• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sicilië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

34 Sicilië reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

41%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Jolanda van Efferen op 23-10-2017

    “Italie, maar dan net even anders”

    Leuk aan Italie is dat iedere regio weer zijn eigen charme heeft. Zo ook Sicilië. Hoogtepunt was Savoca, een schattig dorpje waar de Godfather films zijn opgenomen. In het dorp hangen posters van de filmopnames (en het ziet er nog hetzelfde uit). Leuk om wat te drinken bij Bar Vitelli. Wij hadden een hotel in Taormina, ook een heel leuk dorp met tal van restaurantjes. Een huurauto is wel aan te raden.

  • Chantal Kerver op 23-10-2017

    “Prachtig eiland! ”

    Een eiland om verliefd op te worden. Ik ben er nu 3x geweest, en ik zou er zo nog een keer heen gaan. Zelf verbleven in Cefalu, bij Palermo. Nog echt Italiaans vissersplaatsje waar het nog niet zo druk is met toeristen, alhoewel dit langzaam aan wel verandert. Heeft een mooie kathedraal. Plaatsje is om de rots heen gebouwd. Je kan er op, maar dat heb ik nooit gedaan.
    Vanuit Cefalu makkelijk met de trein naar Palermo te reizen. Palermo is een chaotische stad, niet te vergelijken met andere Italiaanse steden, maar wel zeker de moeite waard om heen te gaan.
    Vanuit Cefalu kun je makkelijk het eiland over.
    Het is ook zeker de moeite waard on naar de Etna te gaan. Vulkaangrond is zeer vruchtbaar, dus op de weg ernaar toe zijn wijnvelden te vinden met leuke dorpjes waar je ook kan overnachten als je een rondreis maakt.
    Je hebt verschillende niveaus waarop je de Etna kan bezoeken. Bij de 1e krater op ca 1800 meter, daarna met kabelbaan naar ca 2500 m en dan kun je nog verder met jeeps naar ca 3000 meter hoogte. Om helemaal bovenaan te komen, daar betaal je ook wel een prijs voor.
    De Etna is nog steeds actief dus het kan zijn dat je er niet op kan.
    Taormina is een plaatsje wat gelegen is tegen een berghelling, autovrij met 1 hoofdstraat. Mooi uitzicht over de baai. Wel dure restaurants aan de hoofdstraat.
    Kabelbaan of bussen naar beneden voor het strand. Anders verblijf in Giardini Naxos of Letojanni, de badplaatsen bij Taormina.
    Bij Taormina komen ook de cruise passagiers dus het kan er erg druk zijn.

  • Dianneke op 23-10-2017

    “Catania, Taormina en de Etna”

    Het gebied rondom de Etna is prachtig. We huurden een auto en reden rond de Etna, en erop. Taormina is een prima plek om lekker aan het kiezelstrand van Isola Bella te genieten van de zon en het uitzicht. Het centrum zelf is heel erg toeristisch, maar wel mooi. We vlogen op Catania. Van hieruit gingen we met de trein naar Taormina. Catania zelf vind ik geen bijzondere stad. Niet specifiek mooi en niet bijzonder gastvrij. Het eten in Italie vind ik overigens meestal erg lekker en het klimaat is er heerlijk. Prima locatie voor een korte trip.

  • Marloes de Werdt op 22-10-2017

    “Adembenemend mooi!”

    Tijdens een rondreis ook door Sicilië heen gekomen. Wat een fantastisch eiland is dat! De Etna is fantastisch om te bezoeken. Het lijkt net of je op de maan loopt!
    Syracuse is een hele leuke stad om te bezoeken. Een boottochtje langs de kust is ook zeker de moeite waard om te doen. Ook het theater van Syracuse is een must om te bezoeken.
    Monreale en Palermo zijn ook een must-see. De kathedraal van Palermo is werkelijk prachtig!

  • Sconosciuta op 20-10-2017

    “De groeten uit Corléone”

    Sicilië is groot, en de clichés uit de maffia films van 'ik heb niets gezien of gehoord en ik zeg niks' is niet zo heel cliché maar aan den lijve ondervaren!
    Palermo is druk en chaotisch maar zeker een ervaring. Je kan met een rijtuig door de stad, de paarden hebben allemaal een hoofddeksel. De kathedraal is zeker een bezoek waard. En misschien nog wel fraaier is de kerk in het nabij gelegen Mon Reale. Typisch Siciliaans is een broodje ijs.
    In de reisgidsen stelt men dat Trapani niet de moeite waard is, die mening deel ik zeker niet. Heerlijk, zeker na een bezoek aan chaotisch Palermo. We hebben een bezoek gebracht aan een fraaie tempel van Segesta uit de Griekse tijd die nog goed in tact is, en aan het beruchte Corleone, tegenwoordig een ingeslapen stadje met een maffia museum. Helaas gesloten, er stond een telefoonnummer dat je kon bellen als je wilde kijken, maar geen gehoor....Corleone heeft zelfs zijn eigen 'amaro' (kruidenbitter).
    Mooie steden in het noordwesten zijn naast Trapani ook Erice en Cefalu.

    Ook voor Sicilië geldt dat, zeker als je wat wilt zien, een auto een absolute must is.

  • Saskia Bos van Vliet op 19-10-2017

    “Versleten eiland”

    Op Sicilie moet je even op zoek naar de mooie plekken. Wij kwamen aan op Catania en reden met de auto naar het zuiden. Onderweg is niet heel veel moois. Natuurlijk is daar de alom aanwezige Etna. Maar verder ....
    Totdat je bijvoorbeeld afslaat naar Syracuse. Een schitterend oud stadje waarvan het oude deel op een landtong in zee staat. Wat meteen voor veel fotogenieke momenten zorgt.
    Een keer per week een markt waar oa zee-egels worden verkocht.
    Prachtig uitzicht, leuke straatjes en, niet onbelangrijk, lekker eten.
    En zo zijn er meer mooie oude stadjes te vinden: Noto, Priolo Gargallo, Mister Bianco enz. Even zoeken, dus.

  • Jovi op 16-10-2017

    “Secrets of Sicilië.”

    Enkele jaren geleden bezocht ik zwanger voor de eerste keer Sicilië. De reis begon vliegend en daarna rondreizend met de bus. In een week tijd is heel veel gezien. Mijn grote buik zat soms in de weg tijdens de bus rondreis, maar voor de rest was het een geweldige ervaring. Bus rondreis "Secrets of Sicilië" bestond uit het bezoeken van Catania, Siracusa, Agrigento, Erice, Palermo, Cefalu, Etna en weer terugvliegen naar Amsterdam. Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee en autonoom. Op de landkaart lijkt het op een voetbal bij de laars. Het eiland heeft een lange geschiedenis en er zijn vele eigenaren geweest. De sporen kan je goed terugzien op het eiland. Oude Griekse en Romeinse tempels en theaters. Arabische invloeden zijn er ook genoeg. Daarnaast zie je filmlocaties uit de film "The Godfather", zoals in het dorpje Savoca. Uit de spannende verhalen van de gids, merkten wij op dat de maffia wel degelijk nog bestaat en ook actief is. In de grote stad Palermo kan je prima winkelen, net zoals in Syracusa en Agrigento. Maar houd wel rekening met de siësta. Vulkaan Etna heb ik helaas door mijn zwangerschap niet mogen bezoeken. Barokstad Noto is prachtig met zijn kathedraal, geheel gebouwd van honingkleurige turfsteen. En wanneer je de Chiesa di San Carlo beklimt, kan je achteraf genieten van het fraaie uitzicht. Het eten viel een beetje tegen in Sicilië. Weinig tot geen verse vis op de menukaart. Vooral diepvries eten. Jammer, gezien het een eiland is. Schoon vond ik het ook niet altijd in Sicilië, maar dat komt door de maffia-praktijken volgens de gids. Voor de rest is het een bijzonder Italiaans eiland met mooie oleanders en lekkere cannoli.

  • Siem op 15-01-2017

    “Welkom op Sicilie”

    Een paar jaar geleden zijn wij voor de eerste keer op Sicilië geweest met eigen auto. Een hele mooie reis er toe met oa de overtocht van Genua naar Palermo per cruiseschip. Hierdoor begon de vakantie al heel relext. Op Sicilië moesten we nog een stukje rijden naar onze accommodatie. Maar hoe we ook zochten, de navigatie herkende het adres niet precies maar bracht ons wel in de buurt, we konden het niet vinden. Op een gegeven moment het opgegeven telefoonnummer gebeld met de vraag: "Hoe komen we bij jullie"? De eigenaar zei hierop: "Waar staan jullie dan vraag ik een vriend of hij naar jullie wil toekomen om de weg te wijzen". Een half uurtje later kwam er inderdaad een auto en hij is voor ons uitgereden naar de accommodatie. Zelf zullen we het nooit gevonden hebben omdat het totaal afwijkend was als wat onze navigatie aangaf. Bij de accommodatie meteen het waypoint in de navigatie vastgelegd zodat we het later wel zelf konden vinden. Op deze manier hebben we verschillende keren onze accomodaties gevonden en toont de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Siciliaanse bevolking aan.

  • Kevin van Kempen op 12-01-2017

    “Unieke ervaring in meest zuidelijke deel van italie”

    Afgelopen zomer (2016) een rondreis gemaakt over het eiland Sicilie. Begonnen aan de westkust van het eiland, zo via het zuiden, oosten en noorden van het eiland weer terug. Dit alles in twee weken tijd ,waarbij je een uniek beeld krijgt van het gehele eiland. Van de Marsalawijn in Marsala, tot de Turkse trappen nabij Realmonte, de vallei der tempels bij Agrigento, tot zeker ook het duiken in de zee bij San Vito La Capo, het was een geweldige ervaring. Uiteraard mag de beklimming van de Etna niet ontbreken, een geweldig gevoel en uitzicht zo hoog op het eiland. Het is een heel ander Italie dan bijvoorbeeld Noord-Italie, maar zeer zeker de moeite waard eens gezien te hebben!

  • Lize S op 05-01-2017

    “Het echte Italië!”

    Heerlijke tijd gehad op Sicilië. Thuisbasis was het hotel Monte Tauro in het historische Taormina. Gelegen aan de rand van het centrum met prachtig uitzicht over de baai en de rokende Etna. Veel winkels en restaurants op loopafstand. Evanals als Grieks ampitheater en het mooie stadspark. We hebben zowel georganiseerd tripjes gemaakt als ook een auto gehuurd om er op uit te gaan. Verkeer is chaotisch maar de weggebruikers zijn heel tolerant!
    Onze excursuetips; Taormina, Castelmola, Isola Bella, Etna, Siracusa, Noto, eilanden Panarea en Stromboli.
    Onze restauranttips; Trattoria Il Baccanale, Le Naumachie en Il Giardino (ziet er eenvoudig uit, maar het eten is heerlijk ) en vergeet zéker niet om te genieten van een coupe granite bij de Bam Bar.
    Ook een paar minpuntjes; Taormina ligt op een berghelling, veel trapjes en niet direct toegang tot het strand (neem hiervoor de kabelbaan of het Openbaar Vervoer. Vermijd de periode rond 15 augustus ivm feestdag, het is dan veel te druk.
    Conclusie: Doen!

Sicilië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Sicilië vakantie aanbieders

Deel jouw Sicilië reiservaring en tips!

Ben jij in Sicilië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief