27 Vakantiedagen

Reizen binnen Japan – openbaar vervoer & transport

Japan beschikt over een heel goede infrastructuur. De wegen zijn van heel goede kwaliteit en het is gemakkelijk om van A naar B te komen. Het openbaar vervoer tussen steden en toeristische plaatsen bestaat voornamelijk uit vliegtuigen, bussen, treinen en boten.

Bussen

Tussen steden en toeristische plaatsen kan er gebruik worden gemaakt van comfortabele toeristische touringcars uitgerust met airconditioning. De meeste lange afstanden kunnen alleen bereisd worden met een nachtbus die vertrekt tussen 16:00 uur en 10:00 uur. Het is echter niet altijd het meest voordelig om met de bus te reizen.

Vliegen

Japan is een groot en uitgestrekt land. Het is daarom slim om een binnenlandse vlucht te nemen. Bijna alle grote steden hebben een luchthaven en de meeste toeristische plekken hebben ook een vliegveld in de buurt. Vliegen is een van de goedkoopste manieren van transport in Japan. Helemaal in verhouding met de lange afstandsbussen die soms behoorlijk prijzig kunnen zijn.

Treinen

Met de trein kom je in Japan overal, zelfs in de kleine dorpjes en steden. Het Japanse treinverkeer is erg snel, vooral sinds de komst van de hoge snelheidslijn (Hokuriku Shinkansen Line). Een goedkope manier om door Japan te reizen is met de Japan Rail Pass. Met deze pas kun je onbeperkt reizen met de trein door Japan.

Auto & motor

De wegen zijn van zeer goede kwaliteit in Japan en de Japanners zijn goede automobilisten. Een auto of motor huren in Japan is daarom een erg goede en veilige keuze. Met een eigen vervoersmiddel heb je alle vrijheid en kun je komen waar je wilt. Vooral op Hokkaido en Okinawa wordt een auto of motor huren aangeraden.

Boten

Japan is een land dat uit eilanden staat, dus het is goed mogelijk om lange afstanden per boot te bereizen. Boottochten zijn goedkoop en een originele manier om het land te ontdekken.

Fietsen

Japan is een land waar goed gefietst kan worden. Zelfs de locals in Japan gebruiken de fiets om van hot naar her te gaan. Onder toeristen is fietsen in het land ook erg populair. Zowel Japanse als buitenlandse toeristen maken gebruik van de fiets. Het hele land biedt fietsmogelijkheden aan. Zelfs in de Japanse alpen en op Hokkaido is het mogelijk om een fiets te huren. Een fiets huur je voor ongeveer €10 per dag. Je kunt ook een fiets kopen in Japan. Tweedehands fietsen heb je al voor €40 en tweedehands mountainbikes kun je aanschaffen voor €100. Je kunt de fiets ook meenemen in de treinen en bussen in Japan. Je hebt dan wel een extra kaartje nodig voor je fiets.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen steden en in dorpen gaat via bussen, treinen, taxi’s of eigen vervoersmiddelen zoals een fiets, motor of auto.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Japan specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Meer Japan reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Groepsrondreis Japan.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Japan 'on a budget'.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurreis Japan.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Reisplan op maat.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Japan

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Japan rondreizen
Vanaf €107 incl. vliegticket

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456