27 Vakantiedagen

Overnachten in Marokko – soorten accommodaties

Er zijn talloze overnachtingsmogelijkheden in Marokko variërend van budget en simpel tot luxe en bijzonder. Overnachten in de toeristische gebieden zoals de vier koningssteden is aanzienlijk prijziger dan in het binnenland of kleinere steden, maar blijft relatief betaalbaar.

Budget accommodaties (€5 – €30)

Hostels waar kamers worden gedeeld met andere reizigers komen niet veel voor in Marokko. De meest voor de hand liggende budget optie is verblijven in een basic guesthouse. Deze zijn in elke stad en groter dorp te vinden voor een prijs tussen de €10 en €20. Kamperen behoort, voornamelijk buiten de steden, tot de mogelijkheid en kan erg goedkoop zijn.

Bekijk alle budget accommodaties in Marokko.

Middenklasse accommodaties (€30 – €100)

De meeste accommodaties in Marokko behoren tot de middenklasse. In elke stad vind je redelijke guesthouses en standaard 3-sterren-hotels; in het Atlasgebergte of in de valleien zijn simpele bed & breakfasts te vinden. Een van de mooiste Marokko ervaringen echter is het slapen in een authentieke riad of dar. Een riad is meestal gelegen in de oude binnenstad (‘medina’) en bestaat uit een Marokkaans huis dat om een grote binnenplaats of binnentuin gebouwd is. Een dar is een soortgelijk huis, echter zonder binnenplaats en vaak wat kleiner. Vele riads en dars zijn (vaak door bijvoorbeeld Franse of Engelse expats) omgebouwd tot guesthouse of hotel, waar je als reiziger kunt overnachten in authentieke en traditionele stijl. Een riad vormt een oase van rust middenin de hectiek van de drukke medina: vaak zijn er fonteinen (soms zelf zwembaden), schitterende mozaïeken, diverse lees- en zitruimtes en prachtige dakterrassen met uitzicht over de stad.

Prijzen voor middenklasse accommodaties in Marokko variëren erg per regio. In de minder toeristische gebieden betaal je voor een goed middenklasse guesthouse bijvoorbeeld €40, terwijl voor een soortgelijke kamer in een riad in Marrakech of Fez ongeveer het dubbele bedrag wordt gevraagd. Toch zijn er ook in die steden nog steeds sfeervolle ‘dars’ en ‘riads’ te vinden vanaf zo’n €60 of €70 per kamer. Daar zit dan meestal een heerlijk Marokkaans ontbijt bij inbegrepen, met Beghrir (Marokkaanse gaatjespannenkoeken), platte broden, honing, geitenkaas, vers fruit en meer.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Marokko.

Luxe accommodaties (€100 >)

Marokko heeft een opvallend breed aanbod aan zijn bijzondere en luxe overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn in Marokko bijvoorbeeld vele kasbahs gelegen. Dit zijn ommuurde vestingen die in vroegere tijden zijn gebouwd ter bescherming tegen aanvallen van vijandige volkeren. Binnen de muur van een kasbah liggen tientallen tot honderden gebouwen die gebruikt worden als woningen, werkplaatsen en winkels en die gescheiden worden door nauwe straatjes. Tegenwoordig worden veel kleinere kasbahs gebruikt als luxe hotel waar je als reiziger in vaak traditionele (maar overdadige) Marokkaanse stijl kunt overnachten. Daarnaast beschikt Marokko ook over vele 5-sterren hotels die met name in de buurt van de grote steden gevestigd zijn, vaak net daarbuiten met ruime tuinen en zwembaden. Aan de kust in bijvoorbeeld Agadir liggen ook diverse luxe hotels en resorts waar je vaak voor een all-inclusive prijs een gehele week kunt verblijven. Ook luxe overnachten in de woestijn, zoals in een luxe versie van een bedoeïenentent, behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk alle luxe accommodaties in Marokko.

Hotels in Marokko zoeken

Hotels in Marokko zoeken

Boek je rondreis naar Marokko

Local Hero Travel
1. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en privérondreizen.
Bezoek website

Riksja Marokko
3. Riksja Marokko

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Marokko rondreizen
Vanaf €244 incl. vliegticket

Vliegtickets Marokko

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Marokko
V.a. 32