Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor een reis door Mexico worden aangeraden de vaccinaties tegen DTP en hepatitis A. Blijf je langer dan 3 maanden, dan komt ook de buiktyfusvaccinatie en vaccinatie tegen hepatitis B in beeld.

Malaria komt voor in Chiapas en Oaxaca. Dengue (knokkelkoorts) komt in het hele land in meerdere of mindere mate voor, met name in alle kustgebieden. Het gebruik van muggenwerende maatregelen wordt sterk aanbevolen.

Een vaccinatie tegen gele koorts is voor Mexico alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Mexico binnenkomt in een gelekoortsland bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gelekoortsland bent geweest.

Mexico is een redelijk modern land en in de grote steden is de gezondheidszorg goed. De algemene hygiëne is wel minder dan in Nederland, met name op het platteland. Kraanwater is niet drinkbaar en vaak kan het toiletpapier niet door de toiletpot gespoeld worden, maar moet dit in een prullenbak ernaast gegooid worden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico

Riksja Mexico

Stel zelf de Mexico rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Mexico groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen, ook mogelijk met andere landen!
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft het grootste en goedkoopste aanbod aan Mexico strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Mexico

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek websiteBekijk Mexico rondreizen
Vanaf €689 incl. vliegticket

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 422