Dolomieten ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Dolomieten reiservaringen en tips

Geweldig

74%

Tof

26%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Klaas En Wilma Dijkslag
    op 25-02-2021
    11 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Prachtige omgeving”

    Prachtige route is het Sella rondje. Starten bij Selva, passo Sella, passo Pordoi, passo Campolongo, passo Gardena. Het rondje maak je door de afslag naar Pordoi en Arabba te nemen. Vanuit Arabba omhoog naar Corvara en richting Colfosco en de Gardena pas rijden. Om daarna weer terug te rijden naar Selva en Ortisei.
    Neem in het voorjaar TM de herfst een kaart voor de kabelbanen. Allen stuk voor stuk erg mooi. Om de Sassolungo op te gaan is echt een ervaring. Dit is een tweepersoons sta-bak waar je in moet springen. Pordoi is ook erg mooi. Op de Dantercepies erg mooi uitzicht op de Gardena pas. In Arabba kijk je op de Marmolada gletsjer. Je raakt niet uitgekeken op deze natuur.
    Een bezoek aan de Marmolada gletsjer raden bij ook aan, rijdt dan via de Fedaia pas. Op de Seiseralm is het erg mooi wandelen. Vanuit Ortisei met de kabelbaan omhoog om naar Seceda te gaan zou ik absoluut op het lijstje zetten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sonja
    op 30-04-2019
    8 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Geweldig”

    Wat een mooie omgeving. De enorme bergen waar je tussendoor rijdt, indrukwekkend. Er zijn veel mooie wandel routes te vinden die zowel tussen het groen zijn als op hoogte tussen rotsen. Wij hebben de wielrenfiets meegenomen. Erg mooie en bekende beklimmingen gedaan.
    TIP: appartement Garni Pre da Nai - La villa. Vriendelijke mensen, schoon appartement en goede ligging.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim
    op 29-04-2019
    17 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    5

    “De mooiste wintersport in Europa”

    Afgelopen jaar zijn wij voor het eerst naar de Dolomieten geweest tijdens de wintersport. Wat een natuurgeweld, wat surrealistisch en wat een zon. Wij zaten in het dorpje Canazei aan de Sella ronda, een ideale uitvalsbasis. De pistes waren iedere dag weer perfect geprepareerd en aan het eind van de middag kon je in het zonnetje een borreltje doen. De skiliften zijn modern en allemaal overdekt, dus bij slecht weer is dit een luxe

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “De Dolomieten”

    Voor het eerst in de bergen, en dan deze bergen! De Dolomieten liggen vast aan de Alpen, maar ze verschillen enorm. De Dolomieten bestaan meer uit rechtopstaande rotsformaties, waar je tussen kunt wandelen, authentieke spaghetti kunt eten en rijdt tussen de wintersportdorpjes, die in de zomer weinig wintersporters herbergen. Rijd bijvoorbeeld naar Cortina D'ampezzo, zie de verlaten skischans staan, of ga op zoek naar de top van de Marmolada, de hoogste berg van de Dolomieten. Hint; hij is makkelijk te spotten van vele punten, het is immers de hoogste die er staat! Gebruik de skiliftjes die nu als kabelbaan dienen en kijk uit over het prachtige berggebied vanaf de Monte Cristallo. Veel is zelf met de auto bereikbaar. Ben je avontuurlijk? Er zijn veel toeristen die komen om te motorrijden, wielrennen of andere actieve sporten te beoefenen. Kijk dus wel goed uit op de weg.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Mooie omgeving”

    Wij waren hier in de zomer. Het was prachtig weer en ons hoofddoel was de 'sella ronda bike day' fietsen. Dit was allemaal prachtig. Vooral de omgeving met de bergen. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en is er genoeg te vinden qua restaurant en café's.
    Het is ook een goede plek om te wandelen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anna
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Dolomieten - Sella ronda bike day”

    Ontzettend mooie omgeving om te wandelen of te wielrennen. Mocht je wielrennen, kan ik je aanraden om dan mee te doen aan de Sella ronda bike day in juni! De wegen zijn auto vrij die dag, waardoor je kan genieten van het klimmen en afdalen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Mooiste wintersportgebieden van Italië”

    Beter wordt het niet, als je het aan mij vraagt!

