27 Vakantiedagen

Beste reistijd Jordanië

Jordanië is het hele jaar goed te bezoeken als je goed tegen hitte kunt. In de zomermaanden, tijdens de shamal, regent het vrijwel niet waardoor de gevoelstemperatuur kan oplopen tot 45 graden Celsius. De beste reistijd is van maart t/m mei en van oktober t/m november: in deze maanden is het ongeveer 25 graden Celsius.

Hoogseizoen (maart-mei)

  • In deze periode is de temperatuur erg aangenaam in Jordanië. Overdag is het leefbaar warm en ’s nachts dalen de temperaturen waardoor het koeler wordt.
  • Tijdens dit seizoen komen de meeste toeristen naar Jordanië, waardoor het druk kan zijn bij bekende trekpleisters, zoals bij Petra en bij de Dode Zee.

Tussenseizoen (september-november)

  • Tussen september en november liggen de temperaturen rond de 25 graden Celsius. Het regent (vooral in september) bijna niet.
  • Dit seizoen is, vanwege de aangename temperatuur en de lage luchtvochtigheid, perfect om actieve activiteiten te ondernemen, zoals hiken of fietsen.
  • In dit seizoen wordt Jordanië veel minder bezocht door toeristen. Ideaal om alles op je gemak te bewonderen.

Laagseizoen (december-februari, juni-augustus)

  • In de winter van Jordanië schommelt de temperatuur tussen de 10 en de 15 graden Celsius. Een prima tijd om de highlights te ontdekken, maar verwacht geen zomers vakantieweer.
  • Het regent namelijk ook geregeld tijdens de wintermaanden (gemiddeld 50 mm).
  • Tijdens de zomermaanden heeft Jordanië te maken met shamal: de temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden Celsius, het regent bijna niet en de luchtvochtigheid is laag.

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Jordanië

°C 12 13 16 22 27 31 32 32 30 26 20 14
mm 62 64 44 17 4 0 0 0 0 5 28 48
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Visum >

Top 3 Jordanië specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt diverse rondreizen aan naar Jordanië, waaronder groepsreizen, singlereizen én individuele flydrives met huurauto.
Bezoek website


Riksja Jordanië

Riksja Jordanië

Bij Riksja kun je zelf je eigen Jordanië reis op maat samenstellen door een combinatie te maken van diverse bouwstenen. Ze bieden ook advies op maat en diverse familiereizen.
Bezoek website


Better Places

Djoser

Avontuurlijke reizen-specialist Djoser heeft een ruim aanbod aan groepsreizen door Jordanië, waaronder ook een speciale Jordanië wandelreis en combireizen met o.a. Israel en Egypte.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Jordanië

Sawadee
1. Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Jordanië rondreizen
Vanaf €785 incl. vliegticket

Vliegtickets Jordanië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Jordanië
V.a. 155