• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Rondreis Marokko

Een reis naar Marokko maken? Vergelijk hieronder alle actuele Marokko rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

101 Marokko rondreizen gevonden

 • Rondreis Marokko, 15 dagen

  15-daagse groepsrondreis

  Dompel je onder in de drukte en gezelligheid van oude medina's Bezoek aan de Koningssteden Fes, Rabat en Marrakech Slaap onder de sterrenhemel in de woestijnn Heerlijk relaxen aan het strand van Essaouira

  €1495

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Groepsreis Marokko Kort; Langs de koningssteden

  8-daagse groepsrondreis

  Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van Marokko. Je bezoekt de vier mooiste koningssteden van het land: oude bolwerken met kronkelende labyrinten binnen hoge muren, kleurrijke markten, moskeeën, palmentuinen en koranscholen. Ook kun je fraaie Romeinse ruïnes en het belangrijkste pelgrimsoord van Marokko bezoeken en genieten van het uitzicht op de imposante, vaak met sneeuw bedekte, bergen van de Hoge Atlas. Waan je in dit exotische land in een ‘Sprookje van 1001 Nacht’!

  €749

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Rondreis Marokko, 21 dagen

  21-daagse groepsrondreis

  Afwisselende reis langs Berberdorpjes en de Koningssteden Maak een woestijntocht in een Landrover Het ruige landschap van de Dadèskloof Ontspannen verblijf in Essaouiraa

  €1795

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Groepsreis Marokko Zuid; Van woestijn naar zee

  15-daagse groepsrondreis

  Een Marokko rondreis door het relatief onbekende zuiden van het land is een ontdekkingstocht door hooggebergte, woestijn en paradijselijk groene oases. Je bezoekt tijdens deze Marokko groepsreis traditionele markten waar Berbers samendrommen, maar gaat ook op avontuur in de middeleeuwse medina's van Marrakech en Taroudannt. In de doolhoven van deze oriëntaalse sultansteden dwaal je door kleurrijke, geurige overdekte markten. Je kunt per dromedaris een tocht maken door de zandduinen, je slaapt twee nachten in een geitenharen nomadentent en aan het eind van deze groepsreis kun je een heerlijke wandeling maken over het strand bij Essaouira.

  €1049

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Rondreis MAROKKO - 8 dagen; Ervaringen uit 1001 Nacht

  8-daagse groepsrondreis

  Geniet van heerlijke kebabs en tajineschotels, en proef de sfeer uit Aladdin. Je bent meer dan welkom in Marokko: de bevolking staat bekend om haar gastvrijheid. Uiteraard neem je tijdens deze rondreis door Marokko de tijd voor een verkenning van Marrakesh, met haar kleurrijke souks, moskeeën en paleizen. Je verkent de kasba Aït Ben-haddou, de wonderschone Todrakloof en ervaart de Sahara optimaal tussen de zandduinen van Erg Chebbi. Ontdek het mooiste van Zuid-Marokko!

  €845

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Magnifiek Marokko in 15 dagen

  15-daagse individuele rondreis

  Onze favoriete Marokko rondreis is deze fly-drive van twee weken. In de koningssteden proef je de cultuur achter kleurrijke poorten. Je snuffelt aan oude ambachten en vers bereide couscous. Je verruilt de trein voor een huurauto om in het binnenland diepe kloven, groene palmoases en uit de klei opgetrokken dorpen te ontdekken. Een kameel brengt je in de woestijn voor een nacht onder de sterren. En dan ga je ook nog lekker ontspannen in een wit vissersdorp aan de kust.

  €1040

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • 10-daagse groepsrondreis Marokko

  9-daagse groepsrondreis

  Reis met ons mee naar mystiek Marokko. Van geurige souks en smalle kronkelende straatjes tot de grootsheid van de Sahara en de ongetemde natuur in het Atlasgebergte. Laat je onderdompelen in de geuren en kleuren van de koningssteden van Marokko!

  €1225

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • 8-daagse familie groepsrondreis Fata Morgana - Marokko

  7-daagse groepsrondreis

  Na slechts vier uur vliegen bevind je je in een compleet andere wereld. De magische, roodgekleurde stad Marrakech, de ommuurde kashba's, de oude ambachten die in de souks bedreven worden, de woestijn, het Atlasgebergte en het heerlijke eten. Dat vind je allemaal in Marokko.

  €1422

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • Rondreis MAROKKO - 15 dagen; Koningssteden van Marokko

  15-daagse groepsrondreis

  Lopend door de nauwe steegjes van eeuwenoude medina’s, proef je de sfeer uit de Sprookjes van 1001 Nacht. Je zult tijdens je Marokko rondreis versteld staan van de diversiteit aan landschappen, van donkere cederbossen met Berberapen tot woestijnen met enorme zandduinen en de brede stranden van Essaouira. Vergeet niet Marokko te proeven. In de vele gezellige restaurantjes worden verrukkelijke tajineschotels, lamskebab en couscousgerechten geserveerd.

  €1345

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Achter de poortjes van de Koningssteden

  6-daagse bouwsteen

  Een mix tussen westerse stadsdelen en een oosterse wereld met majestueuze toegangspoorten, stadsmuren, oude ambachten, badhuizen en sultanpaleizen. Je zintuigen worden geprikkeld in straatjes van de medina: de zoete geur van dadels, de felle kleuren van de kruiden en de gebedsoproep vanuit de moskee. Je slaapt in stijl in knusse hotels en paleizen.

  €435

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • Rondreis MAROKKO - 22 dagen; Middeleeuwse medina's en kasbahs

  22-daagse groepsrondreis

  Marokko... zo dichtbij, maar zo exotisch. Tijdens deze rondreis door Marokko word je verrast door de prachtige paleizen, koranscholen en moskeeën in de levendige souks van de vier koningssteden Rabat, Meknès, Fès en Marrakesh. Geniet van de enorme diversiteit aan berglandschappen, woestijnen en palmoases die Marokko te bieden heeft. Onderweg ontmoet je Berbers in de kleine dorpen van het Atlasgebergte en in de groene oases aan de rand van de Sahara.

  €1679

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Koningssteden en zandduinen

  12-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze selfdrive in Marokko wisselen cultuur, ruige natuur en verrassend groene valleien elkaar af. Je bezoekt niet alleen de koningssteden Fes en Marrakech, maar ook Rabat en Meknes. Je kunt eindeloos struinen door de Marokkaanse souks en ziet het leven van alledag. Met een huurauto reis je naar het zuiden voor een woestijnrit met kameel en een overnachting onder sterren. Via groene valleien en ruig gebergte kom je uiteindelijk in Marrakech, tussen de oosterse lantaarns en pakezels.

  €820

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • Groepsrondreis Marokko Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Tijdens deze relaxte rondreis door Marokko kom je langs de mooiste hoogtepunten van het land. Marokko heeft eigenlijk alles: medinaâs in eeuwenoude Koningssteden waar je urenlang kunt ronddwalen, berglandschappen waar je prachtig kunt wandelen, of weg dromen in de rode woestijn en witte kuststeden. En dat allemaal op slechts een paar uur vliegen.

  €1299

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Marokko, even proeven!

  8-daagse individuele rondreis

  Kun je er maar een weekje tussenuit? Zelfs dan is het mogelijk om Marokko te leren kennen. Van mysterieuze medina tot valleien vol palmen en de uitgestrekte duinen van de Sahara-woestijn. Slenter in Marrakech door de overdekte souks langs gekleurde kruidentorens en verse dadels. Met de huurauto rijd je over het ruige Atlasgebergte met zijn besneeuwde toppen naar  kilometerslange groene palmoases. Als een heuse bedoeïen slof je met een kameel naar je tentenkamp voor een overnachting in de Sahara.

  €510

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • Marokko, 15 dagen

  15-daagse groepsrondreis

  Complete rondreis inclusief de koningstedenBijzondere woestijntocht door de SaharaDwalen door bazaars en oude medina’sLekker chillen direct aan het strand

  €1695

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Weekje koningssteden

  8-daagse individuele rondreis

  Deze korte cultuurreis laat je kennismaken met de vier koningssteden in Marokko. Ooit heeft een sultan deze plekken uitgeroepen als hoofdsteden en daardoor staan ze vol met majestueuze paleizen, gekleurde stadspoorten en een doolhof van steegjes waar kooplui hun waar verkopen. Je waant je in de middeleeuwen met overal oude ambachten en pakezels in smalle straatjes. Je reist per trein en transfers, dus je hoeft niet zelf te rijden.

