Toscane ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Toscane reiservaringen en tips

Geweldig

70%

Tof

22%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Esmee
    op 03-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Super vakantiebestemming!”

    In totaal ben ik 3 keer in Toscane geweest, en alle 3 de keren heb ik het er super naar mijn zin gehad. Ik verbleef op een vakantiepark 5km van Pisa vandaan, dus de meeste bezienswaardigheden waren vrij dichtbij. De volgende plekken moet je niet missen in Toscane en omgeving: Siena, Pisa, Lucca, San Gimignano, Florence, Livorno, Cinque Terre!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Prachtige streek”

    Toscane is één van de mooiste streken van Italië. Pisa is wat overvol met toeristen en verkopers, net als Siena overigens, maar laat dat je niet ervan weerhouden om een bezoek aan beiden te brengen. Verborgen topper was voor mij Volterra, een rustigere, maar zeker net zo mooie plaats. Het enige wat ik nog mis is waarschijnlijk het hoogtepunt: Firenze. Toscane is een mogelijk perfecte steden/roadtrip voor een aantal dagen, met trekpleisters allen binnen een steenworp afstand van elkaar. Ook het platteland waar je dan doorheen rijdt, is prachtig, met de wijngaarden en heuvels.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel K
    op 30-04-2019
    13 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Favoriet”

    Toscane is een prachtige streek met veel leuke steden. Twee weken op camping Norcenni Girasole doorgebracht en ons geen moment verveeld. Aanrader op de camping is de wijnwinkel met wijnproeverij, hier wordt veel moeite gedaan om je van een lekkere wijn en hapjes te voorzien. Verder is Florence erg leuk en Pisa (als je hier nog nooit geweest bent). De wijnen uit de streek (Chianti) zijn heel goed! Een uitstapje naar een wijngaard is dan ook een must.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 21-04-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Heel erg mooie streek”

    Ik heb genoten van mijn tijd in Toscane, denk aan mooie lange avondwandelingen. Of het mooie Florence, waar elke avond wel iets anders te beleven valt. Het is een zeer drukke stad wat soms leuk is, maar soms ook minder leuk.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob Arnoldus
    op 14-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Toscane ”

    Toscane is een heerlijk gebied gelegen ongeveer te midden van Italie. Deze streek staat bekend om de prachtige heuvels waarin veel druiven worden verbouwd om de wijn van te maken. Wanneer je een wijnliefhebber bent en je bent in Toscane is het zeker de moeite waard om verschillende wijn uit de streek te proeven. Dit kan bijna overal, wanneer je respectvol en laat merken dat je het geweldig vind willen de locals je ook in huis laten proeven van de heerlijke combinaties van wijn en eten. Dit moet je NOOIT afslaan, dit is namelijk zeer onbeleefd en het is de kans van je leven. Toscane is mijn favoriet in Italie qua natuur/landschap en gastvrijheid.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marinus
    op 20-01-2019
    16 landen bezocht • 3 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Natuur, eten en gastvrijheid”

    14-07-2018 - 21-07-2018

    Op een half uur van Florence (wel zeer drukke stad) op een berg gezeten, Borgo San Lorenzo. Een werkelijk prachtige omgeving, zeer gastvrij, fantastische keuken (pure smaken van verse groente). Heerlijk aan het meer (lago di Bilancino) bij café Bahia, het prachtige en rustige Prato en het wijngebied Greve in Chianti.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Boaz
    op 29-11-2017
    59 landen bezocht • 40 reviews • 60 waarderingen
    5

    “10 dagen lopen door het echte Toscane”

    Er is een fantastische wandelroute van 10 dagen vanaf Buenconvento tot Lago die Bolsena. Over kleine weggetjes door gouden velden, maar ook door bossen, over bergen, langs natuurlijke warmwaterbronnen (Banos) tot prachtige plaatsjes met heerlijke wijn (Montepulciano). Neem een tent mee, wat kookgerei en wandel!

    Oja, nog wel dit: doe dit NIET hartje zomer....

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel iris
    op 28-11-2017
    17 landen bezocht • 14 reviews • 4 waarderingen
    4

    “hele mooie streek”

    Veel op vakantie geweest in Toscane en toch zie je elke keer weer iets nieuws; het verveeld nooit. Toscane is een prachtige streek met veel mooie natuur (alleen al om erdoorheen te reizen) en steden zoals Florence, Pisa en Volterra die je toch even gezien moet hebben. Vooral Florence is ontzettend mooi! De kust is niet altijd even geweldig maar als je in de buurt zit is het opgespoten strand van Vada een aanrader! Heel mooi wit strand door zoutwinning en een goede gelegenheid tot zwemmen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 43 waarderingen
    5

    “Droomregio”

    Met recht en reden een van de drukst bezochte provincies van Italië. Mooie steden en dorpen zijn natuurlijk Firenze, Lucca, Pisa, San Gimignano en Volterra. Boek hier altijd een kamer met ontbijt want je kunt er zo lekker eten (en koffie drinken)... Wel altijd oppassen waar je in mag rijden en waar niet (i.v.m. ZTL, zona trafico limitado) om boetes te vermijden.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 13-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Zoveel te zien!”

    Over het algemeen vond ik de vakantie in Toscane echt top. Allereerst hebben we prachtige foto's gemaakt en verschillende historische steden. Qua beoordelingen heb ik veel vier sterren gegeven, maar alles bij elkaar zijn er schitterende plekjes om nog eens terug te komen. Lucca en Siena waren voor bij de verrassingen, omdat ik nog niet heel veel wist over deze twee stadjes. De sfeer in Italië, in combinatie met het heerlijke eten en drinken blijft een feest. Ik ben heel benieuwd wat Toscane nog meer heeft te bieden, want er zijn ook nog genoeg minder toeristische plekken te ontdekken in Toscane.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Toscane reiservaring en tips!

Ben jij in Toscane geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?