27 Vakantiedagen

Eten & drinken

De Mexicaanse keuken staat internationaal vooral bekend om de taco’s, maar er is veel meer variatie dan dit. Bekende gerechten zoals quesadillas en burritos zijn eigenlijk een Amerikaanse uitvinding (Tex-Mex) en zul je niet zo gauw vinden. Het meest voorkomende en meest typische Mexicaanse voedsel is de tortilla. De Mexicanen eten altijd tortillas bij hun maaltijden. Taco’s (gebakken tortilla) kun je eten in taquerías, waar je de keus hebt uit vele soorten vulling. Een broodje haal je bij de lonchería of de tortería.

Fajitas, Mexico

Mexicaans eten.

De lunch is het belangrijkste maal van de dag in Mexico en is voor onze begrippen zeer uitgebreid. Het diner van de Mexicanen zelf is relatief eenvoudig en licht, maar in restaurants kun je ook ’s avonds prima eten. Er bestaan vele regionale variaties op het Mexicaanse eten. Puebla en Oaxaca staan bijvoorbeeld bekend om hun moles (sauzen), Yucatán om invloeden van de Maya’s (kip pibil!).

In Mexico-Stad vind je keukens uit alle windstreken en zo ook in toeristenplaatsen als Cancún en Playa del Carmen. Mexicaans bier is wereldberoemd (denk aan Corona!) dus probeer eens een Dos Equis (XX), Negra Modelo, Indio of Victoria. Sterke drank op zijn Mexicaans is tequila of mezcal.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Mexico specialisten

TUI

TUI

TUI vliegt met eigen Dreamliner-toestellen rechtstreeks naar Yucatán en biedt daarom zéér scherpst geprijsde zonvakanties aan, naar o.a. Playa del Carmen en Cancun. Ook all-Inclusive.
Bezoek website


Riksja Mexico

Riksja Mexico

Bij Riksja Travel stel je je eigen Mexico-rondreis samen met behulp van bouwstenen en deskundig advies. Je kunt ook een combireis creeëren met bijvoorbeeld Guatemala en/of Belize.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft talloze Mexico rondreizen in zijn assortiment, waaronder leuke selfdrive reizen, combi's met Honduras en een '22-35ers'-reis.
Bezoek website

Meer Mexico reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Mexico on a budget.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Zeer geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individuele Mexico reizen op maat.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Mexico

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek websiteBekijk Mexico rondreizen
Vanaf €691 incl. vliegticket

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 422