  €655

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • Groepsrondreis Marokko Totaal

  groepsrondreis

  Tijdens deze zeer complete rondreis door Marokko is elke dag anders. Van vruchtbare boomgaarden, door ruige maanlandschappen, naar wit besneeuwde bergen. We bezoeken de vier koningssteden Fés, Meknes, Rabat en Marrakech. In Midelt, waan je je soms even in de middeleeuwen. In Ait BenHaddou vind je een van de bekendste kasbah's waar onder andere de film 'The Gladiator' en de serie 'Game of Thrones' is opgenomen. Dwaal door de kasbahâs, bossen en bergkloven, drink muntthee met de Marokkanen en slaapt in de woestijn. Verbaas je tijdens deze Marokko rondreis over alle kleuren en geuren in de souks: dit is de wereld van duizend-en-één-nacht!

  €1699

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Merhaba Marokko

  5-daagse individuele rondreis

  Heb je maar een paar dagen, maar wil je wel iets meer zien dan alleen Marrakech? Combineer de koningsstad dan met het vissersplaatsje Essaouira om lekker uit te waaien aan de kust. Vijf dagen is al genoeg. Fiets samen met een gids door de smalle straatjes van de medina van Marrakech en laat je verrassen door de verborgen plekjes die hij weet te vinden. Per bus reis je naar het witte vissersdorp Essaouira waar je lekker kunt “uitwaaien” en vis eet in de haven.

  €435

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko
 • 12-daagse single groepsrondreis Sterren van Marokko

  11-daagse groepsrondreis

  Koningssteden, souks, paleizen, bergen, woestijnen, medina's en muntthee. We ontdekken het prachtige landschap én de mooiste steden van Marokko. Ook maken we kennis met de cultuur en de tradities en de lokale bevolking.

  €1655

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • Dit is het 'woesteinde'!

  4-daagse bouwsteen

  Een bouwsteen voor de echte woestijnliefhebber. Per 4×4 zoef je tijdens je Marokko-reis door de zandduinen van Erg Chegaga, met de hoogste woestijnduinen van Marokko. Hier zie je maar weinig andere reizigers. Je slaapt in een tentenkamp tussen de zandduinen met eerste rang uitzicht op de zonsondergang.

  €295

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Marokko

Rondreizen door Marokko in 2024

Niet al te lang in het vliegtuig zitten, maar wel een compleet andere wereld ervaren? Dan is een rondreis door het exotische Marokko een goed idee. Reis per trein, bus en fourwheeldrive het land rond: trek door het ruige Atlasgebergte, langs vruchtbare valleien in de Dadès vallei en maak een stop in een of meerdere de Koningssteden. Ook stille kust- en bergplaatsen als Essaouira en Chefchaouen (beter bekend als ‘de Blauwe Parel van Marokko’) verdienen een bezoek, net als de magische Sahara. Verken de woestijn per 4×4, ga op visite bij een berberfamilie en slaap onder de sterrenhemel in een tentenkamp.

Rondreis Marokko tip 1: de Koningssteden

Stuk voor stuk hebben de Koningssteden een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Marokko. Ook zijn Marrakech, Rabat, Meknès en Fès ooit hoofdstad geweest van het land. De vele moskeeën, paleizen en mausolea vertellen het verhaal van de Koningssteden en zintuigen worden volop geprikkeld. Smakelijke, felle kleuren en mystieke muziek wisselen elkaar af en geven de steden een levendig gevoel. Ondanks dat de steden een grote overlap kennen, hebben ze ook ieder hun eigen karakter.

Zo staat Fès bekend om zijn ambacht, Meknès om z’n kilometerslange stadswallen en Rabat om de onvoltooide Hassantoren. En Marrakech? De Rode Stad staat bekend om het centrale plein Djemaa el Fna. Ook de ernaast gelegen soek, prachtige tuinen en bijzondere architectuur maken Marrakech tot een bijzondere bestemming, ook voor een stedentrip. Van plan om de Koningssteden te bezoeken? De meeste rondreizen die deze vier steden aandoen, nemen zo’n 8 dagen in beslag. Ook kustplaats Casablanca staat vaak op het programma.

Rondreis Marokko tip 2: ruige gebergten en stille bergplaatsjes

Bergen, woestijnen, oases en stranden. In Marokko komen allerlei soorten natuur voor. Dit maakt een rondreis door Marokko lekker afwisselend. Ook werkt een dag in de natuur rustgevend na de vele indrukken van de imposante steden.