    Schitterende skigebieden, natuurlijk de Sella Ronda met de bekende gebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa. Hier is het wat drukker en wat duurder, maar geloof me, vergeleken met Oostenrijk valt het nog erg mee. Wil je het nog rustiger? Dan zijn Kronplatz of Drei Zinnen erg de moeite waard en voor de echte diehards kunnen Carezza, San Pellegrino en San Martino ook nog op de lijst.

    Skiën in Italië is genieten. Prachtige vergezichten, superpreparatie, onovertroffen eten en zeer vriendelijke mensen. Geen apresski, geen Nederlandse leraren en het is wel ver rijden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anneke Bakker
    op 03-02-2018
    24 landen bezocht • 19 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Hier moet je naartoe! ”

    Dit gebied staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst. Net over de grens van Italia ligt Campitello. Een klein dorpje dat in het Val di Fassa gebied ligt. We sliepen in een mooi hotel met heerlijk eten. Echt uitstekend! De kamers zijn wel wat klein. Een vier-persoonskamer is 1 grote kamer met 4 bedden erin. Dat was wat ons betreft echt een nadeel. Het dorpje is klein maar je kan er lekker eten, je boodschappen doen en ook in het dal is het prachtig. Het hotel 'Rubino' ligt heel dichtbij de lift 'Col Rodella'. Met deze lift wordt je helemaal naar boven gebracht en vanaf daar kan je prachtig wandelen en in ons geval skiën. Het is een geweldig groot gebied met prachtig uitzicht. Wat erg leuk is om te doen is de Sella Ronda. Dit is een ronde van zo'n 30 km om een berg heen. Je kunt deze zowel rechts als linksom wandelen/skiën. De bordjes zijn erg duidelijk, het kan niet missen. Je kan deze route waar dan ook beginnen, je komt altijd weer op dezelfde startplek uit. Dus of je nu in Campitello verblijft of ergens anders je kunt altijd de Sella Ronde rondgaan. Langs de pistes genoeg tentjes om heerlijk te eten en vergeet vooral je camera niet. Op elke bergkam heb je opnieuw het gevoel dat je een foto moet maken.
    Daarnaast is er een lift die je naar het allerhoogste punt brengt: Sass Pordoi. Je hebt vanaf daar een adembenemend uitzicht. Je kunt met de lift omhoog (je kan alleen niet met skies naar beneden).
    Hou je van winterport of bergsport dan moet je hier geweest zijn. Echt genieten!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 44 waarderingen
    5

    “Mooi berggebied, prachtige Klettersteig/Via Ferrata mogelijkheden”

    De Dolomieten zijn prachtig voor wie er van bergsport houdt. Ik heb een hele mooie meerdaagse klettersteig tocht gedaan in de buurt van Madonna di Campiglio. Hierbij heb ik geslapen in de Tukhut en de Alimonte hut. Hiertussen loopt een hele mooie klettersteig in alpine terrein.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Vd Smissen-Nurczyk
    op 27-11-2017
    31 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Prachtig”

    Wat is het mooi in de Dolomieten. Wij zaten als uitvalbasis in het plaatsje Bormio want in de winter ook een bekend skidorp is. We zijn 6 dagen geweest maar elke dag kwamen we weer tot een nieuw hoogtepunt in ons wauw moment. Als je van wandelen en de bergen houdt mag je de Dolomieten gewoon niet missen!

    6 waarderingen


    • 10 landen bezocht
      1 review
      8 waarderingen
      Geplaatst op 23 mei 2018 20:52

      Jammer dat Bormio niet in de Dolomieten ligt. De Dolomieten bevinden zich globaal ten oosten van de lijn Brixen/Bressanone en Bozen/Bolzano.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Dolomieten vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Dolomieten reiservaring en tips!

Ben jij in Dolomieten geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?