Piemonte ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Piemonte reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Mijn Italiaanse tante
    op 06-01-2021
    23 landen bezocht • 1 review • 0 waarderingen
    5

    “Piemonte is dé regio voor levensgenieters”

    In Piemonte kom ik thuis. Het is de regio voor levensgenieters. De beste wijnen, waaronder de koning van de wijnen de Barolo, worden hier geproduceerd. De Piëmontese keuken is puur en overtreft je verwachtingen. Het landschap met glooiende heuvels behoort tot UNESCO-werelderfgoed. Schitterende groene natuur. De middeleeuwse dorpjes zijn heerlijk om doorheen te slenteren: paleizen, kerkjes en andere cultuurhistorie vind je op je route. De mensen zijn warmhartig. Tijd omarmt je hier. Wil je inspiratie opdoen voor een vakantie naar Piemonte? Leuke plaatsen bekijken? Accommodaties zoeken? Kijk dan op www.mijnitaliaansetante.nl.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marja Koster
    op 23-09-2020
    1 review • 1 waardering
    5

    “Steeds thuiskomen.”

    Een prachtige streek in alle seizoenen.
    Wij gaan nu voor de 3e keer naar casa Grata in Monastero Bormida.
    Een fantastische plek, mooi zwembad met uitzicht. En mooie uitvalsbasis voor heerlijke lunch adresjes, wijnproeverijen en stedentrips. Het is steeds thuiskomen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacquelijn
    op 27-04-2019
    53 landen bezocht • 14 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Wandelen door prachtig berglandschap”

    Hier wandel je uren eindeloos door de bergen. Onverwacht kun je dan eindigen in een berghut, waar een zondagse italiaanse lunch geserveerd wordt. Zie dan nog maar eens terug te lopen. Geweldige streek om een deel van je italiaanse vakantie door te brengen. Wij verbleven op een camping net ten westen van Turijn. Vandaar prima uitstappen te maken de bergen in.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Kilsdonk
    op 13-02-2018
    1 review • 5 waarderingen
    5

    “Piemonte - Rustig in de Monferrato”

    Sinds kort wonen we in Cella Monte in de Basso Monferrato, een prachtig en rustig heuvellandschap, waar de bevolking heerlijk ontspannen leeft. Vriendelijke mensen, heerlijk weer, goede wijn en uitstekend eten!
    Onze "Tenuta Farinelli" (piemonte-tenutafarinelli.com) wordt in juli en augustus te huur aangeboden, voor wie ook wil genieten van alle rust en schoonheid in het hoogseizoen. Hier struikel je niet over de toeristen.
    Het is echt een lot uit de loterij! U bent van harte welkom.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Hofman-Huijboom
    op 11-02-2018
    1 review • 3 waarderingen
    5

    “Piemonte”

    Wij wonen hier alweer bijna tien jaar en zijn nog lang niet uitgekeken. Elk seizoen heeft iets anders te bieden, elke dag is het landschap anders. Een prachtige mengeling van natuur, mooie wijnen, lekker eten, pittoreske dorpjes en mooie steden en dit alles met een zeer gastvrije bevolking en zonder massatoerisme. Oprecht genieten!
    Wees welkom, www.casavabene.com

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 25-10-2017
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    5

    “Ideaal”

    Jaren gelden op een camping gestaan in de Piemonte. Als je aan onze kinderen vraagt wat de meest fantastische vakantie was dan zit deze camping zeker in de top 3. E maieu heet de camping..... veel kan en niets moet. Een heerlijke warme 10 dagen hebben we in dit gebied gehad. Mooie herinneringen gemaakt!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gabi Bertram
    op 21-10-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Paradijsje in Piemonte”

    In april 2016 waren we te gast in Agriturismo Verdita in het kleine dorpje Merana in Zuid Piemonte. De Agriturismo ligt tussen de lavendelvelden en vanuit de voordeur wandel je zo het regionaal natuurpark Piana Crixia met zijn grijze oerduinen binnen. In dit park kun je wandelen en fietsen en van een zeer diverse flora genieten. Het dorpje Merana bezit een heus raviolifabriekje en in de zomer zijn in de omgeving gezellige ravioli en wijnfeesten. Bestemmingen zoals het wijngebied van Asti, Canelli met zijn ondergrondse wijnkathedraal, het stadje Acqui Termi of de Ligurische kust zijn binnen 45 tot 60 minuten uitstekend te bereiken.

    7 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anna Bogers
    op 28-12-2016
    10 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Turijn, een parel in het noorden”

    Wanneer je Noord-Italië bezoekt, is Turijn een must. De kathedraal is zeker mooi om te bezichtigen en voor een prachtig uitzicht moet je zeker de Monte dei Cappuccini beklimmen, als je daar boven het uitzicht over de stad ziet, is het dubbel en dwars de moeite van het wandelen waard. De villa della regina is ook een bezoekje waard, het bestaat uit een prachtige villa, een wijngaard en tuinen. Natuurlijk moet je ook het Koninklijk Paleis van Turijn bezoeken. Naast mooie gebouwen heeft Turijn ook een prachtig park te bieden, namelijk Parco del Valentino. Ik was er eind januari dus erg groen was het niet, maar ik de lente en zomer zal dit erg mooi zijn! Al met al is Turijn een prachtige stad en heel makkelijk te bereiken met de trein vanuit Milaan.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alfons Taekema
    op 30-06-2016
    32 landen bezocht • 9 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Ook voor outdoor-liefhebbers!”

    Piemonte staat bekend om haar wijn, maar toen ik hier vorig jaar was ontdekte ik dat deze regio in Italië ook zeer geschikt is voor outdoor-liefhebbers! De heuvelachtige streken van De Langhe en Roero en hun wijngaarden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en vormen een prachtig decor voor het maken van fietstochten. Ook kun je hier wandelen (door de wijngaarden) en bij Cuneo kun je raften. In de Cuneo streek kun je ook mooie fietstochten maken. Vooral in de omgeving van Argentera, aan het begin van het Alpengebergte. Dus ook voor sportievelingen is Piemonte een aanrader.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Piemonte vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Piemonte reiservaring en tips!

Ben jij in Piemonte geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?