• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Sicilië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

34 Sicilië reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

41%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Jolanda VA op 09-05-2021

  “Sicilië tips Favara”

  Wat ook echt een aanrader is op sicilië is de plaats Favara http://www.farmculturalpark.com mooie kunstwerken op de muren. En daarna gelijk een excusie inplannen met Annalisa Pompeo zie instagram http://www.instagram.com/gosicily_cook_eat_explore/ Wij hebben een dagtour gedaan met haar, echt super.

 • Leonie de Groot op 21-01-2021

  “Prachtig eiland!”

  Zowel de steden als de natuur zijn prachtig in Sicilie. Het drukke Palermo, met de rijke geschiedenis, mooie gebouwen en heerlijk eten. In deze stad kun je als foodie echt volop genieten. Ga ook zeker naar Trapani, vanuit daar kun je naar het prachtige Favignana (huur vooral een fiets!) en naar het Middeleeuwse, bijna on-Italiaanse Erice. Beiden echt de moeite waard.
  Vanuit de mooie stad Catania kun je heel veel kanten op. Beklim de Etna, ga een dag naar Taormina of Syracuse (beiden de moeite waard) of geniet op het zandstrand of een van de vele lido's langs de kust van Sicilie.

 • Brigitte Maene op 27-01-2020

  “Favignana Sicilië”

  Al vele jaren Sicilië bezocht, maar wat zeker de moeite is de Egadische eilanden. Namelijk Favignana met de geschiedenis van de matanza, Levanzo en het mooie Marettimo waar je eventjes terug in de tijd gaat. Ook Ustica is een bezoekje waard en als je eventjes echt weg wil is Alicudi een aanrader, te combineren met de Stromboli de Eolische eilanden.

 • J. op 16-05-2019

  “Sicilië”

  Sicilië is een perfect eiland voor een kleine roadtrip. De route langs de kust van Catania naar Palermo is super mooi! Een auto huren op Sicilië is goed te doen en de wegen zijn goed begaanbaar, alleen in de steden kan het erg druk zijn op de weg. Wij hebben tijdens onze vakantie ook de Etna beklommen en dat was een hele gave ervaring! Lopend is het goed te doen maar je kan er ook voor kiezen om met een jeep omhoog te gaan.

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Heet, maar mooiste streek in Italië”

  Sicilië is prachtig. Let op: in de zomer is het gruwelijk heet. Syracuse en Agrigento bezoek je voor de oude Griekse en Romeinse ruïnes, prachtig bewaard gebleven. In Palermo vond ik vooral het kapucijner klooster heel gaaf om te zien. In de kelder van dit klooster staan en liggen honderden gemummificeerde, gedroogde monniken lijken tentoongesteld. Luguber, maar indrukwekkend.
  Ga ook zeker de Etna op. Let wel: zelfs in de zomer kan het bewolkt zijn, en dus weinig van het uitzicht overlaten. Als je helemaal naar de bovenste krater wilt gaan, moet je met een tour mee, helaas.
  Ga ook naar Taormina en haar prachtige theater, met uitzicht op de beroemde vulkaan.

 • Rianne op 01-05-2019

  “Zoutvlaktes bij Marsala”

  Roze water, omdat er zout gewonnen wordt uit zeewater. Leuk om een middagje naar toe te gaan. Je ziet molens en de zoutvlaktes én je kan er tussendoor lopen. Een stukje Italië dat ik nog niet eerder had gezien.

 • Joke Vos op 18-04-2019

  “Super mooi eiland”

  Wij waren maar 5 dagen op Sicilië , dat is eigenlijk te weinig. We hadden een hotel in Palermo vlak bij de grote markt. Wat een bezienswaardigheid is dat! Wel opletten dat je niet opgelicht of bestolen wordt. We zijn ook een dag met de bus naar Catania geweest. Mooie rit over het eiland en mooie stad met op de achtergrond de Etna. Helaas geen tijd om daar naar toe te gaan

 • dinuccia op 13-04-2019

  “Siracusa”

  Ortigia, het oude centrum van Siracusa, hier kun je heerlijk rond struinen door de smalle straatjes met kleien balkons aan de gevels.
  Er is ook een prachtig plein "Piazza Duomo" waar je ook de kathedraal van Siracusa kunt vinden.
  Waar de oude zuilen uit de tijd van de tempel van Athene nog overeind staan.
  Verder kun je ook opgravingen bezoeken in het archeologisch park.
  en natuurlijk kun je hier in een van de vele barretjes genieten van een espressomet een canolli ( natuurlijk staand aan de bar)

 • . op 09-04-2019

  “Enorm veelzijdig”

  Sicilie is zo'n mooie bestemming voor als je er eens lekker één of twee weken tussenuit wil en een veelzijdige vakantie in Europa wil beleven. Je kan de vulkaan de Etna op, met een boottour rond de actieve Stromboli varen die lava spuwt, snorkelen in de kraakheldere zeeën en de mooie geschiedenis van Italie bewonderen, bijvoorbeeld in Taormina of Syracuse. Het is allemaal even mooi!

 • Jelle op 09-04-2019

  “Nooit meer weg willen”

  De planning was om 2 weken te blijven en dan de overige 2 weken rustig terug door Italie. Maar we zijn de volle 4 weken gebleven, wat een heerlijk eiland. Waarom, we hebben werkelijk geen idee. Het is niet 1 specifiek ding. Uiteraard: het eten is er super lekker (fan van de italiaanse keuken). Vooral aan de kust. De mensen: de mensen op sicilie lijken nog gastvrijer en aardiger te zijn dan in de rest van Italie. De Etna is natuurlijk een pluspunt. Maar uiteindelijk is het gewoon Sicilie als geheel. Geniet, neem de tijd en laat het over je heen komen. Dan heb je de beste tijd.

Sicilië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Sicilië vakantie aanbieders

Deel jouw Sicilië reiservaring en tips!

Ben jij in Sicilië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief