalsbasis om deze kust te bezoeken en breng dan zeker ook een bezoek aan Pompei en de Vesuvius. Het is ongelooflijk om door de straten van het goed bewaarde Pompei te lopen (neem de tijd!).

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 21-04-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Een mooie kust met rijke bezienswaardigheden”

    Wauw! Dat is mijn reactie na het bezoeken van de Amalfikust. De Amalfikust heeft voor ieder wat wils, de avonturier kan de Vesuvius beklimmen en de Solfatara vulkaan bezoeken! Pizza's zijn hier ook heerlijk, ik raad de Amalfikust zeker aan!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mir
    op 13-04-2019
    51 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Huur een auto om rond te rijden ”

    Wij hadden in napels een auto gehuurd en zijn vervolgs naar de amalfikust gereden. Daardoor konden we de verschillende plaatsjes aan de kust bezoeken en s middags ook even aan het strand liggen. Rijden langs de Amalfikust is aan avontuur met de scherpe bochten en smalle straatjes.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Camiel
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    4

    “De mooiste kustlijn welke we ooit hebben gezien”

    Het duurt even voor je er bent door de lange kronkelwegen, je hebt echter steeds een fantastisch uitzicht. Eenmaal op je bestemming gearriveerd, kun je beter je auto laten staan en gebruik maken van de bussen om de mooie plaatsjes te bezoeken. Sla zeker Amalfi zelf niet over. Wat ons betreft de mooiste kustlijn welke we ooit hebben gezien! Van hieruit een bezoek brengen aan het eiland Capri, Pompeii en de Vesuvius zijn ook zeker aan te raden

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Kuiper
    op 06-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “1 van de mooiste plekken van de middellandse zee”

    Deze kustlijn is naar mijn mening een van de mooiste van het middellandse zee gebied. De beste indruk van dit gebied krijg je door met de bus van Salerno naar Positano te reizen. Stap onderweg zeker even uit in de dorpjes Ravelo, Amalfi, Praiano en Positano. Om terug te komen is het aanrader om de boot te nemen om zo ook te genieten van deze kust vanaf de water zijde.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilona Broer
    op 05-11-2017
    11 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooiste kust van Italie”

    Eg mooie sprookjesachtige kust wat meer gelegen in het zuiden van Itlie, het echte Italie. Mooie knusse streek, heerlijke romantishce plek om te lucnhen, maak zeker een boottochtje over het water om vanuit een ander perspectief te kijken op de Amalfikust. Wist je trouwens dat James Bond hier een huis heeft? De kronkelende weg richting de Amalfikust is ook al een erg mooie reis op zich.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes de Werdt
    op 22-10-2017
    9 landen bezocht • 15 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Een echt vakantiegevoel!”

    Wat een fantastische kustlijn is dit! Zowel bij helder als licht mistig weer is de Amalfikust prachtig. Een leuk plaatsje is ook Furore, met de prachtige muurschilderingen. Maak een stop in Salerno en je hebt mooie vergezichten over de rotspartijen! Vergeet ook Amalfi zelf niet te bezoeken: drink een drankje met uitzicht op de kathedraal van Amalfi en geniet van het ultieme vakantiegevoel! Ook een aanrader: een boottochtje langs de Amalfikust.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia Bronk-Boonstra
    op 22-10-2017
    15 landen bezocht • 27 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Prachtige streek”

    De pizza's! Die zijn hier het allerlekkerst! Het is hier ongelooflijk mooi en er is veel te zien en doen. Beklim de Vesuvius en bezoek ook de Solfatara vulkaan, erg indrukwekkend en stiekem spectaculairder dan de Vesuvius. Pompeii en Herculaneum zijn mooi om te bezoeken. Een beetje verder, maar zeker een bezoek waard zijn de tempels in Peastum. Sorrento en de Amilfikust zijn verder precies wat je er van verwacht, als op een ansichtkaart. Als je met de auto hier heen reist, is het goed om rekening te houden met het feit dat het verkeer hier complete chaos is.

    9 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Heirewegh
    op 14-01-2017
    3 reviews • 1 waardering
    5

    “Prachtige, romantische streek”

    Prachtige streek, vriendelijke mensen, goede gidsen van TUI, heeeerlijke pizza's... Wat wil een mens nog meer?
    De streek nog eens bezoeken!
    Van Capri, tot Sorrento, Marina Grande & Marina Piccola, de Vesuvius... Er valt genoeg te beleven.
    Wij kozen voor de Sensimar Atlantic Palace, een all in hotel. Uitstekende service, lekker eten, vriendelijk personeel... Kortom, een echte aanrader. Wij willen alvast terug!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amalfikust vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Amalfikust reiservaring en tips!

Ben jij in Amalfikust geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?