• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sicilië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

34 Sicilië reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

41%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Gitta op 08-04-2019

    “Heerlijk stukje Italie”

    Wij zijn hier een lang weekend geweest, maar denk dat het geen probleem is om hier een week te vertoeven. Als je een auto huurt zou je het eiland makkelijk kunnen verkennen. Wij verbleven in Catania, een authentieke stad maar een erg gezellig centrum. Het eten is hier fantastisch en je kunt via hier gemakkelijk naar de Etna of Taormina (aanrader). De Etna kan soms ook voor problemen zorgen wanneer je moet landen, iets om rekening mee te houden.

  • Simone Kmn op 05-04-2019

    “Etna”

    Wij zijn hier midden in de zomer geweest. Wat was het werk. Wij zaten in de plaats vlak bij de Etna. We hadden hier een appartement midden op de berg om in de stad te komen moesten we of met de trap naar beneden waar het strand was of de berg op lopen. Naar beneden en dan de kabelbaan omhoog. Gewedig wat dit en goed te doen. Mooi strand, maar op andere plekken buiten de stad zijn stranden mooier. De stad zelf geweldig. Leuke winkeltjes, savonds super druk en gezellig

  • Sebastiaan Berswerda op 30-11-2017

    “Veelzijdig eiland”

    In juni van 2017 hebben we Sicilië bezocht. Een eiland dat al een tijdje op de verlanglijstjes stond. We keken vooral uit naar de natuur en het eten. Het eten kwam helemaal goed, qua natuur vonden we Sicilië toch wel vrij dor en hadden we het glooiender / groen / heuvelachtiger verwacht. De Etna maakte wel een beeldbepalende indruk. Het bezoek aan deze vulkaan was dan ook een hoogtepunt van de vakantie. Een vakantie op Sicilië is prima te combineren als deels iets cultureels doen en deels een strand bezoeken. Een auto is wel aan te raden (wij vonden het verkeer nog wel meevallen, maar je moet wel een beetje op gevoel rijden)

  • J. Jaspers op 28-11-2017

    “Fantastisch eiland voor liefhebbers van geschiedenis”

    Palermo, Tyndaris, Segesta, Agrigentum, Syracuse, Taormina, de Etna. Een geweldige bestemming voor mensen die van Klassieke geschiedenis houden. Verrassend genoeg zijn de meeste goed bewaarde tempels Grieks, en niet Romeins, zoals je wellicht zou verwachten. Wat mij persoonlijke het meeste bij bleef van deze trip, behalve de fantastische tempels, was het klooster van de Capucijnen in Palermo. Hier vind je een grote kelder met gangen vol met honderden gebalsemde lijken. De monniken hadden vroeger de gewoonte mensen te balsemen. Het is een luguber bezoek, maar bijzonder indrukwekkend. De lijken hangen letterlijk aan de muur.
    Ben niet bang, je merkt niets van eventuele aanwezigheid van de maffia in Palermo. Het is een prachtige stad, met authentieke kloostertjes en kerkjes. Ga misschien beter niet in de zomer vanwege de hitte. Taormina is mooi maar altijd druk.

  • Jolijn Tang op 24-11-2017

    “Veel te zien”

    De Etna vonden we echt heel erg gaaf! Wij zijn helemaal naar boven gegaan met een tocht met een gids. Zo waren we op 3 kilometer hoogte. Het was prijzig, want we moesten eerst met een kabelbaan en daarna nog met de wagen met een gids, maar het was fantastisch. Ook is er een mooie tempel in Sicilië, met een bijbehorend amfitheater. De kloof is daarnaast ook een mooie bezienswaardigheid. Ook dit is prijzig, maar de moeite waard. Wij zijn met de trap gegaan, maar je kunt ook met een lift. Er is daar de mogelijkheid om even lekker te zwemmen.

  • Tom Harms op 23-11-2017

    “Prachtig authentiek eiland”

    Sicilië is het perfecte eiland om met je lover er een tijdje tussenuit te gaan. De authentieke, romantische steden, de helderblauwe zee, en het heerlijke traditionele Italiaanse eten geeft de perfecte omstandigheden voor een heerlijke tijd. Voornamelijk Syracuse is een aanrader; er zijn veel historische gebouwen die voor de echte liefhebber een hoogtepunt van de reis zullen zijn.

  • Roy op 13-11-2017

    “Wat een fijn eiland!”

    Sicilië....het mooiste eiland van Europa! Ik ben er 2x geweest en daar gaat het niet bij blijven! Op Sicilië tref je een aantal plekken met veel toeristen (Ortygia, Taormina, de Etna), maar nergens is dat vervelend en het wisselt zich af met plekken die nog veel authentieker zijn.

    De steden zijn fantastisch, heel mooi en authentiek en vaak bijzonder gelegen. Noto is erg mooi, Ortygia ook en de verrassing voor ons was Scicli, in het zuiden. Heel mooi tegen een berg gelegen met een heel mooi uitzicht vanuit het kerkje bovenaan. Je vindt er verschillende mooie stranden, waarbij wij Calamosche het mooist vonden (je moet er wel een wandeling voor over hebben).

    Wandelen kan op een aantal plekken heel goed, bijvoorbeeld natuurlijk op de Etna, in Vendicari of bij Cavagrande. Let wel op je reisperiode, in juli/augustus is het echt veel te warm en ook in september is het nog erg warm. De Etna is ook leuk om een keer met een guide te bezoeken, het maakt het zoveel leuker als je er meer over hoort.

    Het eten is ook super! Veel vis (uiteraard) maar echt heerlijk klaargemaakt. De echte tip is de antipasti bij Il Tonno Rosso in Pozzallo. Deel die samen en neem dan zo'n heerlijke pasta, met een heerlijke wijn erbij!

  • op 08-11-2017

    “Grootste eiland in de Middelandse zee!”

    In het voorjaar een paar dagen dit Italiaanse eiland bezocht. Een tripje naar de rokende Etna is uiteraard een must-see, maar ik vond de reis over de slingerweggetjes er naar toe al een mooie ervaring op zich! In de omgeving van de Etna zijn we naar Taormina en Syracuse geweest. Mooie Italiaanse stadjes met een eeuwenoude historie.

  • Annemijn op 04-11-2017

    “Fijn eiland met mooi hoogtepunt”

    Sicilië is een eiland waar je zonder massa's toeristen steden en natuurgebieden kunt bezoeken. Het hoogtepunt op mijn vakantie vond ik wel de Etna. Toen ik er was, was de vulkaan net actief. Hierdoor zag je vanuit onze plek soms opeens lava de vulkaan afrollen, terwijl het overal donker was. Prachtig gezicht! Ook tijdens deze uitbarsting konden we de vulkaan op, maar mochten we niet helemaal tot bovenaan. Toch was dit zeker de moeite waard.
    Aan de oostkust zijn Catania, Taormina en Siracusa leuke steden om te bezoeken. De wegen zijn goed, maar je doet er wel even om ergens te komen. In dorpjes zelf kan je supersmalle steegjes verwachten waar je net met je auto doorheen kan, maar ook nog eens tegenliggers kunt verwachten!
    Ik zou graag nog een keer terug gaan om de westkust te bekijken!

  • Vronie Roorda op 28-10-2017

    “Etna!!!!”

    Vis, vis en nog eens vis, het liefst vers van de markt. Overal op Sicilië kun je ontzettend lekker verse vis eten, alleen dat al is een reden om naar dit eiland af te reizen, los van de temperatuur, natuur en cultuur.
    met een auto kun je heel gemakkelijk het eiland rondrijden. Neem voldoende tijd want er zijn veel bijzondere plekken, Taormina, Palermo en de Etna. Wat is dat bijzonder om Europa's hoogste vulkaan te beklimmen. Het kost veel geld, als je alles wandelend doet en er veel tijd, zin en energie voor uit wil trekken scheelt dat wel veel.
    Ik ben met de auto tot aan de Etna gereden, daar zie je al twee kraters die gratis te bezoeken zijn. Maar eenmaal daar wil je naar de top. De kabelbaan en buggy zijn ideaal om uitgerust boven te komen. Daar kun je met een gids over de vulkaan lopen, een geweldige ervaring. Echter zijn er ook veel speciale tours om nog hoger te komen, maar dat kun je niet spontaan doen zonder reservering. Maar wat een ervaring! Een aanrader voor ieder die naar het eiland afreist.

Sicilië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Sicilië vakantie aanbieders

Deel jouw Sicilië reiservaring en tips!

Ben jij in Sicilië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief