• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Pisa ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

38 Pisa reiservaringen en tips

Geweldig

5%

Tof

32%

Wel oké

47%

Niet zo

13%

Vreselijk

3%

  • Jaco Verheul op 31-07-2020

    “Afgevinkt”

    We zijn er geweest en hij kan van de bucketlist. Heel veel meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. We hadden het geluk dat het als gevolg van het coronageleuter erg rustig was. Dat maakte het nog enigszins te doen. Als je er over de koppen had kunnen lopen waren we weer weggegaan. De Dom is van buiten imposanter dan van binnen. We voelden ook niet de behoefte om voor 18 euro pp de toren te beklimmen. Nog een ijsje gescoord en binnen anderhalf uur weer op de terugweg.

  • Esmee op 03-08-2019

    “Overrated maar moet je gezien hebben”

    Hoewel Pisa behoorlijk overrated is, vind ik wel dat je Pisa een keer gezien moet hebben. De toren is natuurlijk een typisch symbool van Italië en ziet er mooi uit. Verder is de toren niet super speciaal. Het is er echt super toeristisch, je bent er nooit alleen. Het is leuk om een keer te gaan shoppen in de stad van Pisa. Onderweg hier naartoe kom je langs een mooi stadspark, dat zeker de moeite waard is om eens een kijkje in te gaan nemen. Rondom de toren word je onderhand doodgegooid met souvenirs en marktkraampjes. Probeer wat van de prijs van souvenirs af te doen, want de souvenirs zijn niet veel waard.

  • Mark Janssen op 11-05-2019

    “Toren van Pisa ”

    De toren van Pisa is natuurlijk het typische beeld waarom iedereen hierheen gaat. Toren van Pisa zelf is leuk om even te zien, maar super super toeristisch. Overal toeristenwinkeltjes op het plein en iedereen gaat hier natuurlijk op de foto. Een aantal leuke pleintjes in Pisa waar je lekker een Pironi (Italiaans biertje) kan drinken. De snelwegen hier omheen zijn de snelwegen heel druk.

  • Joyce op 10-05-2019

    “Superleuk”

    Ik ben met de trein op reis in Italië en zou van Cinque terre naar Bologna, langs Pisa komen, dus waarom niet een dagje rondkijken daar. Meerdere mensen maakten de opmerking dat daar naast dé toren, niet zoveel te beleven is.
    Ik kwam vandaag om 13.15 uur op station Central aan en was al lopend binnen 15 minuten op Piazza del Duomo, het plein van de scheve toren, de kathedraal, de doopkerk en een groots museum. En wat is het mooi! Ik vond het direct leuker dan verwacht, grootser en vooral ook echt mooi.
    Na minstens een uur rondgekeken te hebben, heb ik in het tegenoverliggende museum een gratis toegangskaartje gehaald voor de kathedraal (je krijgt een tijd toegewezen, in dit geval voor over 5 kwartier). In die tussentijd heb ik wat winkeltjes en vooral souvenierskraampjes bekeken, geluncht op een terrasje en door leuke straatjes gewandeld.
    De kathedraal is van binnen prachtig gedecoreerd met beelden, bogen, zuilen, schilderijen, plafondschilderingen en kruizen. Indrukwekkend.
    Ik ben even twee uurtjes gaan rusten in mijn hotel en daarna toch nog een keer naar het plein gegaan. Ik heb morgenochtend nog een paar uur voordat ik weer richting station ga, dus ik ga zeker nog even kort op ontdekkingstocht. Er staat nog (een deel van) een stadsmuur waar je overheen kan wandelen (entree 3 euro), dus dat wil ik nog gaan doen. Ik heb er nu al zin in.

    Misschien is het geen stad als Florence of Rome waar je je een week kunt vermaken, maar voor een dag (of twee) is het meer dan leuk.

    Tip: Ik verblijf in hotel Il Giardino en dit ligt op één minuut lopen van Piazza del Duomo! Mijn éénpersoonskamer is niet groot en het is basic en ook niet erg modern, maar prima in orde. Het is schoon, het matras ligt goed en alles wat ik nodig heb is aanwezig en de locatie is natuurlijk geweldig.

  • Kay Roedelof op 09-05-2019

    “Leuk stadje!”

    Uiteraard draait in Pisa alles om de toren van Pisa. Dat is, hoe dichter je erbij komt, hoe beter te merken.
    De rest van het centrum is op zich nog redelijk 'local'.
    Heerlijke pizza op in een klein steegje, met wat typische Italiaanse hapjes.
    In Pisa is echt nog wel het echte Italië te vinden, al is de stad niet zo mooi als de andere Toscaanse steden.

  • Ilse Bouwknegt op 08-05-2019

    “De toren van Pisa ”

    De toren van Pisa is natuurlijk een must om gezien te hebben. Wel is het zo extreem toeristisch dat je snel een foto wil maken en door wilt gaan. Verder was er in de omgeving niet heel veel te zien en zijn wij ook redelijk snel weer door gereisd. Ik zou er ook niet weer heen gaan, maar ben wel zeker blij dat we het gezien hebben.

  • Marthe Joosten op 02-05-2019

    “Aardig, en aardig druk”

    Pisa bezoek je eigenlijk maar voor één reden. Het zal je weinig verbazen dat dit toch echt die scheve toren is. De nabijgelegen kerk is best aardig, maar de drukte aan drommen toeristen en verkopers van zonnebrillen en horloges, doet wel wat af aan de romantiek van het aardig pleintje.
    Leuk als tussenstop voor een doorreis, maar verwacht er zeker niet te veel van.

  • Sebastiaan Berswerda op 28-04-2019

    “Halve dag is genoeg!”

    Er zijn goedkope vluchten naar Pisa en daarom is het vrij eenvoudig de toren van Pisa van je bucketlist af te strepen. Houd er echter rekening mee dat er behalve de toren - waar je met honderden toeristen bent - écht weinig te doen is, behalve dan een lekkere panini lunch wellicht. Eigenlijk zou een halve dag dus wel genoeg zijn voor Pisa.
    Wel praktisch: het vliegveld ligt al heel dicht bij het centrum en er zijn goede treinverbindingen naar omliggende steden.

  • Laura Oude Vrielink op 26-04-2019

    “Leuk om te zien maar niet heel spannend”

    De toren van Pisa moet je eigenlijk wel een keer gezien hebben. Het is een mooi plein waar het op staat, het is leuk om alle mensen te zien die de toren omhoog of omduwen. Verder is Pisa wel een leuk stadje om doorheen te lopen en even lekker Italiaans te eten. Maar buiten dit veld met de toren is er eigenlijk niet gek veel in Pisa.

  • K op 26-04-2019

    “Leuk maar overgewaardeerd”

    Pisa is een bucketlist dingetje. Het is leuk om de toren van Pisa een keer gezien te hebben maar daardoor is het ook ontzettend druk en toeristisch. Zelf vind ik het leuker om naar bijvoorbeeld Siena te gaan, veel sfeervoller en een stuk minder massa toerisme.

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Pisa reiservaring en tips!

Ben jij in Pisa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief