• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Ameland vakantie ervaringen,
reviews & persoonlijke tips

3 Ameland reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Joke Hoiting
  Joke Hoiting op 06-01-2021
  14 landen bezocht • 7 reviews • 2 waarderingen
  5

  “Heerlijk eiland”

  Mooi eiland met een paar leuke dorpen. Zelf verblijven we altijd in Nes, lekker centraal. Vaste prik een fietsrondje van Nes naar Ballum, koffie/thee bij de open haard van hotel Nobel. Dan naar Hollum, lunch bij Tante An en via de vuurtoren en de duinen terug naar Nes. De stranden zijn ontzettend mooi schoon, gezellige strandpaviljoens. Veel te doen in de zomer vakantie. Demonstratie paardenreddingsboot en diverse musea.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Lianne Bosch
  Lianne Bosch op 30-12-2020
  49 landen bezocht • 68 reviews • 44 waarderingen
  5

  “Prachtige natuur op rustig Ameland”

  Ameland is echt geweldig! Wij waren er 3 nachten, en we sliepen in het rustige Hollum. Vanaf de veerboot neem je de bus en die brengt je in 20 minuten naar het uiterste west puntje van Ameland. Twee dagen hebben we er gelopen, wandelroutes die onverwacht erg gevarieerd bleken. Door de duinen, langs groene moerassen, langs plassen en door het bos. De Engelmansplaat is echt een plaatje qua natuur. Bijzondere vogels, en insecten. Het gefluit van de vogels, en de rust die je er vind, is ongelofelijk. Nagenoeg lege stranden in juni. Geen hippe strandtenten, maar puur natuur. Met als bonus de rood witte vuurtoren in het bos bij Hollum.
  Fietsen gehuurd en door de duinen gefietst via Ballum en Nes naar Buren. In Nes kan je een hele leuke tocht boeken met de Zeehonden boot. Je mag van de boot op een schelpen eiland dat droog gevallen is bij eb. Daarna vaar je langzaam door naar de zandplaat waar de zeehonden liggen. Met veel respect voor de natuur en voor de dieren hebben we van een afstandje een groep van ongeveer 15 zeehonden kunnen zien. Prachtig.
  Wij hebben genoten van Ameland, het heeft ons zeker verrast.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Peter Verburg
  Peter Verburg op 26-10-2020
  17 landen bezocht • 48 reviews • 44 waarderingen
  4

  “Kneuterig, oubollig, soms wat verouderd... maar heerlijk!”

  Ach Ameland, zoete herrinneringen aan onze jaarlijkse familieweekenden in Nes... Schelpjes zoeken met 'us beppe' op het strand; pannekoeken eten in het pannekoekenrestaurant, oorlogje spelen met mn neefjes in het bos bij Nes... En de automaten/gokhal in Nes! Haha, die staat er nog steeds zag ik laatst toen ik er weer eens was.

  Ameland is bepaald geen hip en happening eiland. Er zijn een boel verouderde appartementen en oubollige hotels enzo. Maar voor mij voelt Ameland altijd goed en vertrouwd. De zee, het strand, de duinen en een simpele pannekoek. Ameland is altijd goed! Ik vind Hollumn als stadje overigens mooier dan Nes, al vind je in Nes weer wat meer mogelijkheden qua restaurantjes enzo. Buren is t minste van de vier stadjes, nieuwer ook,

  TIP: beklim de eindeloze trappen van de vuurtoren in Hollumn (uitzicht is het waard!) en woon eens een demonstratie van de paardenreddingboot bij!

  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Ameland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Ameland reiservaring en tips!

Ben jij in Ameland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief