27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor een reis door Mexico worden aangeraden de vaccinaties tegen DTP en hepatitis A. Blijf je langer dan 3 maanden, dan komt ook de buiktyfusvaccinatie en vaccinatie tegen hepatitis B in beeld.

Malaria komt voor in Chiapas en Oaxaca. Dengue (knokkelkoorts) komt in het hele land in meerdere of mindere mate voor, met name in alle kustgebieden. Het gebruik van muggenwerende maatregelen wordt sterk aanbevolen.

Een vaccinatie tegen gele koorts is voor Mexico alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Mexico binnenkomt in een gelekoortsland bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gelekoortsland bent geweest.

Mexico is een redelijk modern land en in de grote steden is de gezondheidszorg goed. De algemene hygiëne is wel minder dan in Nederland, met name op het platteland. Kraanwater is niet drinkbaar en vaak kan het toiletpapier niet door de toiletpot gespoeld worden, maar moet dit in een prullenbak ernaast gegooid worden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Mexico specialisten

TUI

TUI

TUI vliegt met eigen Dreamliner-toestellen rechtstreeks naar Yucatán en biedt daarom zéér scherpst geprijsde zonvakanties aan, naar o.a. Playa del Carmen en Cancun. Ook all-Inclusive.
Bezoek website


Riksja Mexico

Riksja Mexico

Bij Riksja Travel stel je je eigen Mexico-rondreis samen met behulp van bouwstenen en deskundig advies. Je kunt ook een combireis creeëren met bijvoorbeeld Guatemala en/of Belize.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft talloze Mexico rondreizen in zijn assortiment, waaronder leuke selfdrive reizen, combi's met Honduras en een '22-35ers'-reis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Mexico

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek websiteBekijk Mexico rondreizen
Vanaf €691 incl. vliegticket

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 422
t>