 • Het Atlasgebergte is een populaire stop voor of na een bezoek aan Marrakech. Het uitgestrekte en ruige landschap staat bekend om z’n eeuwenoude kasbahs en primitieve berberdorpjes. Wie graag actief bezig is, kan hier klimmen, raften en zelfs abseilen. Ook een wandeling maken behoort tot de mogelijkheden.
 • Aan de zuidkant van het Atlasgebergte ligt de Dadès vallei met z’n oprijzende muren van roodbruin rotsgesteente met daar tussendoor een groene slinger van bomen, planten en water. Vanwege de nabijheid van de twee gebieden, worden ze vaak met elkaar gecombineerd.
 • In het oostelijke deel van het Hoge Atlasgebergte bevindt zich de Todra Kloof, ook wel de Todra Gorge genoemd. Deze spectaculaire kloof van 40 kilometer lang is de ideale plaats van een hike van een halve of hele dag. De indrukwekkende kleurschakeringen op de rotsen maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

Een rondreis door Marokko is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de Sahara; een deel van de grootste woestijn ligt namelijk in het zuiden van Marokko. Je kunt er kamelentochten maken, nomaden dorpen bezoeken en overnachten onder de sterrenhemel. Vergeet niet om een goed opgeladen camera mee te nemen; de hoge zandduinen van Erg Chebbi hebben een fabelachtige rood-oranje kleur.

Het klimaat: beste reistijd voor een Marokko rondreis

Marokko is een uitgestrekt land met verschillende landschappen. Daarom wisselt het klimaat per regio. In het midden en zuiden van Marokko is het voornamelijk droog en heet, terwijl het in de bergen natter en kouder kan zijn. Vanwege de aanwezigheid van de Sahara heeft Marokko tevens geregeld met zandstormen te maken. Over het algemeen is het in onze zomermaanden zeer heet in Marokko, te heet voor een prettige rondreis. De beste periodes om Marokko rond te reizen zijn onze lente en herfstmaanden.

Marokko rondreis boeken

8 dagen of 15 dagen? Budget of luxe? Een single reis of een groepsreis? Rondreizen Marokko zijn er in allerlei soorten en maten. TUI heeft het grootste aanbod in Marokko reizen en biedt rondreizen en fly & drives (ideaal voor een roadtrip) aan. Ook hebben ze stedentrips naar Marrakech en strandvakanties naar Agadir in hun aanbod zitten.

 • Van plan om met kinderen naar Marokko te gaan? Een familiereis Marokko is te boeken bij onder meer Riksja Marokko en Sawadee.
 • Wie een singlereis of groepsreis Marokko wil boeken, heeft de grootste keuze uit reisorganisaties. Onder meer ANWB, Djoser, Koning Aap, SRC Reizen en Shoestring bieden reizen van 1, 2 of 3 weken aan.

Veelgestelde vragen over Marokko rondreizen

Het hoogseizoen geldt als de meest aangename periode om Marokko te bezoeken. De temperatuur bedraagt tussen half april – mei en in september gemiddeld zo’n 24 graden en de kans op neerslag is klein.

De keuze uit aanbieders van Marokko rondreizen is groot. Onder meer TUI, ANWB, Sawadee en Koning Aap bieden verschillende soorten reizen door Marokko aan.

Marokko is over het algemeen een veilig land om in te reizen. Houd met name in de grote steden en bij de toeristische trekpleisters wel rekening met zakkenrollers, opdringerige gidsen en soms wat agressieve verkopers. Voor vrouwen is het aan te raden om zich niet té bloot te kleden. Daarnaast is het reizen als vrouw alleen over het algemeen veilig, maar kan af en toe wel wat irritante toenaderingen van mannen op straat opleveren. Wees echter krachtig en standvastig en ze haken al snel af.

Vanaf Schiphol is het – zonder tussenstops – gemiddeld zo’n 3 uur vliegen naar Marokko. Vluchten naar meer zuidelijk gelegen plaatsen als Marrakesh doen er richting de 4 uur over.

Je kunt een rondreis door Marokko zo lang of kort maken als je zelf wilt. Sommige rondreizen – met name die naar de Koningssteden – nemen maar 8 dagen in beslagen, andere 10 dagen of 12 dagen. Wie veel van het land wilt zien, kan ook een rondreis van 15 dagen of zelfs 22 dagen maken.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief