Puglia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Puglia reiservaringen en tips

Geweldig

57%

Tof

38%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Matja Gabriëlse-Braamse
    op 31-12-2019
    1 review • 1 waardering
    5

    “Puglia”

    Prachtige streek, Veel te zien leuke italiaanse plaatsjes, natuur, grotten naar ook mooie stranden. Bezoek ook eens de Gargano en het plaatsje Vieste. Dat gebied is ons ook erg bevallen. Bos, strand en authentieke plaatsen

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eric
    op 05-10-2018
    1 review • 14 waarderingen
    3

    “Puglia, ongerept maar ontzettend vuil.”

    Net terug uit Puglia, met de wagen. Wat vooral opvalt in dit stukje ‘ongerept’ Italië is de massale vervuiling. Werkelijk heel Puglia is bezaaid met zwerfvuil. Hoe kunnen de o zo trotse Italianen hun land zo bezoedelen. De mensen zijn zeer vriendelijk, er zijn zeker hele mooie plekjes die je ver terug in de tijd nemen. Aanraders zijn Ostuni, Polignano a Mare, Otranto, Cisternino...

    14 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roos
    op 23-11-2017
    23 landen bezocht • 27 reviews • 55 waarderingen
    5

    “Mooiste regio van Italie”

    Puglia was een leuke verassing. De hak van de laars is erg mooi, divers en serveert overheerlijk eten. Eet de beste focaccia in Bari, bezoek de mooie trullis in Alberobello, geniet van de mooie barok stijl in Lecce, de magische grotten van Castellana, de droomachtige witte gebouwen in Ostuni en de adembenemende kust van Polignano a mare. Wat was het een indrukwekkende reis!

    19 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Brouwer
    op 23-11-2017
    30 landen bezocht • 30 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Witte torentjes ”

    Wauw wat is dit bijzonder. De witte huisjes die de Puglia kenmerken. Veel mensen trekken weg uit deze streek omdat er weinig werk is. Maar voor de toerist is het absoluut de moeite waard hiernaar af te reizen. Het gebied is nog niet overgenomen door het massatoerisme. Ga hier voor authentieke gerechten zoals focaccia lekker bij een klein tentje naar binnen en drink een koffie aan de bar.

    8 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    op 14-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    4

    “Alberobello, wandelen tussen trulli.”

    Als je naar Puglia reist en de valle d'Itria bezoekt, moet je naar Alberobello, de hoofdstad van de trulli. Een trullo is een ronde woning met een kegelvormig dak. Het is een toeristische trekpleister maar je moet het gezien hebben. Je vindt er ook een kerk en een trullo-tweeling. Als je weg wil van de souvenirwinkeltjes en iets authentiekers wil zien dan kan je de straat oversteken naar de andere kant van het dorp. Hier vind je ook prachtige bewoonde trulli in een veel rustigere omgevind.

    9 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    op 14-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    4

    “Matera, oudst bewoonde stad ter wereld?”

    Matera ligt in de regio Basilacata en is er de hoofdstad van. De stad is wereldberoemd om de "sassi", grotwoningen die al bewoond werden in de prehistorie. Matera is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2019 en er wordt hard gewerkt om alles mooi op te knappen. Wil je de drukte vermijden, moet je er nu naar toe gaan. Je kan er verschillende woningen bezoeken en ook sommige grotkerken. Sommige woningen zijn omgebouwd tot hotel. Je kan er aangenaam wandelen tussen al de woningen maar vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken. Een bezoek aan Matera kan je perfect combineren met een verblijf in de naast gelegen regio Puglia.

    10 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Camiel
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Slapen in een Trullo in Puglia”

    Qua natuur vonden wij deze regio erg tegenvallen. Er zijn echter wel een aantal steden welke je hier gewoon gezien moet hebben. Een must see vanuit hier is de plaats Matera. Breng daarnaast ook zeker een bezoek aan Lecce en Alberobello. Tijdens een rondreis door Italië is een bezoek aan deze regio zeker de moeite waard.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anneline
    op 11-11-2017
    27 landen bezocht • 20 reviews • 31 waarderingen
    4

    “Prachtig authentieke havenstad zonder teveel toerisme”

    Wij zijn in Bari geweest en het was een heerlijk verblijf. Bari is een kleine havenstad met zowel een oud als nieuw deel. Het nieuwe deel is niet zo interessant, maar de historische stad (Bari Vecchia) is prachtig en heeft heel veel sfeer. Je baant je echt weer in het oude Italië . Je kunt er heerlijke focaccia's, pizza, octopus en parmigiana di zucchine eten. Daarnaast zie je in de Via delle Orecchiette (Straat van de Oortjes) oude vrouwtjes die verse pasta (in oortjesvorm) maken volgens een speciale techniek.
    We zijn ook een dag naar Polignano a Mare geweest, een stadje gebouwd op steile kliffen wat voor prachtige uitzichten zorgt. Daarnaast zijn er veel grotten (en een restaurant gebouwd in een grot), en veel knusse barretjes om een goede fles wijn te drinken. Super mooie plaats!

    14 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    op 10-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    5

    “Cisternino. ”

    Cisternino (provincie Brindisi) is een klein dorpje hoog in de bergen. Dit dorpje moet je twee maal bezoeken. Eén maal overdag en één maal 's avonds. Overdag kuier je tussen de witte huisjes en de smalle straatjes. Je bezoekt het parkje met een mooi uitzicht over de vallei 'Itria. 's Avonds kom je er terug om lekker te eten in één van de vele rosticceria's van het dorpje. Je kiest het vlees dat je wil eten uit de toog en het wordt voor jou gebakken. In l'Antico Borgo kan je - mits vooraf te reserveren - ezel eten. De tafeltjes staan buiten op straat en je wandelt er gewoon tussen door. Veel ambiance en buon appetito.

    11 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saskia Zwaard
    op 09-11-2017
    43 landen bezocht • 39 reviews • 47 waarderingen
    4

    “Het Italië van vroeger”

    Het échte Italië, waar in 35 jaar weinig schijnt te zijn veranderd. Ik kom hier net vandaan (oktober 2017) en gedurende deze periode van het jaar is een groot deel van de regio uitgestorven. De stadjes zijn rustig, maar er zijn restaurantjes open met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Langs de kust is alles dicht, wat als voordeel heeft dat je vrijwel het gehele strand voor je alleen hebt. Vlieg naar Bari of Brindisi, huur een auto en verken de hak van Italië. Stadjes die erg aan te raden zijn, zijn Ostuni, Lecce, Gallipoli en Otranto. Rij vooral rond in Valle d’Itria, waar allemaal leuke trulli huisjes staan en wat rijk is aan landbouw. Maak hier een wandeling en pluk de vruchten en noten gewoon van de boom. Heerlijk!

    14 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 05 maart 2019 17:25

      Hoi Saskia, wij gaan waarschijnlijk laatste week september naar Porto Cesareo. Heb jij enig idee of het dan ook al overal uitgestorven is?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Puglia vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Puglia reiservaring en tips!

Ben jij in Puglia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?