• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Dolomieten ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Dolomieten reiservaringen en tips

Geweldig

74%

Tof

26%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Yorben Schulpen op 26-11-2017

    “Adembenemende schoonheid”

    Zalig om te wandelen en te skiën, vooral omdat er relatief weinig Nederlanders gaan skiën (omwille van de afstand). De pistes zijn erg gemoedelijk (veel blauw en rood) maar het decor is uniek. De bergen die het landschap domineren zijn uniek in de Alpen en met geen enkel ander gebied te vergelijken. Bonus daarbij is het heerlijke Italiaanse eten en bijbehorende gastvrijheid. Toppers zijn Kronplatz en Sexten.

  • Sarah Brouwer op 23-11-2017

    “Gevaarlijke bergen”

    Als je de Alpen gewend bent, dan zul je verrast worden door de Dolomieten. Elke keer dat ik door de Dolomieten rijd verbaasd hun aanblik mij weer. De puntige bergen die dreigend omhoog rieken. Dit deel van Italie is heel leuk te bereizen in het laagseizoen. Ga er op sneeuwvakantie of picknicken. Hiken kan in dit gedeelte van Italie ook heel goed. Veel ruimte voor recreatie dus!

  • Sconosciuta op 20-10-2017

    “erg fraai in de sneew”

    Ik ben geen wintersporter, maar ben er toch eens in de winter heen gegaan. Ook dan is er genoeg te zien en te doen voor de niet skiër. Een ritje met een arreslee, een tochtje met de kabelbaan of met winterbanden over de pas. De bergen zijn een beetje roze, heel erg mooi als de zon er op staat. Toch wel heel bijzonder, overal waar je kijkt meters sneeuw!

    tip: harde worst van everzwijn 'cinghiale' maar ook heerlijke linzensoep gegeten.

  • Jovi op 16-10-2017

    “Een oase van rust.”

    Tramonti di Sopra is niet bepaald een plaats waaraan je denkt als je over Italië bestemmingen spreekt. Het is een gemeente in de Italiaanse provincie Pordenone en telt zeer weinig bewoners. De meeste bewoners zijn op hoge leeftijd en weduwe of weduwnaar waarvan de kinderen naar de grotere steden zijn verhuisd/vertrokken. In de zomer kan het er erg warm worden, met veel zonuren. Het gebied is er prachtig schoon, met hoge bergen, groene velden, bomen en koude meren met witte stenen. Er bevindt zich een kleine gemeentehuis met gratis fietsverhuur. In de supermarkt kan je er bijvoorbeeld heerlijke mortadella kopen, een flinterdunne worst en een broodbestelling plaatsen voor de volgende ochtend. Er is namelijk geen bakkerij in het dorp aanwezig. In de plaatselijke bistro kan je lekker eten en vooral goedkoop wijn drinken. De prijs van de wijn is zelfs lager dan de prijs van een ijsje. In de grote zomervakantie komen er vooral Italiaanse gezinnen gezellig samen barbequen. Maar buiten de vakanties kan het voorkomen dat je helemaal alleen aan het strandje van een meertje ligt. Kortom: een oase van rust! Want hier lijkt het alsof je de enige toerist op aarde bent.

  • Anton This op 05-03-2017

    “zalig, rust en lekker wandelen”

    gewoon je al een kleine mens tussen al dat natuur geweld, je voelt je dan zo klein tussen al die bergen tot meer dan 3000meter
    die rust die je hier vind, perfect voor alle stress weg te krijgen, mooie watervallen "val di genova" moet je zeker eens doen, hier heb je er verschillende achter elkaar, wel een tip: neem NIET de eerste parking ook al is deze het goedkoopst! je moet dan nog eerst enkele km lopen voor je de eerste tegen komt, uiteindelijk is hier zoveel over te vertellen!
    in Bolzano vind je natuurhistorie museum waar 'OTZI' ligt, de man die ze enkel jaren gevonden hebben ergens in de bergen, bleek enkel 1000 jaar oud te zijn

  • Kevin Baarda op 06-01-2017

    “Geweldig de Dolomieten”

    De dolomieten zijn ons geweldig bevallen. 1 van onze grootste favorieten is toch wel Lago di Carezza.

    De Bergen hebben iets heel unieks. In de omgeving is genoeg te doen en je blijft je verbazen over de mooie natuur.

  • Chadiya Jansen op 06-01-2017

    “Weekje bergen”

    Wij hebben een fotograaf in Oostenrijk ontmoet, die ons de naam van een super mooi meer gaf: lage di caressa! WAUW! Wat was dat prachtig! Je kon er helemaal omheen lopen. Je mocht er alleen niet in: Unesco erfgoed en erg logisch ook! het water verkleurd waar je bijstaat omdat er elke keer ander luchtinval is. Ook stijgt en daalt het water, niet door regen, maar door de grond. Het jaar daarop zijn we een week in de buurt geweest en hebben we meer meren gezien in de buurt. Deze blijft toch echt favoriet!

  • Rina Top op 05-01-2017

    “Geweldig”

    Heerlijk om door de dolemieten te rijden en met de lift omhoog bij de passe pardoi geweldig.en de stelvio ,bolzano merane en ga maar door . Zeker de moeite waard om te gaan ,wij gaan elk jaar ,krijgen er geen genoeg van

  • Erik Willems op 05-01-2017

    “Adembenemende”

    Adembenemende uitzichten, goede keuken, vriendelijke mensen, mooie natuur, gezonde omgeving.
    Perfecte plek om buiten te zijn, wandelen, fietsen, klimmen. Rustige plekken genoeg aanwezig. Kinderen hoeven zich niet te vervelend ,er is genoeg te doen.

Dolomieten vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Dolomieten reiservaring en tips!

Ben jij in Dolomieten geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief