• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Toscane ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

28 Toscane reiservaringen en tips

Geweldig

71%

Tof

21%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel
    op 13-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Zoveel te zien!”

    Over het algemeen vond ik de vakantie in Toscane echt top. Allereerst hebben we prachtige foto's gemaakt en verschillende historische steden. Qua beoordelingen heb ik veel vier sterren gegeven, maar alles bij elkaar zijn er schitterende plekjes om nog eens terug te komen. Lucca en Siena waren voor bij de verrassingen, omdat ik nog niet heel veel wist over deze twee stadjes. De sfeer in Italië, in combinatie met het heerlijke eten en drinken blijft een feest. Ik ben heel benieuwd wat Toscane nog meer heeft te bieden, want er zijn ook nog genoeg minder toeristische plekken te ontdekken in Toscane.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    Roy op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Schitterende streek!”

    Toscane is niet voor niets een geliefde bestemming voor ons Nederlanders. De historie knalt je tegemoet, de keuken is voortreffelijke en de landschappen zijn onovertroffen. Als je een beetje zoekt, vind je hele fijne agriturismo's, vaak met hun eigen wijn.

    Een auto heb je nodig, maar je kunt dan echt heel veel leuke dagtripjes maken. Natuurlijk Pisa, Lucca, Florence en Siena, maar er zijn ook leuke kleine dorpjes die zich lenen voor een goede lunch of een korte wandeling.

    Enige nadeel; Toscane is natuurlijk niet echt een onontdekte bestemming. Het is hier nooit heel rustig, maar dat is zeker niet storend. De gastvrijheid leidt er in ieder geval niet onder!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ana-Maria Elena Koster
    Ana-Maria Elena Koster op 06-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Het platteland van Toscane”

    Naast Florence, Siena en Pisa, hebben we ook een stukje platteland van Toscane gezien. We waren 2 volle dagen op Elba eiland maar dat was veel te weinig. Het blijft uitdagend met parkeren op het eiland maar wel mooie stranden. Als je de kabelbaan wil naar Monte Capanne pakken moet je heel vroeg zijn om een parkeerplek te vinden. Wij konden daadwerkelijk niet parkeren. Houd er rekening mee met de lunch pauze bij de kabelbaan. Pitigliano en Sorano waren de meest bijzondere plekken die we gezien hebben en helemaal niet druk. De thermale baden van Saturnia waren een mooie afsluiting van de dag en dat was gratis. Een prachtige stuk platteland is te vinden bij La Foce en San Quirico d'Orcia. Ga gewoon lekker rijden tussen die kleine dorpjes. Montecatini Alto was een rustig dorpje waar je kunt met een oude funicular gaan. In Borgo a Mozzano is Ponte di Maddalena een prachtig tussenstop onderweg naar Barga. San Gimignano is ook een mooi turistisch dorpje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    Bart op 02-11-2017
    26 landen bezocht • 39 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Heerlijk Italiaans vertoeven”

    Hoeveel ze daar enkel zoutloos brood hebben en dat toch flink wennen is (eigenlijk is het gewoon niet te eten) is het een hele mooie streek en biedt het veel vertier voor jong en oud. Leuk om als rondreis door Italië te doen, maar ook zeker leuk om er een week of twee te verblijven daar er in deze streek zelf al genoeg dagtochtjes te ondernemen zijn!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hanneke Driessen
    Hanneke Driessen op 30-10-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Toscane is leuk!!!!”

    Super mooi stukje italie.
    Vanaf ons onderkomen o.a. Pisa, Siena, Florence en Lucca bezocht.
    En verder veel rondgereden door de mooie natuur. Op deze manier kwam je vanzelf andere leuke, kleine dorpjes tegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alessandra
    Alessandra op 28-10-2017
    28 landen bezocht • 17 reviews • 7 waarderingen
    3

    “2 weken bijkomen in Forte dei Marmi”

    Net buiten Lucca, bevindt zich Forte dei Marmi, een klein kustplaatsje met veel strandtenten. Naast op het strand liggen, is hier niet veel te doen, dus verveling kan snel toeslaan als je een actieve persoonlijkheid hebt. Gelukkig zijn Pisa, Florence en Lucca, niet al te ver weg en dus mooie dagtrips om erbij te doen. Het eten is heerlijk en er zijn genoeg kleine dorpjes om door te dwalen. Het kan in de zomer echt warm worden, dus zorg ervoor dat je je genoeg insmeert en genoeg water drinkt.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Lamber
    Anne Lamber op 26-10-2017
    25 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Toscane in de lente ”

    Wij zijn in de meivakantie naar Toscane gegaan omdat we de zomerhitte wilde vermijden. Maar uiteraard was het in 20 jaar niet zo warm geweest als toen wij er waren. Dat mocht de pret niet drukken. We hebben met de camper een tijd op een prachtige camping gestaan met zwembad in een hele mooie omgeving. Op een andere camping hadden we een prachtig uitzicht over de stad Siena, ik denk dat dat een van de mooie plekjes is waar ik ooit geweest ben.
    Voor de liefhebbers van Italiaans eten en wijn is dit een waar paradijs. De omgeving is verder zó mooi. Het typisch Italiaanse landschap met pijnbomen is gewoon echt fantastisch. Pisa was natuurlijk ook een niet te missen stad. Waar het echter wel HEEL toeristisch is met veel verkopers die hun troep aan je proberen te slijten. Als je daar immuun voor bent is dat natuurlijk verder geen probleem. Ik wil zeker nog een keer terug naar Toscane, wellicht dat ik later met mijn kinderen dezelfde reis maak als mijn ouders met mij gemaakt hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 25-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Toscane, mijn favoriete streek in Italie”

    Toscane, een prachtige streek in Italie! Hoewel ik het binnenland vele malen mooier vind dan de kust van Toscane. Het prachtige heuvellandschap in de buurt van Pienza en Montepulciano is echt adembenemend. Zelfs de autorit er naar toe is een feestje! Mooi om alle hooggelegen dorpjes te bezoeken, zoals Volterra. Zit je in het noorden van Toscane en ben je een wijnliefhebber, ga dan eens een dag naar de Fattoria la Vialla in Castiglion Fibocchi. Je kan kiezen voor een (gratis) rondleiding over het landgoed zodat je kan zien waar de wijn gemaakt wordt, de koekjes, en de pasta's. Echt een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia Bronk-Boonstra
    Nadia Bronk-Boonstra op 22-10-2017
    15 landen bezocht • 27 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Erg mooie streek”

    Eigenlijk zijn we alleen nog maar in het zuiden van Toscane geweest, maar het noorden staat zeker nog op de planning. Erg mooi is een autorit door Val d'Orcia. Ook in de zomer, als alles geel is. Prachtig glooiend landschap met hier en daar een hooibaal. Iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond waren de natural jacuzzi in Saturnia. Deze waren echt prachtig! Heerlijk warm water, ook als het 40 graden is, is het lekker uit te houden. Ook Florence is echt een bezoek waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sconosciuta
    Sconosciuta op 20-10-2017
    21 landen bezocht • 28 reviews • 35 waarderingen
    5

    “daar waar 'la vita bella' is!”

    Een enorm verschil of je aan de kust zit of in het binnenland. Persoonlijk vind ik het binnenland vele malen mooier. Vooral het Chianti gebied waar je de typische Toscaanse landschappen ziet. Lieflijk is Raddha in Chianti. Het grote imposante Florence met de prachtige Duomo, maar ook de wat kleinere steden als Pisa met het Piazza dei Miracoli, Sienna , Lucca, San Gimignano. In één woord fantastisch.

    Samen met Sardinië en Puglia vormt Toscane mijn Italiaanse top 3.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Toscane reiservaring en tips!

Ben jij in Toscane geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief