Algarve ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

26 Algarve reiservaringen en tips

Geweldig

46%

Tof

42%

Wel oké

12%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Caro
    op 23-02-2021
    14 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Schitterende kust”

    De Algarve is heel wisselend qua kustlijn. Mooiste stranden vind ik die van Lagos of praia da rocha. Of vanaf Tavira met het pontje over naar ilha armona oa.
    Loulé is ook wel een mooie stad om te bezoeken.
    Zelf in september 2020 naar Carvoeiro geweest, leuk voor een week maar daarna hadden we het wel gezien. Heel erg op Engelsen ingesteld daar, en maar n klein strandje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Petra
    op 12-01-2021
    12 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Uitgaan strand lekker eten en ZON”

    De Algarve is een heerlijke streek in het zuiden van Portugal. Met vriendinnen een lang weekend heel veel lol gehad, heerlijk uit eten geweest en ‘s avonds lekker uitgaan. Overdag zonnen en relaxen op het strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Astrid Jongeneel
    op 01-01-2020
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Algarve”

    Monte Gordo we komen er al jaren! Zeker in de wintermaanden een héérlijke relax plek!
    Heerlijk genieten van prachtige zonsondergang en zonsopgang! Hotels en appm aan het strand je moet wel van rust houden en vooral genieten .
    Zeker van de vissersboten die een aantal keren per dag het strand opgetrokken worden het blijft een prachtig schouwspel om naar te kijken elke dag weer en vergeet vooral niet te genieten van een héérlijk visje aan het strand! Een vinho verde of een glaasje beirao! Meer heb je niet nodig genieten met een grote G!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Boaz
    op 13-05-2019
    59 landen bezocht • 40 reviews • 60 waarderingen
    3

    “Het is mooi... en heel druk”

    Ik was oprecht verrast dat er, zo dichtbij huis, zulke mooie stranden waren. Goudgeel zand, een turquazen zee en meters hoge krijtrotsen die het strand afsluiten van de rest van de wereld. Helaas weet de rest van de wereld ook dat er een mooi strand is en dus zit je niet alleen op het strand. En dat is een understatement. Toen ik letterlijk geen ruimte had om normaal over het strand te lopen door alle kano’s en handdoeken was ik er wel even klaar mee en heb de mooie plekken land inwaarts bezocht. Mooi en een stuk rustiger, maar je wil óók op die mooie stranden zijn...
    De oplossing is of om heel vroeg of laat op de dag te komen of niet in het hoogseizoen...

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 08-05-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Adembenemende kustlijn”

    De Algarve is veel meer dan slechts een strandbestemming die in het hoogseizoen wordt overlopen door toeristen, al is het dit in eerste instantie natuurlijk wel. Prachtige stranden vind je in vakantiedorpen als Albufeira, Faro, Lagos en Almancil. In dit laatste dorpje hadden wij een knus appartement met terras aan het zwembad, waarin het heerlijk thuiskomen was na een dagje sightseeing.

    Voor de kust van Faro en het havenstadje Olhão bevindt zich de Farmosa lagune in het gelijknamige nationale park met een paar kleine eilandjes. In een bootje met gids verbleven wij hier een halve dag. We konden optimaal genieten van overweldigende en diverse natuur, vanaf onze boot, in het water en op de door ons bezochte eilandjes. We gingen aan land op Armona en Culatra; twee eiland die relatief veel van elkaar verschillen. Armona heeft strand en duinen zoals je dat ook op Ameland vindt en op Culatra heerst een Braziliaanse sfeer. Wij hebben er heerlijk lokaal gegeten met dagverse vis en volgens Braziliaanse receptuur bereide vleesschotels.

    Het einde van de wereld, oftewel Cabo de São Vicente (o.a. bekend uit de film ‘De Ontsnapping’), mag je niet overslaan als je in de Algarve bent. Het heeft niet alleen iets heel bijzonders om op het meest zuidwestelijke stukje vasteland van Europa te staan, het uitzicht is er ook waanzinnig mooi: achter de hoge en ruige kliffen kun je eindeloos over de zee kijken. Wellicht het meest indrukwekkend vonden wij Ponte de Piedade (eveneens bekend uit ‘De Ontsnapping’), een overweldigende kustlijn met tal van kliffen, rotsformaties en grotten. Heel bijzonder voor een wandeling en hike, maar je kunt er ook met een bootje langs en doorheen varen of zonnebaden op een stukje strand dat ervoor ligt. Restauranttip: ‘The Garden’ in Lagos, een knus restaurant met een zomerse vibe, dito muziek en een verrassende kaart.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Geweldige kustlijn”

    Wij verbleven in het oude plaatsje Lagos. Hier kun je 's avonds heerlijk door de oude straatjes slenteren en zijn er overal heerlijke vis en schaaldieren restaurants. De kustlijn is prachtig, met mooie rotspartijen. Een aanrader is om een wandeling hierlangs te maken. Doe dit 's ochtends, want s middags kan het hier erg warm worden. Dan kun je een verkoelende duik in de zee nemen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet De Reiziger
    op 02-12-2017
    27 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Reis met de camper”

    Een aantal maanden met de camper rondgereisd in de Algarve. Erg mooie kusten met kliffen en prachtige soms zeer ruwe golven. Houd hier rekening mee als je gaat zonnen, heel wat mensen hun spullen zien wegspoelen door mega golven die er soms komen. Leuk gezicht voor ons, maar minder als dit je spullen zijn. Praia de rocha heeft leuke promenade met markt en goedkope restaurantjes.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel drika
    op 30-11-2017
    30 landen bezocht • 27 reviews • 45 waarderingen
    3

    “Ideale onspanning”

    Ik vind de Algarve echt een ideale plek om tot rust te komen, vooral niet te veel te doen, en lekker achterover te hangen om te genieten van de zon. De verschillende stranden zijn erg divers, van zandstranden, tot grootse rotspartijen ertussenin. Dit zorgt voor echt bijzondere plaatjes. Qua bezienswaardigheden ben je ook voornamelijk aan de kust aan het juiste adres. wandel rustig over de haven of in de avond over het strand om te genieten van de zonsondergang, en kijk hoe de vissers de buit van die dag binnenhalen. De verse vis is heerlijk, en de inwoners zijn erg vriendelijk en sociaal, al spreken ze niet goed Engels (maar ze doen hun best!)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaap van der Smissen
    op 27-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “The last bratwurst before America”

    The last bratwurst before America is een must go in de Algarve. Buiten dat het gebied en de rotspartijen daar indrukwekkend zijn is het natuurlijk ook heel leuk bedacht om daar de laatste braadworst voor Amerika te eten. De braadworst zelf is prima en de prijs is netjes. Niet belachelijk hoog. Ook is het weer even wat anders na al de sardientjes die in Portugal eet!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suzanne Thomasson
    op 26-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Mooie kust!”

    Als je naar Portugal wil en je wil voor een strandvakantie of voor het bezichtigen van mooie kliffen, dan moet je zeker naar de Algarve gaan! In een week of 3 kun je de belangrijkste bezienswaardigheden wel gezien hebben en tussendoor nog even gerelaxed hebben. De vliegtickets naar Faro zijn tegenwoordig ook best goedkoop en de prijzen vallen ook reuze mee ter plekken. Op een paar uurtjes vliegen is het heerlijk om te genieten van het goede weer en de mooie natuur dus!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Algarve vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Algarve vakantie aanbieders

Deel jouw Algarve reiservaring en tips!

Ben jij in Algarve geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?