• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Toscane ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

28 Toscane reiservaringen en tips

Geweldig

71%

Tof

21%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ferry Pariury
    Ferry Pariury op 07-04-2017
    28 landen bezocht • 14 reviews • 16 waarderingen
    4

    “Toscane, landschap is een schilderij”

    2010 - Als je vanuit Nederland met de auto reist, richting Rome dan kom je Toscane tegen. Je kunt er bijna niet doorheen. Een provincie met een prachtig glooiend landschap, met z'n ranke typische Italiaanse coniferen. Die fier overeind staan en meewiegen met een bries die zo nu en dan komt en gaat. Je rijdt over ongeasfalteerde wegen die een rustgevende klank geven als je er over heen rijdt en je ramen open doet. Stop nu en dan om even te picknicken, of om van het uitzicht te genieten.

    Maar Toscane biedt meer, zoals Pisa, Forence, San Gimignano. Deze steden zijn aantal voorbeelden om te bezoeken. Pisa staat natuurlijk bekend om Piazza dei Miracoli, met z'n scheve toren. Wil je in de toren, boek dan ruim van te voren een ticket. Ze mogen maar per dag aantal toeristen toelaten vanwege de scheve stand. Florence is van een ander kaliber. Drukker en chaotischer, musea en beroemde Ponte Vecchio. San Gimignano ook wel de Manhattan van Italie genoemd. Van verre lijkt het alsof het wolkenkrabbers zijn, maar niets is minder waar. Het zijn oude graantorens die uit de stad doemen. Probeer naast deze drie beroemde steden ook eens Anghiari, Barga en Volterra. Dorpen die minder bekend zijn, maar zeker een bezoek ward zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wildri Dalsem
    Wildri Dalsem op 13-01-2017
    1 review • 1 waardering
    5

    “Vakantie!”

    Historie komt je tegemoet in Toscane met bijvoorbeeld de mooie steden als Rome, Florence of Venetië. Maar ook plaatsen zoals Montecatini, Lucca, San Gimignano, Siena en Pisa zijn een bezoek waard. Een unieke ervaring is het om één van de beroemdste bouwwerken van de wereld te beklimmen, de toren van Pisa! In Toscane geniet ik van de cultuur, de architectuur en de natuur. Adembenemend is de reis er naar toe. Elke vakantie is en blijft onvergetelijk. Het maakt niet uit of ik nou met de auto, de bus of het vliegtuig ga. Toscane blijft me verrassen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kevin van Kempen
    Kevin van Kempen op 12-01-2017
    2 reviews • 1 waardering
    4

    “Rondreis Toscane/Umbrie aanrader voor cultuur/ en wijnliefhebbers”

    In de zomer van 2015 hebben wij een rondreis door de Toscane gedaan. we zijn begonnen in Pisa, en zo via Florence, Orvieto, Sienna, San Gimignano, weer terug naar Pisa. Het was een ongelooflijke ervaring met zoveel moois van Italie, de landschappen, de menu's, de mensen, de cultuur, de wijn. De Toscane heeft voor ons wederom de bevestiging gegeven waarom wij zo gek zijn op Italie. Als je in d ebuurt van het zuiden van Toscane of in Umbrie bent, is Civita di Bagnoregio zeker niet over te slaan. Deze stad wordt ook wel de stervende stad genoemd, omdat het steen eromheen steeds verder afbreekt. Zeer apart om te zien en zeker niet over te slaan als je er in de buurt bent.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesbeth Tol
    Liesbeth Tol op 08-01-2017
    2 reviews • 1 waardering
    5

    “Arezzo prachtige tussenstop”

    Ben je op weg naar de Adriatische kust of op rondreis door Toscane, bezoek dan ook eens de prachte stad Arezzo. Deze stad wordt vaak niet genoemd als de Toscaanse higlights ter sprake komen. Volledig onterecht. Het schitterende oude centrum is zeker een bezoek waard. Lekker door de hellende straatjes struinen en even bijkomen op het imposante Piazza Grande. Je zou er wel willen blijven zitten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Renée Krommedijk
    Renée Krommedijk op 06-01-2017
    22 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Heerlijk cruisen”

    Met de cabriolet lekker rondrijden hier. Heel veel wijn en olijfolie proeverijen gedaan. Iedereen was even vriendelijk en wilde graag uitleggen over hun producten. Het was lekker warm en de uitzichten waren prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel José Boon
    José Boon op 07-12-2016
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Marina di Alberese”

    Vlakbij de plaats Grosseto ligt een natuurpark aan de kust: parco regionale della Maremma.
    Het strand van dit park marina di Alberese is zo authentiek en prachtig dat je er stil van wordt. Een strand zonder gebouwen op de achtergrond... Gewoon natuur!! Wonderschoon!! Op het strand zelf ligt veel aangespoeld hout waarmee bezoekers hutjes maken. Bij aankomst met je gezicht richting ze en dan naar links een stukje lopen is een aanrader. Loop iets verder door en het wordt ook steeds rustiger en mooier.
    In het park kan je ook een mooie wandelroute doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gerry Doest
    Gerry Doest op 23-09-2016
    2 reviews • 0 waarderingen
    5

    “mooi gebied ”

    Een erge mooie vakantie gehad. Naar Siena, Lucca, Florence, Pisa Volterra geweest en nog veel meer leuke plaatsjes. Het eten is daar erg lekker. Een gebied om meerdere keren heen te gaan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monic van Puijenbroek
    Monic van Puijenbroek op 22-09-2016
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Verborgen parel midden in Toscane”

    Toscane heeft zo veel te bieden, dat verveelt nooit. Zelfs in de kleinste onbekende stadjes vind je altijd wel een mooi pleintje of een schilderachtig uitzicht over een vallei met cipressen, olijfbomen en terrakleurige daken. In Podere La Cassetta in Montaione ervaar je het pure Toscane. Strategisch gelegen op bereikbare afstand van toeristische trekpleisters als Florence, San Gimignano en Volterra maar toch lekker rustig midden in de Toscaanse natuur. Een authentieke agriturismo met overal een geweldig uitzicht, heerlijke geuren van planten en bloemen en een mooi zwembad gelegen aan de rand van een vallei met olijfbomen. Een paradijs midden in Toscane waar je kunt relaxen en (helaas maar) eens per week kunt genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd gecombineerd met zelfgeproduceerde wijnen van het domein. Kleinschalig maar met veel ruimte, schoon, uitstekende voorzieningen, prima bedden, veel privacy. Wel even zoeken naar het juiste adres maar daarna wil je hier nooit meer weg!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Toscane reiservaring en tips!

Ben jij in Toscane geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief