Azoren ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Azoren reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

23%

Wel oké

23%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ilona
    op 18-12-2020
    2 reviews • 1 waardering
    5

    “Voor de natuurliefhebber”

    Naar de Azoren ga je om te genieten van de prachtige natuur. Het is absoluut geen party-vakantie of strandvakantie (hoewel sommige eilanden wel een beetje strand hebben)

    Wij zijn twee weken rond gereisd (en alles zelf gepland)
    Gestart op São Miguel; het bekendste eiland. Neem hier de tijd voor, het eiland heeft prachtige natuur en heerlijke warmwaterbronnen.
    Daarna bezochten we Pico; het beste eiland om walvissen te spotten (hoewel het op andere eilanden ook kan). Daarbij de uitdaging aangegaan om Pico te beklimmen. Dat is een wandeling waar best wel wat conditie voor nodig is.
    Faial is met een half uurtje varen vanuit Pico te bezoeken. De haven is een must-see met prachtige beschilderingen van alle schippers die er geweest zijn. Daarnaast is het leuk om met een auto het eiland rond te rijden. Er is ook hier nog prachtige natuur te zien.
    Als laatste bezochten we Terceira. Waarbij de grot algar do Carvao is een must see is.

    Tussen de eilanden liggen boot en vliegverbindingen.

    We zouden graag nog een keer terug gaan naar de Azoren om onder andere Flores te bezoeken, maar je moet altijd iets houden om van te dromen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel roxanne lek
    op 25-02-2020
    14 landen bezocht • 5 reviews • 5 waarderingen
    5

    “mooi en rustig en goed te betalen”

    De Azoren, het klinkt ver weg en duur. Het is het eilanden archipel dat bij Portugal hoort. Ik ben naar 4 eilanden geweest. Sao Miguel, pico, faial en Sao Jorge.
    Alle door mijn bezochte eilanden hebben een prachtige natuur waar je je prima een aantal dagen kan vermaken.
    Sao Miguel : hier zijn we begonnen en geëindigd. de eerste 2 dagen hadden wij geen auto gehuurd en zijn we in Ponta delgada gebleven. We hadden bij ons hotel wel gratis fietsen die we konden gebruiken, maar de eilanden zijn nogal heuvelig en alles licht niet op fiets afstand van elkaar. We hebben een fietstochtje naar de zwarte stranden van Ponta delgada gemaakt en hebben de stad verkent. het is een klein maar fijn stadje om rond te lopen, alleen op zondag zijn er wel bezienswaardigheden dicht, zo konden we niet naar de ananas kwekerij.
    verder zijn de bezienswaardig heden zoals site cicades en de thee plantages, en de waterval en de warm waterbronnen een grote aanrader.

    Pico: we hebben hier een aantal dagen doorgebracht in een appartementje (sportfis) zeker een aanrader, hele aardige en behulpzame eigenaar. Het was er schoon en netjes. We hebben hier bij espaco Thalassa de walvis tocht gemaakt. Zo gaaf 3 soorten dolfijnen gezien en 2 soorten walvissen. ze houden zich aan de regels zodat de dieren zo min mogelijk last van ons hebben.
    we hebben Mount pico niet beklommen omdat het bij ons continu bewolkt was en dit niet aangeraden werd, wel andere wandelingen gedaan en naar een natuurzwembad geweest.

    faial: vanaf pico kan je voor een paar euro met de veerboot naar faial. hier hadden we aan de kust redelijk weer. de we hebben meerdere keren bij vadouro bij het natuurbad gezwommen, Horta het grootste stadje heeft een leuke haven en eten bij peters cafe kan dan ook niet overgeslagen worden.
    verder naar de krater van het eiland geweest, en naar capalihos, de overblijfselen van de laatste uitbarsting. ook hier wandelingen gedaan en rond gereden op het eiland waar veel te zien is.

    sao Jorge: dit was naar mijn mening het minst toeristische eiland. Hier hebben wij een wandeling gemaakt Serra de topo, caldeira de st. Cristo faja do cubes gedaan. dit is een prachtig wandeling waar je mogelijk nog een handje vol andere wandelaars tegen kwam. vanuit ons huisje ( intact farm, een aanrader) werd geregeld dat we de auto aan het eind van de wandeling neerzette en werden we naar het begin gebracht. zodat we alleen naar beneden hoefde te wandelen. verder hebben we vanuit ons huisje ook een ochtend gezeild. op sao Jorge heb je het mooiste natuurbad die er te vinden is. en toch kan je hier alleen zwemmen.

    op elke eiland waren de mensen vriendelijk en behulpzaam, het tourisme komt op gang maar het wordt nog niet overspoeld. het is een waar paradijs in Europa.
    alleen het weer kan onvoorspelbaar zijn het ene moment kan het regenen, het volgende schijnt de zon of is het bewolkt, maar de temperatuur blijft aangenaam.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    op 12-05-2019
    26 landen bezocht • 39 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Walvissen Spotten op de Azoren”

    Met het vliegtuig zijn de Azoren goed te bereiken vanuit Lissabon. Doordat de eilandengroep ver in de oceaan ligt, stond er erg veel wind. We verbleven op ht eiland Sao Miquel in de stad Ponta Delgada. Een rusigte stad die werd omgetoverd in massatoerisme wanneer er morgens een groot cruiseschip met toeristen aanmeerde. Op de Azoren heb je een grote kans om walvissen te spotten. Helaas was het te winderig toen wij er waren en vaarden de boten helaas niet uit. We hebben een auto gehuurd en zijn het eiland in 4 dagen rond gereden. Erg veel mooie wandelgebieden met veel groen, natuurlijke warmtebronnen waar je heerlijk in kon zwemmen, mooie watervallen, veel wilde dieren. Veel mooie meren waaronder Sete Cidades. Een meer dat zowel blauw als groen kleurt. Mooi om te zien vanaf een verlate hotel aan de kop van het meer. Erg mooi uitzichtpunt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Groen, groener, groenst! ”

    Als je van natuur houdt is Sao Miquel the place to be. Wij verbleven in Ponta Delgada, ongeveer 2 uur vliegen vanaf Lissabon. Met een auto is het leuk om eiland verkennen en kun je mooie wandeltochten maken door de groene natuur. In oktober (laagseizoen) is er alleen erg weinig te beleven in het stadje zelf, erg rustig. 1 van onze redenen om naar de Azoren te gaan was om walvissen te spotten, helaas was het de wind te hard (4/5 dagen lang), waardoor er geen boten het water op gingen. Wel iets om rekening mee te houden als je in een periode gaat met kans op minder goed weer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roxanne Sluiter
    op 05-02-2019
    1 review • 10 waarderingen
    5

    “Eiland hoppen, welke eilandjes móeten we zien? ”

    Wij gaan eind juni 2 tot 2.5 weken naar de Azoren. We willen graag eiland hoppen.
    We gaan uiteraard naar Sao Miguel maar nu zijn we benieuwd welke andere eilandjes jullie aanraden!
    Wat mogen we niet overslaan?

    Groet, Roxanne

    10 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Geert jan
    op 29-11-2017
    50 landen bezocht • 26 reviews • 32 waarderingen
    5

    “Het Hawaii van Europa ”

    De azoren is een vulkanische eilandengroep in de atlantische oceaan. Qua natuur zijn de eilanden echt wonderschoon en een goede tip is om ze te verkennen te voet of met de fiets. Er zijn erg veel wandelroutes op de eilanden die goed Zijn aangegeven waardoor de eilanden goed bereisbaar zijn. De uitzichten vanaf de vulkanen zijn echt adembenemend en van de 9 eilanden zijn faial, sao jorge, pico en sao Miguel zeker aanraders! Een boottrip op zee met dolfijnen of walvissen is een must do! Deze zijn goed te regelen op het eiland faial.

    11 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rob
    op 27-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 72 waarderingen
    4

    “Sao Miquel and mother nature at her best”

    Ben je toe aan rust bezoek dan de Azoren, hier waar nog weinig tourisme is en ongerepte natuur.
    De Azoren een pareltje met ongerepte natuur. Bezoek het meer Lagoa Azul, ga kanoën in het meer Lagoa das Furnas, of heerlijk badderen in een een natuurlijke warmte bron in Caldeira Velha. De Azoren heeft ons helemaal tot rust weten te brengen. Het heerlijke eten waar we zo van genoten hebben, probeer de "steak on hotstone" bij hotel Talisman waar het vlees gewoon op je tong weg smelt.
    Gezellige lokale eettentjes waar we bij een eettentje binnen aan de BBQ hebben gezeten met zijn tweeën waarna we terug liepen richting het hotel en op een plein uitkwamen waar een live bandje aan het optreden was en de lokale bevolking lekker op aan het dansen waren dit was zo gezellig om mee te maken.


    12 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel ivonne
    op 27-11-2017
    17 landen bezocht • 14 reviews • 60 waarderingen
    4

    “Sao Miguel is een pareltje van rust”

    De Azoren zijn nog redelijk onontdekt door het grote tourisme, en het is te hopen dat dat zo blijft. De mooie plekjes in de natuur, de meren in de kraters en de watervallen zijn absoluut de moeite waard. Je komt er helemaal tot rust. Ook de plaatsjes zijn leuk, je moet er geen drukke boulevards verwachten maar gezellige kleine eettentjes en wij hebben zelfs een avondje bij een restaurant gezeten waar een muziekantje zat die wat rockachtige muziek maakte, de locals gingen op de straat staan dansen. Wat een sfeer, die nog niet is aangetast door het massatourisme.
    De Azoren is een goede plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. De natuur is prachtig en de uitzichten zijn fenomenaal. Als je wilt kan je walvissen en dolfijnen gaan spotten. Vonden wij erg leuk om te doen. Verder vonden we Caldeira das Sete Cidades een aanrader. Ga niet alleen naar de uitkijkpunten maar rij echt om het meer heen (bijv met een quad) en ga ook helemaal naar beneden, bij het water kijken. Een van de bekende uitzichtpunten is een vervallen hotel waar je in kan lopen die ook prachtige uitzichten bied over Caldeira das Sete Cidades.
    Verder hebben de Azoren nog een paar specialiteiten, zo lopen hun koeien iedere dag buiten gras te eten waardoor hun vlees ontzettend lekker smaakt. Ik had een vis eiland verwacht, maar rundvlees is hier wat erg goed aangeschreven staat. Ze hebben ook kaas specialiteiten en hebben ook eigen thee plantages (deze zijn ook te bezoeken) als enige plek van Europa.
    Sao Miguel is het grootste eiland, en ook deze is niet groot. Na een week heb je het eiland ook wel gezien.

    9 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 26 waarderingen
    4

    “Rust”

    De Azoren zijn echt mooie eilandjes met veel natuur. Je hoeft er geen weken te verblijven, want de eilanden zijn redelijk klein. Wij verbleven op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Binnen twee uur ben je het eiland doorgereden en kom je onderweg allemaal mooie watervallen en meren tegen. Niet alles is goed te bereiken met de auto, dus zorg ervoor dat je goede wandelschoenen aan/mee hebt. Als je eenmaal gaat lopen kom je van alles tegen.

    In het juiste seizoen kan je met de boot de zee op en walvissen of dolfijnen spotten, echt heel erg leuk en raad ik zeker iedereen aan. Ook is het Dino park leuk om te bezoeken.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lydia
    op 17-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Rust en bijzondere natuur”

    Op de heenweg van mijn vakantie heb ik onverwachts een tussenlanding gemaakt op Terceira, een eiland horend bij de Portugese Azoren. We overnachtten in hotel Terceira Mar. Dit hotel ligt aan een baai wat zorgt voor een fenomenaal uitzicht. Terceira Mar is rustig gelegen, maar het centrum van Angra do Heroísmo is op 250 m. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 km afstand.

    Terceira moet een droombestemming zijn voor elke natuurliefhebber. Het prachtige groene berglandschap, de stranden en uitzicht over de baai.

    Het weer is onvoorspelbaar. Zorg dat je ook regenkleding en iets warms bij je heb als je dit eiland bezoekt.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Azoren vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Azoren reiservaring en tips!

Ben jij in Azoren geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?