27 Vakantiedagen

Reizen binnen Mexico – openbaar vervoer & transport

Mexico beschikt over een goed wegennetwerk en het land is gemakkelijk en goed bereisbaar, al zijn de afstanden vaak groot. Het openbaar vervoer tussen steden bestaat uit bussen en vliegtuigen.

Bussen

Binnen de grote steden rijden vooral stadsbussen en tussen de steden grote comfortabele bussen. Meestal is er keus tussen eerste- en tweedeklas bussen. In eersteklasbussen is airco en een toilet aanwezig, vaak mobiel internet en ze stoppen niet of nauwelijks onderweg. Alle steden hebben een busterminal waar de busmaatschappijen hun ticket office hebben, Mexico-Stad heeft er zelfs vier. Bij een grote maatschappij als ADO kun je ook online boeken.

Vliegen

Aeroméxico is de bekendste binnenlandse Mexicaanse airline en heeft het meest uitgebreide binnenlandse netwerk. Er zijn ook vele kleinere, lokaal opererende airlines. Voor een enkele reis Cancún – Mexico-Stad betaal je tussen de €170 en €220.

Treinen

Treinen worden in Mexico niet als transportmiddel tussen steden gebruikt. Er bestaan alleen enkele kleine toeristische lijntjes. De bekendste is de Chihuahua al Pacífico Railway in de Copper Canyon.

Auto & motor

Als de afstanden die afgelegd moeten worden niet té lang zijn, is het goed mogelijk om een auto te huren. De wegen staan in Mexico over het algemeen duidelijk aangegeven en de infrastructuur is redelijk tot goed.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen de steden bestaat voornamelijk uit taxi’s en bussen. In Mexico-Stad vooral zijn ook veel onofficiële taxi’s, waartegen de overheid een strijd voert. Er is een gratis app ontwikkeld waarmee je kunt checken of je taxi geregistreerd is (taxiaviso.com). Officiële taxi’s hebben een meter en zijn verplicht die te gebruiken. In Mexico-Stad is de metro de goedkoopste en snelste manier van openbaar vervoer.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Mexico specialisten

TUI

TUI

TUI vliegt met eigen Dreamliner-toestellen rechtstreeks naar Yucatán en biedt daarom zéér scherpst geprijsde zonvakanties aan, naar o.a. Playa del Carmen en Cancun. Ook all-Inclusive.
Bezoek website


Riksja Mexico

Riksja Mexico

Bij Riksja Travel stel je je eigen Mexico-rondreis samen met behulp van bouwstenen en deskundig advies. Je kunt ook een combireis creeëren met bijvoorbeeld Guatemala en/of Belize.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft talloze Mexico rondreizen in zijn assortiment, waaronder leuke selfdrive reizen, combi's met Honduras en een '22-35ers'-reis.
Bezoek website

Meer Mexico reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Mexico on a budget.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Zeer geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individuele Mexico reizen op maat.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Mexico

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek websiteBekijk Mexico rondreizen
Vanaf €691 incl. vliegticket

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 422