27 Vakantiedagen

Vliegen naar Marokko

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Marokko via:

De vliegtijd vanuit Nederland naar Marokko is ongeveer 3,5 tot 4 uur. Er gaan dagelijks meerdere vliegtuigen die kant op van en naar verschillende vliegvelden. Alle grotere steden van Marokko hebben een eigen vliegveld en velen ervan worden aangevlogen door budgetmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia, waardoor vliegen naar Marokko goedkoper is dan ooit. Het grootste vliegveld van het land is het Mohammed V International Airport in Casablanca.

Beste vliegroutes naar Marokko

Vanuit Nederland en nabijgelegen luchthavens in Duitsland en België vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar Marokko. Je hebt dus erg veel keuze hebt bij het boeken van een vlucht naar Marokko. Het is daarom aan te raden goed rond te kijken en prijzen met elkaar te vergelijken, alvorens een ticket te boeken. Naar strandplaats Agadir kan gevlogen worden vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Weeze (met o.a. Ryanair en Transavia). Wil je vliegen op Marokko’s grootste stad Casablanca, dan kan dit het best vanaf Amsterdam met Transavia of vanaf Brussel-Charleroi met Jetairfly. Voor een bezoek aan koningsstad Fez kun je vanuit Eindhoven of Weeze goedkoop vliegen met Ryanair. Naar Marrakech vertrekken vluchten vanuit bijna elke luchthaven, namelijk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Düsseldorf, Weeze en Brussel. Vanwege het grote aanbod en de vele luchtvaartmaatschappijen die van Nederland naar Marokko vliegen, is het soms mogelijk om al voor € 65 een retourtje Marokko te boeken. Dit is wel afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt en het tijdstip waarop je boekt. De goedkoopste vluchten zijn die van Ryanair naar Marrakech en Fez (vanaf Eindhoven, Brussel-Charleroi of Weeze) en Agadir (vanaf Brussel-Charleroi of Weeze.

Wil je de Todra Gorge, het Atlasgebergte of de Sahara woestijn bezoeken, dan kun je het beste vliegen op Marrakech. Voor een bezoek aan ook Meknes en Volubilis, of bijvoorbeeld de blauwe stad Casablanca, is Fez de beste aanvlieghaven.

Vliegen vanuit Noord-Afrika

Vanuit andere Noord-Afrikaanse landen zoals Algerije, Mali, Egypte, Libië, Mauritanië en Tunesië staan geregeld vluchten naar Marokko gepland. Vliegen in deze regio is echter niet goedkoop. Voor een enkeltje Algerije – Marokko betaal je ongeveer €200. Let hierbij op met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt, aangezien niet alle Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen als goed bekend staan.

Vliegen binnen Marokko

Marokko heeft veertien luchthavens waar passagiersvliegtuigen mogen landen. Tussen de grote steden Marrakech, Casablanca, Fez, Agadir, Rabat en Tanger zijn geregeld vluchten gepland. De kleinere luchthavens kennen vaak maar één, twee of drie routes die gevlogen worden vanaf dat vliegveld. Vliegen binnen Marokko hoeft zeker niet duur te zijn. Voor een enkeltje Marrakech – Casablanca betaal je bijvoorbeeld €60 tot €100. Royal Air Maroc, Air Arabia Maroc, Jet4U en Atlas Blue zijn Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen.

Vliegvelden in Marokko

Marokko heeft tientallen vliegvelden, op veertien van deze landen geregeld passagiersvliegtuigen. De overige luchthavens worden voornamelijk gebruikt door privé vliegtuigen of het leger.

Mohammed V International Airport, Casablanca

Dit is met zijn ruim 11 miljoen passagiers per jaar het grootste vliegveld van Marokko. Het is vernoemd naar de voormalige Koning Mohammed V en heeft alle faciliteiten die een reiziger nodig heeft op een luchthaven, zoals diverse restaurants, winkels en overnachtingsmogelijkheden.

Rabat-Salé Airport, Rabat

Dit is het vliegveld van de hoofdstad van Marokko. Het wordt zowel voor passagiersvluchten als militaire doeleinden gebruikt.

Fess-Saïss Airport, Fez

Het vliegveld van Fez is een kleinere luchthaven met ongeveer 500.000 passagiers per jaar, maar wordt populairder dankzij de routes van Ryanair. Faciliteiten zijn basic qua eetgelegenheden en winkels.

Marrakech Menara Airport, Marrakech

Het internationale vliegveld van Marrakech staat bekend vanwege zijn supermoderne architectuur. Jaarlijks wordt dit vliegveld bezocht door ongeveer 4 miljoen passagiers. De luchthaven kent goede faciliteiten voor reizigers op het gebied van eet- en drinkgelegenheden.

De overige luchthavens van Marokko waar internationale en nationale passagiersvluchten naartoe gaan:

Oujda Angads Airport, Oujda
Tangier Ibn Battouta Airport, Tanger
Nador Aroui International Airport, Nador
Cherif al Idrissi Airport, Hoceima
Al Massira Airport, Agadir
Moulay Ali Cherif Airport, Errachidia
Mogador Airport, Essaouira
Ouarzazate Airport, Ouarzazate
Tan Tan Airport, Tan Tan
Sania Ramel Airport, Tétouan

Vliegtickets naar Marokko boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Marokko boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Marokko niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Marokko vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Marokko via:

Bezienswaardigheden Marokko

Alle bezienswaardigheden in Marokko

Vliegtickets naar Marokko


Hotels in Marokko zoeken

Hotels in Marokko zoeken

Boek je rondreis naar Marokko

Local Hero Travel
1. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en privérondreizen.
Bezoek website

Riksja Marokko
3. Riksja Marokko

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Marokko rondreizen
Vanaf €244 incl. vliegticket

Vliegtickets Marokko

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Marokko
V.a. 32

Volg ons op Facebook